Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Ο "Big Brother" ζητάει ROBOCOPS!

Ο κάθε αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου (Metropolitan Police) θα πρέπει να «τσιπαριστεί» και έτσι η συνεχής παρακολούθηση κάθε κίνησής του, μέσα από ένα σύστημα εντοπισμού στυλ «Big Brother», θα είναι πλέον εφικτή.
Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό «Αστυνομική Επιθεώρηση», το καινούργιο σύστημα – το οποίο θα αφορά όλους τους αστυνομικούς του Λονδίνου περίπου 31.000, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχηγού της Αστυνομίας, Sir Ian Blair (φωτο- κάτω) – θα αντικαταστήσει τον παλαιότερο και θεωρούμενο αναξιόπιστο ασύρματο σύστημα Airwave, που χρησιμοποιείτο μέχρι σήμερα για να παρακολουθούνται οι κινήσεις των αστυνομικών..


Η νέα ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού – ονομάζεται Αυτοματοποιημένο Σύστημα Προσωπικής Τοποθεσίας (Automated Personal Location System - APLS) και πρακτικά σημαίνει ότι οι αστυνομικοί δεν θα βρίσκονται ποτέ έξω από το όρια ελέγχου των εποπτευόντων αξιωματικών.
Πολλοί όμως αστυνομικοί ήδη φοβούνται ότι με το σύστημα αυτό θα μετατραπούν σε "Robocops" – που θα κουμαντάρονται από ανώτερους αξιωματικούς που δεν έχουν καθόλου πείρα από αστυνόμευση στους δρόμους.
Η νέα τεχνολογία Telent, θα παρέχει την δυνατότητα στα επιχειρησιακά κέντρα της Αστυνομίας να προσδιορίζουν, ανά πάσα στιγμή, την θέση του κάθε αστυνομικού, είτε είναι πάνω από το έδαφος είτε κάτω από αυτό.
Αν και ανώτεροι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι η νέα τεχνολογία πρόκειται να βελτιώσει την ασφάλεια των αστυνομικών και θα βοηθήσει να υπάρχει ταχύτερη αντιμετώπιση στα διάφορα περιστατικά, πολλοί πιστεύουν ότι δεν πρόκειται παρά ένα σύστημα τύπου Big Brother που αποσκοπεί στο να παρακολουθεί μήπως και «λουφάρει» κάποιος εν ώρα καθήκοντος.
Ορισμένοι αστυνομικοί ανησυχούν για το γεγονός ότι το σύστημα - που θα είναι σε θέση να εντοπίσει οποιονδήποτε από τους 31.000 αστυνομικούς μόλις λίγα μέτρα από την θέση τους - θα θέσει οριστικό τέλος στην αστυνόμευση κοντά στον πολίτη και αφήνουν τους αστυνομικούς να κατευθύνονται από ένα «control room» κάπου εκεί έξω, παρά να αντιδρούν σαν μέλη μιας κοινωνίας.
Ο Pete Smyth, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών, ειπε: "Αυτό ίσως αποδειχθεί καλό για την ασφάλεια των αστυνομικών, αλλά ίσως περιλαμβάνει και στοιχεία «Big Brother». "Πρέπει να το εξετάσουμε πολύ προσεκτικά."
Άλλα στελέχη, ωστόσο, ήταν πιο καυστικά, λέγοντας ότι με το νέο σύστημα - που θα υλοποιηθεί εντός των αμέσως προσεχών εβδομάδων - θα μετατραπουν σε 'Robocops' υπακούοντας απλά οδηγίες που «από πάνω» αντί να χρησιμοποιούν τη δική τους κρίση.
Ένας αξιωματικός, που εργαζεται στα νότια του Λονδίνου, είπε: "Το σύστημα αυτό – αν και το αποσιωπούν αυτή την στιγμή - είναι παρόμοιο με τον τρόπο με τον οποίο οι εγκληματίες έχουν ήδη σταμπαριστεί ηλεκτρονικα (tags). Δεν θα μπορείς να έχεις καμία άλλη επιλογή από το να το «φορέσεις»...
Για το τσιπάρισμα στους φυλακισμένους βλέπε παλαιότερο άρθρο : http://redskywarning.blogspot.com/2008/01/blog-post_23.html

"Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε την ασφάλεια και τον έλεγχο, αλλά πολλοί από εμάς πιστεύουμε πως θα χρησιμοποιηθούμε ως μηχανες, ως ρομπότ, για να κάνουμε ό, τι μας λένε, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να αποφασίσουμε εμείς σε οτιδήποτε".
Ένας άλλος αστυνομικός, ο οποίος δεν ήθελε να γνωστοποιηθεί το όνομά του, ειπε: "Πολύ χρόνο σπαταλάμε κάθε μέρα να συνομιλούμε στους πολίτες στα καφενεία, τα πάρκα, ή όπου απλά πλησιάζουμε. Αν έχω την αίσθηση ότι ο διοικητής μου είναι πάνω από το κεφάλι μου περιμένοντας να κάνω άλλη μια σύλληψη δεν θα κάνω την δουλειά μου σωστά. "
Ο ανώτερος αστυνομικός Nigel Lee, από την άλλη πλευρά, δήλωσε: "Η ασφάλεια αποτελεί την κύρια έγνοια για όλες τις αστυνομικές δυνάμεις."Η περιοχή που καλύπτουν οι δυνάμεις μας εκτείνεται σε ακτίνα 620 μιλίων και το να γνωρίζουμε την θέση του κάθε αστυνομικού μας, σημαίνει ότι μπορούμε να τρέξουμε πιο γρήγορα, όταν κάποιος αστυνομικός χρειαστεί άμεση βοήθεια."
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν σήμερα την δυνατότητα να παρακολουθούν, μέσω συστήματος GPS, όλους τους αστυνομικούς, οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με ειδικά ακουστικά εκπομπής ραδιοκυμάτων.
Ο Steve Rands, επικεφαλής του τμήματος Υγείας και Ασφαλείας της αστυνομίας είπε: "Ας πούμε ότι όταν δεν είναι καθαρή η φωνή (του αστυνομικού) ή είναι αλλοιωμένη, εξαιτίας του χαμηλού ραδιοφωνικού σήματος και δεν μπορείς να ακούσεις τον αστυνομικό να σου λέει σε ποια θέση βρίσκεται..."
«Αν χρειάζεται βοήθεια, αλλά δεν μπορείς να τον ακούσεις για οποιονδήποτε λόγο, το σύστημα APLS θα σου λέει που ακριβώς βρίσκεται».
Βέβαια...
Το μικροτσίπ στην αστυνομία δεν είναι κάτι καινούργιο.

