Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

ΗΠΑ: Στα δικαστήρια στέλνει την κυβέρνηση Biden λευκός ανάπηρος αγρότης για το ρατσιστικό πρόγραμμα διαγραφής χρεών (στο οποίο αποκλείονται οι λευκοί)

 Ένας λευκός αγρότης με αναπηρία που εργάζεται σε αγρόκτημα με αγελάδες γαλακτοπαραγωγής στο Ουισκόνσιν μήνυσε τη κυβέρνηση του Μπάιντεν για ένα πρόγραμμα διαγραφής δανείων λόγω COVID-19, ισχυριζόμενος ότι είναι ρατσιστικό επειδή οι λευκοί δεν είναι επιλέξιμοι.

Ο Adam Faust, κάτοικος του Chilton που έχει δύο προσθετικά πόδια, συγκαταλέγεται ανάμεσα σε πέντε αγρότες των μεσοδυτικών πολιτειών που πρόσφατα υπέβαλαν αγωγή κατηγορώντας την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι παραβιάζει τα συνταγματικά τους δικαιώματα, όπως ανέφερε το κανάλι WLUK.

«Εάν οι ενάγοντες ήταν επιλέξιμοι για το επίδομα διαγραφής δανείου, θα είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρόσθετες επενδύσεις στην ιδιοκτησία τους, να επεκτείνουν τις εκμεταλλεύσεις τους, να αγοράσουν εξοπλισμό και προμήθειες και να υποστηρίξουν με άλλο τρόπο τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινότητες», αναφέρει η αγωγή.

«Επειδή όμως οι ενάγοντες δεν είναι επιλέξιμοι ακόμη και να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα μόνο λόγω της φυλής τους, τους απαγορεύεται η ίση προστασία του νόμου και συνεπώς υπέστησαν ζημιά», συνεχίζει.

Ο Faust, ιδιοκτήτης των Faust Farms, αναφέρει ότι το πρόγραμμα είναι «πέρα ως πέρα ρατσιστικό».

Το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης (American Rescue Plan) παρέχει 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την διαγραφή δανείων για κοινωνικά μειονεκτούντες αγρότες και κτηνοτρόφους, σύμφωνα με την αγωγή, η οποία αναφέρει ότι «κοινωνικά μειονεκτούντες» είναι μόνο εκείνοι που είναι μαύροι, Ινδιάνοι, ισπανόφωνοι, Ασιάτες, κάτοικοι της Αλάσκας, ή των νησιών του Ειρηνικού, ανάφερε το WLUK.

«Δεν έχω δει ποτέ κανένα κυβερνητικό πρόγραμμα που να βασίζεται αποκλειστικά σε αυτό. Θέλω να πω, αν θα ήταν ενάντια σε οποιαδήποτε άλλη φυλή, όλοι θα είχαν ξεσηκωθεί και θα παραπονιόνταν», πρόσθεσε.

«Εάν δεν είστε λευκοί, θα λάβετε το προνόμιο. Εάν είστε λευκοί, δεν θα το λάβετε», είπε ο δικηγόρος Daniel Lennington του Ινστιτούτου Νόμου και Ελευθερίας του Ουισκόνσιν - το οποίο υπέβαλε την αγωγή εκ μέρους των αγροτών από το Ουισκόνσιν, τη Μινεσότα, τη Νότια Ντακότα και το Οχάιο.

Εμφανιζόμενος στο Fox News την Τετάρτη το βράδυ, ο Faust είπε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση που επιλέγει σε ποιον πρόκειται να δώσει οποιοδήποτε πρόγραμμα με βάση μόνο το χρώμα του δέρματός τους».

«Αυτό που όλοι μάθαμε από μικρά παιδιά είναι ότι ο ρατσισμός είναι λάθος και τώρα, ξαφνικά, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φαίνεται να πιστεύει ότι ο ρατσισμός είναι αποδεκτός», ισχυρίστηκε. 


ΚΟ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: