Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Αυτά είναι. Η Ναβρατίλοβα παραπονιέται γιατί την λένε «τρανσοφοβική»


Εξ αιτίας ενός «προκλητικού» tweet που έγραψε τον περασμένο Δεκέμβριο, με το οποίο αμφισβητούσε ανοικτά το επίσημο «δόγμα transgender», η γνωστή πρώην πρωταθλήτρια του τένις Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, συνεχίζει να κατηγορείται ως “ρατσίστρια” και “τρανσοφοβική” από «ακτιβιστές» και μουμουέ.
Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα έγραφε: «Δεν μπορείτε απλά να διακηρύξετε πως είστε γυναίκα και να θέλετε να είστε σε θέση να ανταγωνιστείτε τις γυναίκες. Πρέπει να υπάρχουν κάποια πρότυπα, και το να έχεις πέος και να θες να αγωνιστείς ως γυναίκα δεν ταιριάζει με αυτό το πρότυπο». Μεταξύ εκείνων που της άσκησαν κριτική ήταν «η» Rachel McKinnon (στην φώτο αριστερά), ένας άνδρας καθηγητής φιλοσοφίας και ποδηλάτης που" αναγνωρίζει τον εαυτό του" ως γυναίκα.
Η κάτοχος δεκαοκτώ τίτλων Grand Slam, στους οποίους περιλαμβάνονται εννέα τίτλοι γυναικών του Wimbledon Ναβρατιλόβα, που αυτοπροσδιορίζεται ως φεμινίστρια, ομοφυλόφιλη και «παντρεμένη» με γυναίκα, συνήθως ευθυγραμμίζεται με την αριστερή / λίμπεραλ γραμμή σε θέματα ΛΟΑΤ, υποστηρίζοντας σθεναρά τον "γάμο" ατόμων του ίδιου φύλου και εκφράζοντας την αντίθεσή της στην απαγόρευση του Donald Trump στους στρατιωτικούς που έχουν διαταραχή φύλου, αλλά βλέπει τη διαγραφή των διαφορών των δύο φύλων στον αθλητισμό ως κάτι που «ξεφεύγει από τα όρια».

Οι Sunday Times δημοσίευσαν ένα άρθρο της Ναβρατιλόβα, στο οποίο είπε ότι «θα μπορούσε να διατυπώσει την άποψή της πιο ευγενικά και λιγότερο δογματικά», αλλά τελικά οι απόψεις της ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο μετά από περαιτέρω έρευνα στο θέμα.

"Για να θέσουμε το θέμα στη βάση του: ένας άνθρωπος μπορεί να αποφασίσει να είναι γυναίκα, να πάρει ορμόνες εάν απαιτείται από οποιονδήποτε αθλητικό οργανισμό, να κερδίσει τα πάντα και να κερδίσει ίσως μια μικρή περιουσία και στη συνέχεια να αντιστρέψει την απόφασή του και να επιστρέψει στο να κάνει μωρά, αν το επιθυμεί", έγραψε. "Είναι τρελό και πρόκειται για εξαπάτηση.

"Με το να μειώνονται απλά τα επίπεδα ορμονών – είναι η συνταγή που έχουν υιοθετήσει τα περισσότερα αθλήματα - δεν λύνεται το πρόβλημα", υποστήριξε η Navratilova. "Ένας άνδρας χτίζει την πυκνότητα των μυών και των οστών, όπως και έναν μεγαλύτερο αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο από την παιδική ηλικία".

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει παραδείγματα αυτού του είδους σε μικτές πολεμικές τέχνες, ράγκμπι, μποξ και ποδηλασία, όπου η επιλαχούσα για το χάλκινο μετάλλιο της JK McKinnon, Jennifer Wagner (φώτο) δήλωσε ότι ο διαγωνισμός "σίγουρα δεν ήταν δίκαιος". Η USA Powerlifting (ομοσπονδία άρσης βαρών) εμποδίζει τους άντρες που έχουν σύγχυση φύλου να ανταγωνίζονται γυναίκες για το οποίο η Δημοκρατική Ilhan Omar από την Μινεσότα ζήτησε να γίνει έρευνα (ο Γενικός Εισαγγελέας των Δημοκρατικών της Μινεσότας, Keith Ellison απέρριψε το αίτημά της την περασμένη εβδομάδα).