Ήδη στην Φλόριντα των ΗΠΑ, πριν τρία χρόνια, παρουσιάστηκε το «έξυπνο πυροβόλο όπλο».
Ένα όπλο εφοδιασμένο με ένα νέο τσιπ, το οποίο θα μπορούσε να «μπλοκάρει» τα όπλα των αστυνομικών, τα οποία δεν θα υπάκουγαν, στο να πυροβολήσουν, εάν είχαν περιέλθει σε λάθος χέρια.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το μικροσκοπικό αυτό τσιπ θα εμφυτευόταν στο χέρι του αστυνομικού και θα ταίριαζε μόνο με αυτό, καθώς θα είχε μέσα στο περίστροφο μια συσκευή ανίχνευσης (scanning device).
Εάν ο αστυνομικός και το πυροβόλο όπλο ταιριάζουν, ένα ψηφιακό σήμα ξεκλειδώνει την σκανδάλη, και έτσι μπορεί να πυροβολήσει.
Αλλά εάν ένα παιδί ή ένας εγκληματίας θα έπαιρνε τη λαβή του πυροβόλου όπλου, θα του ήταν άχρηστο...
Ο Πρόεδρος της εταιρίας Verichip, Keith Bolton, είπε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει την ασφάλεια όχι μόνο για τους αστυνομικούς, αλλά και για τους στρατιωτικούς αλλά και για τους μεμονωμένους ιδιοκτήτες πυροβόλων όπλων…

Ο καλπασμός των διαφόρων τσιπ - ανά τον κόσμο- είναι τόσο ταχύς που ήδη αυτήν την ώρα, ένα κομμάτι του πλανήτη έχει δεχθεί εκουσίως ή ακουσίως την εμφύτευση στο σώμα του κάποιου μικροτσίπ, ενώ οι υπόλοιποι συνεχώς εξοικειώνονται, με μεγάλη ευκολία, στην ιδέα του εμφυτεύσιμου μικροτσίπ για διάφορους λόγους, πάντα για το καλό μας….

Το αξιοπρόσεκτο εδώ είναι ότι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ όλοι οι αστυνομικοί, θα κληθούν να δεχθούν στο σώμα τους το νέο τσιπ του συστήματος APLS .

Σκέφτεστε εάν είναι δυνατόν, άραγε, κάποιος να μπορούσε να διαμαρτυρηθεί ή τελικά να αντιταχθεί;

Εάν κάποιος για λόγους συνειδήσεως (συνείδηση; τι είναι αυτό τώρα;;) ή λόγους πίστεως (αυτό πάλι ούτε που το γνωρίζουμε…) αρνιόταν να δεχθεί στο σώμα του το μικροτσίπ και να μετατραπεί σε τηλεκατευθυνόμενο κυβερνοσκλάβο των διαφόρων απρόσωπων «επιχειρησιακών κέντρων», τι θα τον περίμενε;

Δεν θα έχανε την δουλειά του;

Τι θα γινόταν η οικογένειά του;

Δεν είναι τόσο ζωντανή η εικόνα εκείνη που έδειξε ο Θεός στον Ιωάννη πριν 1910 χρόνια στην Πάτμο;
"Και έκανε όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στα μέτωπά τους· και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό τού ονόματός του". (Αποκάλυψις 13:16,17)


Τι άλλο περιμένουμε;

Η πιο σκοτεινή τυραννία που έζησε ποτέ της η ανθρωπότητα, ρίχνει ήδη την σκιά της, κρυμμένη (για πόσο ακόμα;) πίσω από την κουρτίνα.
Μέχρι σήμερα, βηματάκι - βηματάκι, έχει γίνει (ή πάει να γίνει) υποχρεωτικό το τσιπάρισμα (έστω όχι καθολικά, αλλά στον παγκοσμιοποιημένο πλανήτη μας, υπάρχει χρόνος να εξαπλωθεί σιγά – σιγά παντού),
σε αστυνομικούς, σε φυλακισμένους, σε ασθενείς, σε στρατιώτες, σε παιδιά κλπ

Και το σενάριο συνεχίζεται...

- Και όλα για την "ασφάλειά μας"...
- Για το "καλό" μας…
- Τόσο καλοί άνθρωποι, βρε παιδί μου και εμείς τους παρεξηγήσαμε.
- Τόσο καλοί…
- Σαν τον ανώμαλο εκείνο γέρο που κάνει τον «καλό παππού» στο αθώο παιδάκι, δίνοντάς του σοκολάτες, μέχρι να το πείσει να έρθει κοντά του... - Σαν τον διεστραμμένο βασανιστή ζώων που πλησιάζει σαν "φίλος" το ανυποψίαστο γατάκι, προτείνοντας το χέρι του και λέγοντας του χαμηλόφωνα «ψιψιψι»...
- Μέχρι να έρθει στην ακτίνα δράσης του.
-Και μετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: