Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Δικαστήριο: Απαρνήσου την πίστη σου και ζήτα συγνώμη!


Καναδέζικο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων διέταξε ένα Χριστιανό ποιμένα να απαρνηθεί την πίστη του και να μην προβεί ποτέ ξανά σε εκφράσεις ενάντια στην ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ.

Με την απόφαση που ανακοινώθηκε στις 30/5/2008 από την Αρχή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (HRC) της Alberta, (πόλη του Καναδά), απαγορεύτηκε στον ευαγγελικό ποιμένα Stephen Boisson να εκφράζει τις Βιβλικές του θέσεις ενάντια στην ομοφυλοφιλία, του επιβλήθηκε πρόστιμο $5,000 για «βλάβες που προκλήθηκαν από πόνο και δυστυχία» και τον διέταξε να απολογηθεί στον ακτιβιστή ομοφυλόφιλο που παραπονέθηκε ότι «πληγώθηκε».

Σύμφωνα με αναφορά του Pete Vere στο Catholic Exchange, αυτή η απόφαση αποτελεί «οδηγία» για την εξέλιξη μίας άλλης υπόθεσης που εκκρεμεί, αυτής του αιδ. Alphonse de Valk, ο οποίος επίσης κατέθεσε τη Βιβλική άποψη στο θέμα της ομοφυλοφιλίας στην αντιπαράθεση που υπήρξε γύρω από μια υπόθεση γάμου ατόμων του ιδίου φύλλου και τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες από την Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRC).

Ο Boisson (φωτο) έγραψε ένα γράμμα στον εκδότη της τοπικής εφημερίδας της Alberta, «Red Deer», με το οποίο κατηγορεί τον «ομοφυλοφιλικό ακτιβισμό» ως «διεστραμμένο» και λέει ότι «παιδιά 5 και 6 χρόνων εκτίθενται σε ψυχικές και ψυχοκοινωνικές βλαβερές προ-ομοφυλοφιλικές επιρροές και καθοδήγηση από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, και όλα αυτά με την δόλια πρόφαση των ίσων δικαιωμάτων».

Ο ομοφυλόφιλος ακτιβιστής Darren Lund, (φωτο) δάσκαλος σε τοπικό σχολείο, έκανε τη σχετική αγωγή που ζητάει την καταδίκη του Boisson, υπογεγραμμένη από την δικηγόρο Lori G. Andreachuk.

«Μολονότι η Κυβέρνηση συμφωνεί ότι το γράμμα δεν αποτελεί εγκληματική ενέργεια, η δικαστική αρχή απαγόρευσε στον Χριστιανό ποιμένα να εκφράζει τη γνώμη του».

Η κ. Andreachuk είπε ότι ο προσφεύγων κ. Lund, στην «πραγματικότητα δεν υπέστη κάποια βλάβη»…

«Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο που μπορεί να αποζημιωθεί γιατί δεν προέκυψε κάποιο θύμα»
Εντούτοις αυτό δεν εμπόδισε την κα Andreachuk, από το να επιβάλει χ
ρηματικό πρόστιμο. Και όσο για το μέλλον, η ίδια έγραψε:

«Ο κ. Boissoin και η εν λόγω Χριστιανική Ένωση Concerned Christian Coalition Inc παύουν στο μέλλον τις δημοσιεύσεις μέσω εφημερίδων, e-mail, ραδιόφωνου, δημοσίων ομιλιών, Internet, των δυσφημιστικών (υποτιμητικών) σχολίων για τους ομοφυλόφιλους.

Επί πλέον, τους απαγορεύεται στο μέλλον η διατύπωση δυσφημιστικών (υποτιμητικών) σχολίων κατά του κ. Lund ή των μαρτύρων του κ. Lund που εμπλέκονται στην υπόθεση της διαμαρτυρίας του.

Ακόμη, διατάσσεται όλα τα δυσφημιστικά (υποτιμητικά) σχόλια κατά των ομοφυλοφίλων να αφαιρεθούν από τα Websites και τις δημοσιεύσεις του κ. Boissoin και του οργανισμού Concerned Christian Coalition Inc», αποφάνθηκε η δικηγόρος.

