Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Το φεμινιστικό vegan καφέ που έβαζε φόρο στους άνδρες, κλείνει λόγω πτώχευσης


Ο φεμινισμός αποδεικνύεται κακός για τις επιχειρήσεις. Το “Handsome Her”,  ένα φεμινιστικό vegan καφέ - «από γυναίκες για γυναίκες» - στο κέντρο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία , του οποίου τα «κατορθώματα» έγινα γνωστά σε όλο τον κόσμο, όταν η ιδιοκτήτρια αποφάσισε αφενός μεν να προηγούνται οι γυναίκες στα τραπεζοκαθίσματα και αφετέρου να υπάρχει προσαύξηση 18% για τα τρόφιμα στους άνδρες, εξέδωσε τη θλιβερή – ας την πούμε έτσι - ανακοίνωση ότι θα κλείσει τις πόρτες του στις 28 Απριλίου. Η ευθύνη, φυσικά, πρέπει να αποδοθεί στην πατριαρχία και την τοξικότητα της αρρενωπότητας: προφανώς, τα κακά σχόλια που κατέφθασαν από όλο τον κόσμο ως διαμαρτυρία ενάντια στον "φόρο για τον άντρα"(φόρος στην αρρενωπότητα) πρόσφεραν κακή δημοσιότητα στην επιχείρηση. 

 «Η ιδέα του “φόρου”, έγινε γνωστή στο Δίκτυο : δεν πίστευα ότι ο κόσμος το βρήκε τόσο ακραίο και το ότι ανταποκρίθηκε έτσι μας δείχνει ότι ο ανδρισμός είναι εύθραυστος», είπε η ιδιοκτήτρια.  Δηλαδή, οι άνδρες θα έπρεπε να έχουν αποδεχθεί χωρίς να πουν κουβέντα την αύξηση των τιμών με βάση το φύλο. Αλλά από την άποψη αυτή, εάν θεωρούμε ότι, όπως μας επιβάλλουν τα δόγματα του «προοδευτισμού», το φύλο είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα, τότε πριν μπει στο μπαρ ένας άντρας μπορεί άραγε να αποφασίσει ότι αισθάνεται γυναίκα, ώστε να αποφύγει τον «αντρικό φόρο»; Ποιος καθορίζει ποιος είναι ο άντρας και πώς; «Όταν ξεκινήσαμε αρχικά το καφέ το 2017, αναμέναμε με τη πρωτοβουλία μας να δημιουργήσουμε μια εποικοδομητική συζήτηση για την ανδρική καταπίεση και την ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών». Στην πραγματικότητα, ακόμη και στην ίδια κοινότητα LGBT στη Μελβούρνη, υπάρχουν εκείνοι που άρχισαν να μποϊκοτάρουν τον καφέ για αυτήν την πολύ ριζοσπαστική στάση. Θα κατηγορηθούν επίσης για τοξικότητα;

ΚΟ / από εδώ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η λαλακια σε αυτους δεν εχει ορια..... μας τα εχουν κανει τσουρεκια....ε μα πια....

JustGiveitTime είπε...

Οτιδήποτε δεν τους "κάτσει όπως το ονειρεύονταν και σχεδίαζαν", πάντα φταίνε οι άλλοι. Το ότι κλείνει, είναι ένα σημάδι. Μικρό ακόμα, οι περισσότεροι δεν το βλέπουν γιατί αρνούνται να το δούν. Το αντρικό φύλο είναι υπό διωγμό και αυτά τα "καμώματα" είναι μόνο η αρχή. Δοκιμάζουν την ανοχή και τις αντοχές μας, για να γίνει σιγά σιγά, χωρίς κανείς να υποπτευθεί σοβαρά και αντιδράσει βίαια. Και θα το περάσουν.. ο άντρας θα θεωρηθεί κατώτερος και από τα οικόσιτα ζώα.

Ανώνυμος είπε...

Φανταστείτε τι θα γινόταν, αν άνοιγε κάποιος ένα μαγαζί, και έβαζε φόρο στις γυναίκες. Αλλά ο ρατσισμός δεν ισχύει όταν δεν συμφέρει.