Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

"Οι δεξιοί είναι πιο φιλικοί και πιο ανοικτοί από τους αριστερούς", λέει γνωστός Βρετανός καλλιτέχνης που ντύνεται σαν γυναίκα

Ο Grayson Perry, ο εκκεντρικός “cross-dressing” καλλιτέχνης που είναι πολύ αγαπητός στην αριστερά, ομολογεί ότι βρίσκει τους δεξιούς ανθρώπους «πιο φιλικούς».

Μιλώντας για τη νέα του σειρά στην οποία διερευνά και τις δύο πλευρές του πολιτικού και πολιτιστικού χάσματος στην Αμερική, ο Perry είπε: «Η Αριστερά είναι πιο διεφθαρμένη (venal) και έχει περισσότερη αντιπάθεια για τους ιδεολογικούς της αντιπάλους παρά η άλλη πλευρά.

«Θα έλεγα ότι η Δεξιά είναι κατά μέσο όρο πιο φιλική και πιο ανοιχτή».

Ο 60 χρονος Grayson Perry (που έχει τιμηθεί από τον Κάρολο και κάποτε συγκατοικούσε με τον Boy George) εξερευνά τις δύο πλευρές του πολιτικού και πολιτιστικού χάσματος σε μια νέα σειρά, που λέγεται “Big American Road Trip”. Ομολογεί ότι, κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι που είναι δεξιοί είναι «φιλικότεροι και πιο ανοιχτοί»

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων είπε ότι αντιμετώπισε μια ομάδα πλούσιων liberal που συνάντησε σε ένα δείπνο στο Martha's Vineyard της Μασαχουσέτης.

Τους ρώτησε αν φοβόντουσαν ότι ο τρόπος ζωής τους πυροδότησε τη δυσαρέσκεια που οδήγησε στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως Προέδρου, προσθέτοντας ότι αυτή η πρόταση τους έκανε να θυμώσουν και να εκδηλώσουν εχθρότητα απέναντί του.

Μιλώντας για την ντροπή που αισθάνονται πολλοί αριστεροί λευκοί της μεσαίας τάξης, είπε: «Είναι όλο μέρος της φυλετικής κουλτούρας να είμαστε ένοχοι – να νιώθουμε ένοχοι».

Καθώς έκανε το πρόγραμμα, το οποίο θα μεταδοθεί στο κανάλι 4, κινηματογράφησε επίσης μια ομάδα «μηχανόβιων για τον Τραμπ» (‘bikers for Trump’). 

Στην αρχή ανησυχούσε μήπως ήταν εχθρικοί απέναντί του, αλλά όταν τους συνάντησε οι ανησυχίες του εξανεμίστηκαν. Όπως είπε η συμπεριφορά τους ήταν ειλικρινής.

Πρόσθεσε: «Η Αμερική είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να γυρίσεις ένα ντοκιμαντέρ, γιατί οι άνθρωποι μου είπαν την ιστορία της ζωής τους εύκολα γιατί ήμουν ξένος»

 

Ο Perry έχει γίνει μια εικονική φιγούρα στον κόσμο της τέχνης, που φημίζεται για τα κεραμικά αγγεία και τις ταπετσαρίες του. Κέρδισε το βραβείο Turner το 2003.

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως περιστασιακός τραβεστί που εκφράζει με χιούμορ τις απόψεις του στις τηλεοπτικές του εκπομπές.

ΚΟ / από εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα τον σουτάρει το σύστημα αν συνεχίσει να λέει τέτοια πράγματα ο ανώμαλος!

BASSstarlet είπε...

Μπα δεν νομίζω, πλέον το σύστημα γουστάρει πολύ την ανωμαλία που ταράζει τους «μικροαστούς».