Η Ναβρατιλόβα κατήγγειλε επίσης τη δυσκολία της διεξαγωγής μιας πολιτικής συζήτησης σχετικά με το θέμα, λέγοντας ότι «αποδοκιμάζει αυτό που φαίνεται να είναι μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των τρανσέξουαλ ακτιβιστών να καταγγείλουν όποιον διαφωνεί μαζί τους χαρακτηρίζοντάς τον «τρανσοφοβικό».

"Αυτή είναι μια άλλη μορφή τυραννίας", δήλωσε. "Εγώ δεν φοβήθηκα και μπόρεσα να υποστηρίξω τις απόψεις μου στο Twitter[...], αλλά ανησυχώ ότι οι άλλοι μπορεί να σιωπήσουν ή να υποταχθούν".

Η Ναβρατιλόβα δήλωσε επίσης στο άρθρο της ότι «είναι ευτυχής που απευθύνεται σε μια γυναίκα τρανσέξουαλ, ανεξαρτήτως ποιου τύπου προτιμάει», αλλά ούτε η προαναφερθείσα λίμπεραλ στάση της στα θέματα ΛΟΑΤ εμπόδισε την ομάδα Trans Actual να της κολλήσει την ταμπέλα "transphobic.”

ΚΟ / από εδώ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε η ερμαφρόδιτη Ναβρατίλοβα θα έπρεπε να ανταγωνίζεται γυναίκες, λόγω αυξημένης τεστοστερόνης. Το πρόβλημα βέβαια το έλυσαν οι "τίμιοι" Γερμανοί όταν "κατασκεύασαν" την φοράδα Στέφι Γκραφ που της πήρε τα πρωτεία. Αλλά και αυτήν την μαδούσε η εκπληκτική κοντοπίθαρη Γιουγκοσλάβα Μόνικα Σέλες. Οι τίμιοι γερμανοί βέβαια, το έλυσαν και αυτό το πρόβλημα. Σε ματς στο Αμβούργο ένας "φίλαθλος" μπήκε στο γήπεδο και κάρφωσε ένα μαχαίρι στην ωμοπλάτη της Σέλες. Οκτώ μήνες με αναστολή έφαγε -θυμάμαι- από το τίμιο γερμανικό δικαστήριο.

Ανώνυμος είπε...

Η Ναβρατιλοβα και μπραβο της, εκανε την δημοσια αυτη δηλωση που εκανε.

Μια λεπτομερεια ομως.
Την εκανε, αφου εχει παροπλιστει εδω και χρονια σαν αθλητρια.
Αν ηταν ενεργη τενιστρια και συμμετειχε σε πρωταθλητισμο θα την απεκλειαν απο παντου οι "γνωστοι υπερασπιστες" ολων των ανθρωπων εκτος ...Παλαιστινιων φυσικα, αλλα και καθε αλλου που τους κολλαει την ΑΛΗΘΕΙΑ στα μουτρα.
Αλλα ας μην παραπονουμεθα.
Κατι ηταν κι αυτη η δηλωση της Μαρτινας που την εκανε με κινδυνο να αποσυρουν ΟΛΕΣ της, τις διαφημισεις προϊοντων που ειχε κανει κατα καιρους στο παρελθον.



Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης


Υ.Γ.
Το παραδειγμα της Ναβρατιλοβα θα επρεπε να το ακολουθησουν και οι δικοι μας, οσοι εν ζωη, παροπλισμενοι αστερες του Κινηματογραφου και του 5γραμμου. Αλλα οπως ειχε πει και ο συχωρεμενος Χατζηδακης "για να προκοψει κανεις στην Ελλαδα καλλιτεχνικα, πρεπει να ειναι ή κομμουνι ή απ' τσ' αλλς" και γι αυτο υποθετω επικρατει αυτη η εκωφαντικη μουγγα, για το σημερινο χαλι που βιωνουμε στην πατριδα μας.

konion είπε...

Μιλᾶμε γιὰ τὸν πλήρη ἀφανισμὸ τῆς γυναίκας!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάθε θρησκεία έχει τις αιρέσεις και τους αιρετικούς της, έτσι και η θρησκεία του Δικαιωματισμού.

Orthodox True είπε...

Θέλω να ενθαρρύνω τους σχολιαστές να γράφουν σχόλια. Πολλοί έχουν καταπληκτικό χιούμορ, και υψηλό δείκτη ευφυΐας που δεν συναντάται αλλού, πχ σε σχόλια στην Αγγλική.

Προσωπικά βρίσκω μεγάλο πλούτο πολλές φορές στα σχόλια.

Επειδη τα παρακολουθώ τα σχόλια γενικά τα αγγλόφωνα είναι ξενέρωτα και στεγνά.