Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σφοδρές αντιδράσεις και επεισόδια σε πορεία των ομοφυλόφιλων


Το Białystok (Μπιάλιστοκ) είναι η μεγαλύτερη πόλη στην βορειοανατολική Πολωνία και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας. Βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με την Λευκορωσία. 
Το Σάββατο (20/07/2019), πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη, μια παρέλαση «ισότητας». Αρκετές εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν σε αυτήν. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν αρκετές άλλες αντι-συγκεντρώσεις στην πόλη, καθώς υπήρχε αυτοοργάνωση πολλών πολιτών οι οποίοι θέλησαν να δείξουν την έντονη αντίδρασή τους στην εκδήλωση αυτήν. 
Μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν έντονα και αποφάσισαν να δράσουν ήταν φανατικοί οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, οι οποίοι υπέγραψαν ένα «σύμφωνο μη επιθετικότητας», το οποίο τέθηκε σε ισχύ για τις 20-21 Ιουλίου. Οι οπαδοί της τοπικής ομάδας Jagiellonia εξέδωσαν ένα ειδικό μήνυμα για αυτό το θέμα στο οποίο καλούσαν τους οπαδούς να ξεχάσουν για λίγο τις διαφορές μεταξύ τους σχέση και να συγκεντρωθούν «για να υπερασπιστούν την πόλη από μια χούφτα διεστραμμένους», ενώ υπενθύμισαν ότι παρόμοιες πορείες ομοφυλόφιλων που έγιναν σε Βαρσοβία, Γκντανσκ, και αλλού, χλευάστηκαν ανοιχτά και βεβηλώθηκαν τα θρησκευτικά σύμβολα της χριστιανικής πίστης (φώτο κάτω). 
Οι οπαδοί προσπάθησαν να αποκόψουν την πρόσβαση ορισμένων ανθρώπων που πήγαν στην παρέλαση και στη συνέχεια να την μπλοκάρουν αρκετές φορές. Η αστυνομία απάντησε με βία και χρησιμοποίησε χημικά, ενώ περισσότεροι από 28 άνθρωποι συνελήφθησαν. 
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 37χρονος πατέρας, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει την πορεία με το καροτσάκι στο οποίο είχε τον 3χρονο γιο του και με τον τρόπο αυτόν κατηγορήθηκε από την αστυνομία ότι «εξέθεσε το παιδί σε άμεσο κίνδυνο απώλειας της ζωής του ή σοβαρής βλάβης στην υγεία του». Ο άντρας δεν ήταν επιθετικός, και από την στιγμή που δημοσιεύθηκε η φωτογραφία του, προσφέρθηκε εθελοντικά ο ίδιος στην αστυνομία. Τώρα αντιμετωπίζει φυλάκιση μέχρι τριών ετών. 
Άλλες ομάδες που αντέδρασαν και κατέβηκαν στους δρόμους ήταν υποστηρικτές της οικογένειας που κατέβηκαν με τις οικογένειές τους και χριστιανικές ομάδες. Μια ενορία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τιμούσε εκείνους που συμμετείχαν στις αντισυγκεντρώσεις και όσους αντέδρασαν με οποιοδήποτε τρόπο στην πορεία και τους ευχαριστούσαν για την "υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών και των ανθρώπινων αξιών".

ΚΟ / από εδώ, εδώ κι εδώ

7 σχόλια:

W.A.S. είπε...

μπραβο τους για την αντιδραση

BASSstarlet είπε...

«νας 37χρονος πατέρας, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει την πορεία με το καροτσάκι στο οποίο είχε τον 3χρονο γιο του»
Αυτός είναι ένας σοβαρός γονιός;

Στυλιανός είπε...

εμείς εδώ ύπνο..

Ανώνυμος είπε...

Οἱ χῶρες τῆς Ἀνατολικῆς Εὐρώπης παρουσιάζουν πιὸ ὑγιῆ ἀντανακλαστικὰ ἀπέναντι στὴν ἐπιβαλλομένην ἀνωμαλία. Φαίνεται πὼς ἡ πολιτικὴ ὀρθότητα δὲν τοὺς ἔχει κάψει ἀκόμη τὸν ἐγκέφαλον, ὅπως συμβαίνει στὴν ὑπόλοιπον Εὐρώπη. Θὰ ἤθελα τοῦ χρόνου στὴν Ἑλλάδα, ἂν τὸ κιναιδαριὸ διοργανώσῃ τέτοια καραγκιοζιλίκια στὴν Ἀθήνα καὶ τὴν Θεσσαλονίκη, νὰ βρεθοῦμε χιλιάδες πατριῶτες στὸ Σύνταγμα ἢ τὸν Λευκὸν Πύργο καὶ ξαφνικὰ νὰ σηκώσουμε εἰρηνικῶς ἑλληνικὲς σημαῖες καὶ λάβαρα χριστιανικά (καὶ καμιὰ σημαία τοῦ Νότου). Τί θὰ μᾶς κάνουν; Θὰ μᾶς δείρουν; Ὄχι ἀντισυγκεντρώσεις καὶ τέτοια, ἀλλὰ εἰρηνικὴν ἀνακατάληψιν τῶν πλατειῶν μας ἀπὸ τὸ ἀδελφάτο τῶν Ἀμαζόνων. Σὰν τὴν δράσιν ποὺ ἔκαναν κάτι Δανοὶ φέτος κόντρα σὲ μία Ἀλλὰχ οὔ Ἄκμπαρ μάζωξιν ἐδῶ

http://redskywarning.blogspot.com/2019/06/blog-post_5.html

μὲ τὴν διαφορὰ ὅτι ἐμεῖς θὰ εἴμαστε χιλιάδες καὶ κάτω στὴν πλατεία. Οὔτως ἢ ἄλλως, ὅσες κυρίες καὶ νὰ μαζέψουν, ἀρσενικὲς ἢ θηλυκές, ἐμεῖς θὰ εἴμαστε κατὰ πολὺ περισσότεροι.

Ανώνυμος είπε...

Και μια άλλη εκδοχή πιο “προοδευτική” για τα γεγονότα http://www.topontiki.gr/article/333433/akrodexioi-epiheirisan-na-dialysoyn-me-proto-gay-pride-stin-polonia-photos

Ανώνυμος είπε...

Η γειτονική Λευκορωσία καθώς και η γειτονική Ρωσία (γειτονικές στη .Πολωνία) απαγορεύουν τα γκέι Πράιντ. Η Πολωνία γιατί δε κάνει το ίδιο;

Ανώνυμος είπε...

Στη Λευκορωσία(γειτονικό κράτος της Πολωνίας) πάντως δεν χρειάστηκε να επέμβουν οι διαδηλωτές. Η ίδια η αστυνομία τηε Λευκορωσίας είναι αυτή που μόλις πάει να αρχίσει γκέι Πράιντ επεμβαίνει και το διαλύει: https://pridesource.com/article/41496/ .Στη γειτονική Ρωσία δεν τολμανε καν να κάνουν γκέι Πράιντ.