Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Η Αγία Γραφή ως "Λόγος Μίσους"!...


Την απαγόρευση των θρησκειών γιατί καλλιεργούν το μίσος απέναντι στους ομοφυλόφιλους, είχε ζήτησε με συνέντευξή του στον Observer, ο διάσημος Βρετανός τραγουδιστής σερ Έλτον Τζον, (Elton John), πριν από ενάμισυ περίπου χρόνο.

«Η οργανωμένη θρησκεία μετατρέπει τους ανθρώπους σε τρωκτικά γεμάτα μίσος. Η θρησκεία πάντα καλλιεργεί το μίσος και την κακία εναντίον των ομοφυλοφίλων αντί για τη συμπόνια. Στην πραγματικότητα ο θεσμός της οργανωμένης θρησκείας δεν έχει λόγο ύπαρξης» είπε.

Αργά αλλά σταθερά, σε πολλές «δημοκρατικές» κοινωνίες του δυτικού κόσμου, το Ευαγγέλιο παρουσιάζεται πλέον σαν «Λόγος Μίσους» (Hate Speech) και οι χριστιανοί που πιστεύουν στις αρχές του Ευαγγελίου και θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με αυτές, χαρακτηρίζονται το λιγότερο, οπισθοδρομικοί, φανατικοί μεσαιωνιστές, σκοταδιστές ενώ πολλοί δεν διστάζουν να τους αποκαλέσουν «μισάνθρωπους».

Είναι αυτοί που μισούν τον άνθρωπο και είναι εχθροί των ανθρώπινων δικαιωμάτων, εχθροί της προόδου.

Ήδη πολλά σύγχρονα δυτικά κράτη έχουν θεσπίσει τα λεγόμενα «εγκλήματα μίσους» (Hate Crimes).

Σύμφωνα με τη καινούργια αυτή νομοθεσία, μπορεί να φερθεί κατηγορούμενος ο οποιοσδήποτε που θα προφέρει λόγο κατά των ομοφυλόφιλων (κυρίως) και άλλων ομάδων.

Ήδη στο προηγούμενο άρθρο είδαμε κάποια δείγματα αυτής της νέας νοοτροπίας και στο που μπορεί να οδηγήσει.

Ας δούμε ορισμένα ακόμα:


Στην ΣΟΥΗΔΙΑ….


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας κατηγόρησε πάστορα ότι εξήγειρε μίσος κατά των ομοφυλόφιλων.

Ο Ake Green ωτο) είχε καταδικασθεί για «έγκλημα μίσους» το Ιούνιο 2004 σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών μετά από κήρυγμά του κατά των ομοφυλόφιλων….

Σε ένα κήρυγμά του, σε μία μικρή πεντηκοστιανή συνάθροιση, στο μικρό νοτιοανατολικό νησί Oland, είχε πει ότι οι ομοφυλόφιλοι αποτελούν ένα «βαθύ καρκίνο στο σώμα της κοινωνίας».

Ο κ.Green ήταν ο πρώτος θρησκευτικός λειτουργός που κατηγορείται με το νέο Νόμο της Σουηδίας περί «εγκλημάτων μίσους».

Ο Νόμος ψηφίστηκε το 2003, προκειμένου να προστατευτούν οι ομοφυλόφιλοι από επιθέσεις και συμπεριλαμβάνει και «κηρύγματα μίσους».

Στον ΚΑΝΑΔΑ…

Εδάφια της Αγίας Γραφής θεωρούνται ως «λογοτεχνία μίσους»...

Ένα επαρχιακό Δικαστήριο στον Καναδά αποφαίνεται ότι η Αγία Γραφή γελοιοποιεί τους ομοφυλόφιλους...

Το Βασιλικό Δικαστήριο στο Saskatchewan ασχολήθηκε με μία απόφαση του 2001, ενός επαρχιακού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επέβαλε πρόστιμο σε έναν πολίτη ο οποίος έδωσε σε μία εφημερίδα να δημοσιεύσει τέσσερα εδάφια από την Αγία Γραφή που μιλάνε συγκεκριμένα κατά της ομοφυλοφιλίας.


Σύμφωνα με τον Κώδικα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Saskatchewan, (πόλη του Καναδά) ο Hugh Owens από την Regina του Saskatchewan, κρίθηκε ένοχος μαζί με την εφημερίδα Saskatoon StarPhoenix, ως υπαίτιος ότι εξεγείρει το μίσος.

Ο Owens αναγκάσθηκε να πληρώσει 1,500 Καναδέζικα δολάρια, ως αποζημίωση, στον καθένα από τους τρεις ομοφυλόφιλους Καναδούς, που κατέθεσαν την προσφυγή.


Ο Κώδικας επιτρέπει την έκφραση των ειλικρινών θρησκευτικών πεποιθήσεων, αλλά η Επιτροπή έκρινε ότι μπορεί να θέσει «λογικούς περιορισμούς» στην εξωτερίκευση των θρησκευτικών πεποιθήσεων του Owens, επειδή με την κίνησή του αυτή «εξέθεσε τους τρεις προσφεύγοντες σε μίσος και γελιοποίηση εξαιτίας του γενετήσιου προσανατολισμού τους ».


Η δημοσίευση στην δεξιά στήλη της εφημερίδας περιλάμβανε μία λίστα από τέσσερα εδάφια της Αγίας Γραφής (Ρωμαίους: 1, Λευιτικό : 18:22, Λευιτικό:20:13 και Α΄ Κορινθίους 6:9-10. Ανάμεσα στα εδάφια υπήρχε ένα σκίτσο με δύο άνδρες να πιάνονται από το χέρι.


