Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

ΗΠΑ: Η Πολιτεία του Όρεγκον αρνήθηκε να εγκρίνει αίτημα για υιοθεσία σε μητέρα λόγω των χριστιανικών της πεποιθήσεων

 Μητέρα πέντε παιδιών κατέθεσε μήνυση κατά του Υπουργείου Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Όρεγκον για φερόμενη άρνηση της αίτησής της για υιοθεσία λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Alliance Defending Freedom (ADF).

Η Jessica Bates, μητέρα πέντε παιδιών, η οποία έχασε τον σύζυγό της σε τροχαίο ατύχημα έξι χρόνια πριν, προσπάθησε να υποβάλει αίτηση στο τμήμα για να υιοθετήσει παιδιά το 2022, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Η αίτηση της Bates φέρεται να απορρίφθηκε επειδή οι χριστιανικές της πεποιθήσεις δεν της επιτρέπουν να «σεβαστεί, να αποδεχτεί και να υποστηρίξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου [και] την έκφραση φύλου» των παιδιών υπό τη φροντίδα της, όπως απαιτούν οι κανονισμοί υιοθεσίας του τμήματος, σύμφωνα με στην αγωγή.

«Η πολιτική του Όρεγκον ισοδυναμεί με μια ιδεολογική λυδία λίθο: άτομα που έχουν κοσμικές ή «προοδευτικές» απόψεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου μπορούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα παιδικής πρόνοιας, ενώ τα άτομα πίστης με απόψεις που στηρίζονται στην θρησκεία αποκλείονται επειδή δεν συμφωνούν με την ιδεολογική αυθεντία του κράτους», δήλωσε στο δελτίο τύπου ο ανώτερος νομικός σύμβουλος του ADF, Jonathan Scruggs, διευθυντής του Κέντρου για Πρωτοβουλίες Συνείδησης του ADF. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκλείσει ορισμένες θρησκευτικές κοινότητες από τις υπηρεσίες αναδοχής και υιοθεσίας επειδή στο κράτος δεν αρέσουν οι ιδιαίτερες θρησκευτικές πεποιθήσεις τους».

Η μήνυση 41 σελίδων εξηγεί ότι η Bates ήλπιζε να υιοθετήσει «δύο αδέλφια» που είναι και τα δύο κάτω των 10 ετών και υπέβαλε αίτηση τον Μάρτιο του 2022. Η Bates είπε ότι κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων για την υιοθεσία «συνειδητοποίησε ότι η πίστη της μπορεί να συγκρουστεί με τις προσδοκίες κάποιων του Τμήματος για τους θετούς γονείς».

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας εκπαίδευσης, ένας εκπαιδευτής σημείωσε ότι ο νόμος του Όρεγκον απαιτούσε από τους θετούς γονείς να «επιβεβαιώσουν» την ταυτότητα φύλου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τις προτιμώμενες αντωνυμίες ενός παιδιού, σύμφωνα με τη μήνυση. Οι υποψήφιοι γονείς απαγορεύεται επίσης να εκφράζουν πεποιθήσεις που δεν προωθούν αυτές τις αξίες.

Η Bates εξήγησε σε ένα email στους εκπροσώπους του τμήματος ότι αυτές οι απαιτήσεις έρχονται σε αντίθεση με την πίστη της και φέρεται ότι δεν έλαβε απάντηση για περισσότερο από ένα μήνα παρά τις προσπάθειές της. Στις 22 Σεπτεμβρίου, ένας εκπρόσωπος του τμήματος ενημέρωσε την Bates ότι δεν ήταν πλέον επιλέξιμη για υιοθεσία λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων.

Ο Johannes Widmalm-Delphonse, νομικός σύμβουλος του ADF, δήλωσε στο δελτίο τύπου ότι το Όρεγκον προσπαθεί να πείσει ότι ορισμένοι γονείς είναι «ανίκανοι» να υιοθετήσουν λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, αλλά δεν λέει αλήθεια.

«Το Όρεγκον βάζει την πολιτική του ατζέντα πάνω από τις ανάγκες αμέτρητων παιδιών που θα ήταν ευτυχισμένα να μεγαλώσουν σε ένα στοργικό, χριστιανικό σπίτι όπως αυτό της Jessica», δήλωσε ο Widmalm-Delphonse. «Προτρέπουμε το δικαστήριο να υπενθυμίσει στην πολιτεία τις συνταγματικές και ηθικές της υποχρεώσεις και να επιβεβαιώσει το δικαίωμα της Πρώτης Τροποποίησης της Τζέσικα να ζήσει την πίστη της χωρίς να τιμωρείται από την κυβέρνηση».

ΚΟ / πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Zουμε στην εποχη της τρελας. Παει και τελειωσε. Αντι να επικροτουν την υιοθεσια και να χαιρονται που τα παιδακια θα μεγαλωσουν κοντα σε μια γυναικα με χριστιανικες αρχες, αντιθετα της απαγορευουν να τα παρει κοντα της. Τρεεελααα!!!