Η κ. Andreachuk επίσης επέβαλε στον κ. Boissoin να απολογηθεί για το αρχικό γράμμα του στην Red Deer Advocate («Συνήγορος της Red Deer») και επέβαλε στους «ενόχους» να πληρώσουν πρόστιμο $5,000 ο καθένας.

«Ένα τέτοιο γράμμα απολογίας, απειλεί τις ανθρώπινες ελευθερίες στο Καναδά», σύμφωνα με τον Ezra Levant, (φωτο) συγγραφέα, ο οποίος και αυτός έγινε στόχος παρόμοιας επίθεσης από την Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ο κ. Levant γράφει στο blog του, «η Κυβέρνηση τώρα πιστεύει ότι αν δεν μπορεί να πείσει ένα Χριστιανό Ποιμένα ότι κάνει λάθος, θα τον αναγκάσει να καταδικάσει τον εαυτό του; Τέτοιους είδους «Οργουελική» δικαιοσύνη» συναντά κανείς μόνο στη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν και την Κίνα του Μάο.

Αυτή είναι μια τριτοκοσμικού τύπου «σωφρονιστική ομολογία» όπου οι κατηγορούμενοι εξαναγκάζονται να υπογράφουν ψευδείς δηλώσεις. Ούτε τους δολοφόνους δεν αναγκάζουμε να ζητούν συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, επειδή ξέρουμε ότι μια εξαναγκασμένη απολογία είναι άσκοπη. Όχι όμως αν πρόκειται αυτό να υποβαθμίσει Χριστιανούς ποιμένες».

«Στην ουσία, η Δικαστική Αρχή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Alberta διατάσσει τον ποιμένα να αποκηρύξει την πίστη του, γιατί η αντίθεσή του στηρίζεται στην Βίβλο» αναφέρει ο Vere.

Η WND ανέφερε πρόσφατα για τον κ. de Valk, που έγινε επίσης, στόχος της Επιτροπής Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια παρόμοια υπόθεση για τις Βιβλικές αναφορές του σχετικά με την ομοφυλοφιλία:
«Ο «πατήρ» [de Valk] υπερασπίστηκε την [καθολική] διδασκαλία αναφορικά με το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου στην αντιπαράθεση που υπήρξε στον Καναδά, κάνοντας εκτενείς αναφορές στη Βίβλο, στην Καθολική κατήχηση και στις εγκυκλίους του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ.

Τα κείμενα αυτά αποτελούν επίσημη Καθολική κατήχηση και όπως εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, όλες τις εποχές, πολλοί από τους οποίους δεν είναι καν Χριστιανοί, ο de Valk πιστεύει ότι ο γάμος είναι η αποκλειστική ένωση μεταξύ άντρα και γυναίκας», γράφει ο Vere και αναρωτιέται αν ο Καναδάς τώρα θεωρεί την ηθική ως εγκληματική ενέργεια μίσους και αν η άποψη κάποιου (είτε είναι Χριστιανός είτε Μουσουλμάνος είτε Ιουδαίος) για το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου θεωρείται μίσος στον Καναδά.

Η επίσημη απάντηση που πήρε από τον Mark van Dusen εκπρόσωπο του ομοσπονδιακού οργάνου για τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν ότι η υπηρεσία διερευνά τις διαμαρτυρίες, αλλά δεν θέτει δημόσια ηθικά πρότυπα και αρχές. Απλά βλέπει κάθε υπόθεση αν θα την προχωρήσει ή θα την απορρίψει.

«Αυτό είναι σοκαριστικό» γράφει ο Vere, «ότι ενώ αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες απορρίπτονται, η υπόθεση του de Valk προχωράει εδώ και ένα 6-μηνο».

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ "ΛΟΓΟ ΜΙΣΟΥΣ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ, ΟΤΑΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ" ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ" ΔΥΣΗΣ... (Θα επανέλθουμε)

Η διεύθυνση της ιστοσελίδας και του blog του Boissoin:

http://www.stephenboissoin.com/

http://stephenboissoin.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: