Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Το «Βασανισμένος για τον Χριστό» έγινε ταινία


Η διεθνής χριστιανική οργάνωση “Voice of the Martyrs - VOM” («H Φωνή των Μαρτύρων») που ιδρύθηκε το 1967 υπό το όνομα «Ο Ιησούς στον Κομμουνιστικό Κόσμο», παρουσίασε την ταινία «Βασανισμένος για τον Χριστό» (“Tortured for Christ”), μια κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου που έγινε μπεστ σέλερ, της μαρτυρίας του ιδρυτή της VOM, του εβραϊκής καταγωγής λουθηριανού πάστορα Richard Wurmbrand που γεννήθηκε και έζησε στην Ρουμανία, ο οποίος φυλακίστηκε από τις κομμουνιστικές αρχές για 14 χρόνια, επειδή κήρυττε τον Χριστό (δες εδώ αλλά κι εδώ). Η σύζυγός του, Σαμπίνα, φυλακίστηκε και εκείνη για τρία χρόνια. Η οικογένεια Wurmbrand τελικά ελευθερώθηκε στη Δύση μετά την καταβολή λύτρων. Αυτή η ταινία δημιουργήθηκε για να τιμήσει την 50ή επέτειο της κυκλοφορίας του βιβλίου.
Γυρισμένη εξ ολοκλήρου στη Ρουμανία, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της φυλακής, όπου ο πάστορας Wurmbrand υπέστη βασανιστήρια και απομόνωση, αυτή η δυνατή ταινία παρουσιάζει μοναδικά την ιστορία με ζωντανή δράση και όχι με συνεντεύξεις. Οι διάλογοι παρουσιάζονται στα αγγλικά, τα ρουμανικά και τα ρωσικά (με αγγλικούς υπότιτλους) για να διατηρηθεί η αυθεντικότητα αυτής της πραγματικής ιστορίας.

Η ταινία προβλήθηκε στις αμερικάνικες κινηματογραφικές αίθουσες στις 5 Μαρτίου 2018. Φέτος, η ταινία προβάλλεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Δείτε τα 2 trailer:


Οι παρακάτω εικόνες προέρχονται από τα γυρίσματα της ταινίας. Αυτές οι σκηνές γυρίστηκαν στη φυλακή Jilava (όπου ο πάστορας Wurmbrand κρατήθηκε σε απομόνωση για αρκετά χρόνια), σε μια εγκαταλελειμμένη ψυχιατρική φυλακή όπου πολλοί χριστιανοί έχασαν τη ζωή τους, σε τοποθεσίες γύρω από το Βουκουρέστι όπου ζούσε και υπηρέτησε το ζεύγος Wurmbrand και σε δρόμους της Ρουμανίας.
ΚΟ / από εδώ κι εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να είσαι πιστός μέχρι θανάτου και θα σου δώσω το στεφάνι της ζωής.

(Αποκάλυψη του Ιωάννου 2: 10)