Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Ρητορική μίσους από δικαιωματίστρια: «Τώρα που έχουμε γυναίκα Θωρ, ας γκρεμίσουμε κάθε λευκό αρσενικό υπερήρωα»


Στην βρετανική ιστοσελίδα The Independent ανέβηκε ένα άρθρο από την KT Roberts (στην φωτογραφία κάτω) που ζητούσε την ανατροπή “every pale, male and stale superhero character”. Δεν κρύβει τις προθέσεις της όταν γράφει ότι οι ταινίες με σούπερ ήρωες μεταφέρουν κρυφά μηνύματα "social justice" χωρίς να φαίνονται και είναι ένας δοκιμασμένος τρόπος να μιλάμε στις μάζες".
Τα σχόλια κάτω από το άρθρο είναι γεμάτα διαμαρτυρίες και αντιδράσεις για «το πιο ρατσιστικό άρθρο που έχουμε διαβάσει» όπως γράφουν οι περισσότεροι. Ιδού το ρεζουμέ του άρθρου:

Αφότου ανακοινώθηκε η γυναίκα Thor, το διαδίκτυο γέμισε με σχόλια από ανθρώπους που τρέμουν ότι η ιστορικά straight, λευκή, αρσενική γκάμα των υπερηρώων αποστραγγίζεται υπέρ ενός πιο ποικιλόμορφου ρόστερ.

Οι πρωταγωνιστές χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν από την Marvel ή την DC, είναι σαν τα φαβορί, πράγμα που σημαίνει ότι εμείς (οι υπόλοιπες) ξεκινάμε τον αγώνα λίγα δευτερόλεπτα πριν τα μεγάλα αγόρια τερματίσουν. Το να τους κλέψουμε μερικά σημεία μπροστά δεν είναι μόνο θετικό, αλλά απολύτως απαραίτητο.

Εκτός από όλα τα άλλα, κάνει πραγματικά την τέχνη καλύτερη.
Το να δίνουμε στο κοινό υπερήρωες (και κατασκόπους και πριγκίπισσες) διαφορετικούς από αυτό που είναι, κάνει φυσιολογική την ποικιλομορφία με ένα τρόπο που οι στοχευμένες εκστρατείες δεν μπορούν να κάνουν. Δεν μπορώ να σας πω πόσο ωραία αισθάνθηκα που είδα γυναίκες, να πολεμάνε μαζί με άνδρες στο Endgame και πόσο απογοητεύτηκα που η Marvel αποφάσισε να αλλάξει (στην οθόνη) την bisexual υπερηρωίδα, την Valkyrie - κάτι που έχουν υποσχεθεί να διορθώσει στη Φάση 4.

Έτσι ναι, ας λεηλατήσουμε τους αρσενικούς ήρωες - και ο Thor είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσουμε. Αυτό πρέπει να είναι ένα προσκλητήριο πολέμου για όλες που είναι μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Οι γυναίκες παραγωγοί είναι λίγες και μόλις τώρα άρχισαν να κυνηγάν ταινίες blockbuster, ενώ η Chloe Zhao σκηνοθετεί τους Eternals.

ΚΟ / από εδώ

6 σχόλια:

ikonsgr είπε...

Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η KT και η κάθε ΚΤ9 (Του Κ... τα 9μερα δηλαδή) παραδουλεύτρα της νέας (αντιχριστης-μισάνθρωπης-διεστραμμένης) τάξης.
Το πρόβλημα είναι τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ των λευκών αρσενικών και "καλών Χριστιανών" που θα τρέξουν μπουλουκιδόν στους κινηματογράφους να πληρώσουν για να "απολαύσουν" τα... κρυφά μηνύματα "social justice" χωρίς να φαίνονται

ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟΣ ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΠΑΣΥΑ - ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
https://youtu.be/etXSKsU5q7Y

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΠΑΣΥΑ - 2008 - ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ everest ΣΤΟΝ ROCK FM 96,9 ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ
https://youtu.be/XSyDfffanEY

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΠΑΣΥΑ - CASSIE JAYE - ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
https://youtu.be/MSebucjXNvM

Ανώνυμος είπε...

Πάντε γοήτευαν οι μύθοι περί αμαζόνων και μαχητικών γυναικών στα φαλλοκρατικά πρότυπα των σούπερ ηρώων στα Δυτικά κόμιξ.
Η πραγματικότητα είναι όμως διαφορετική...
https://www.rooshvforum.com/thread-62034.html

Όσο η Δύση θα προβάλλει και αφομοιώνει φεμινιστικά πρότυπα και αξίες υπογεννητικότητας, οι μουσουλμάνες πιστές στις θρησκευτικές και συντηρητικές οικογενειακές αξίες θα συνεχίσουν να κάνουν παιδιά και σίγουρα οι μελλοντικοί super ήρωες των Δυτικών κόμιξ θα λέγονται "τζιχαντιστές"!

Ηρακλής Ι. είπε...

η ταινία θα πάει χαλιά εισπρακτικά. εδώ θα είμαστε και θα το δούμε. Ηρακλής Ι..