Ο Owens, που είναι ευαγγελικός χριστιανός, είπε ότι η δημοσίευση αυτή ήταν μια χριστιανική απάντηση στην Εβδομάδα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας.

Σημειώνεται ότι στην δημοσίευση δεν μπήκαν αυτούσια τα εδάφια, αλλά γινότανε μόνο αναφορά στις περικοπές...


Χριστιανός τυπογράφος στον Καναδά καταδικάστηκε από Δικαστήριο να πληρώσει 40.000 δολάρια γιατί αρνήθηκε να τυπώσει υλικό για οργάνωση ομοφυλόφιλων …

Πρόστιμο 5.000 δολαρίων επιβλήθηκε στον Καναδό χριστιανό τυπογράφο Scott Brockie, (φωτο), από το Τορόντο, το 1999 από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ontario Καναδά, επειδή αρνήθηκε να τυπώσει λευκά επιστολόχαρτα και φακέλους για λογαριασμό των «Αρχείων» των Ομοφυλόφιλων του Καναδά (Canadian Lesbian and Gay Archives).

Ο Brockie, είχε, στο παρελθόν, τυπώσει για πελάτες του που ήταν ομοφυλόφιλοι, αλλά δεν ήθελε να τυπώσει το συγκεκριμένο υλικό για τα «Αρχεία», γιατί πίστευε ότι με τον τρόπο αυτό τα «Αρχεία» αποσκοπούσαν στην ευρύτερη διάδοση της ομοφυλοφικής δραστηριότητας, κάτι που ερχόταν σε αντίθεση με τα θρησκευτικά του πιστεύω.

Ο εκπρόσωπος (adjudicator) της Αρχής ισχυρίστηκε ότι ο Brockie, ήταν μεν ελεύθερος να εκφράσει το πιστεύω του, αλλά στο σπίτι του (!!!) ή στην χριστιανική του κοινότητα και τον διέταξε να τυπώσει το υλικό για τις οργανώσεις των ομοφυλόφιλων και των λεσβίων.

Ο κ.
Brockie εξηγεί την απόφασή του: "Έχω μία αναπτυσσομένη επιχείρηση και έχω πελάτες που είναι ομοφυλόφιλοι. Έχω κάνει και υλικό πουκάποιος έλεγε ότι είναι gay. Δεν έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους που είναι ομοφυλόφιλοι. Δεν μπορώ να τους αναγκάσω να αλλάξουν. Από την άλλη πλευρά όμως δεν νομίζω ότι υποχρεούμαι να υποστηρίξω και τον σκοπό τους. Αν ο κ. Brillinger (σ.σ. ο ομοφυλόφιλος εκπρόσωπος των «Αρχείων») μου είχε ζητήσει να τυπώσω προσωπικές του κάρτες θα το είχα κάνει. Πρέπει να προβάλουμε την οικογένεια, αλλά δεν πρέπει να μισούμε αυτούς που είναι ομοφυλόφιλοι."


Ψηφίστηκε Νομοσχέδιο που θα θεωρεί την Βίβλο ως…«Λόγο Μίσους». Ο εμπνευστής του λέει: Αυτή είναι μια καλή εβδομάδα για την ισότητα στον Καναδά...

Η Βουλή των κοινοτήτων του Καναδά ψήφισε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που βρήκε την αντίθεση των θρησκευόμενων και των υπερασπιστών της ελευθερίας της έκφρασης, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ποινικοποιείται η δημόσια έκφραση άποψης κατά της ομοφυλοφιλικής συμπεριφορά.

Το Νομοσχέδιο που πέρ

ασε με ψήφους 141 υπέρ και 110 κατά, θεωρεί τον γενετήσιο προσανατολισμό ως κατηγορία που προστατεύεται στον Καναδά σύμφωνα με την νομοθεσία που ισχύει για τις γενοκτονίες και τα εγκλήματα μίσους, που επισύρουν ποινή φυλάκισης πάνω από πέντε έτη.

" Αυτή ήταν μια καλή εβδομάδα για την ισότητα στον Καναδά," είπε αυτός που εμπνεύστηκε το Νομοσχέδιο, ο Svend Robinson, (φωτο), Βουλευτής, ο οποίος έχει εκδηλώσει φανερά την ομοφυλοφιλική του ιδιότητα.


Όσοι είναι αντίθετοι στο Νομοσχέδιο, φοβούνται ότι η Βίβλος θα στιγματισθεί ως βιβλίο μίσους και θα ποινικοποιηθεί και σαν απόδειξη προβάλουν την υπόθεση του ανθρώπου του Saskatchewan (case of a Saskatchewan man), που γράψαμε παραπάνω .


Μερικοί Βουλευτές, όπως ο John McKay (φωτο) του φιλελεύθερου Κόμματος, θεωρούν επικίνδυνο αυτό το Νομοσχέδιο με το οποίο φιμώνεται η ελευθερία του λόγου.

"Όποιος έχει διαφορετική άποψη από τον Svend Robinson για την ομοφυλοφιλία, θα εκτίθεται ως κοινός εγκληματίας του Ποινικού Δικαίου," δήλωσε στην εφημερίδα Edmonton Sun.


Σημειώνεται ότι ο όρος «σεξουαλικός προσανατολισμός» είναι ένας πολύ γενικός όρος. Σύμφωνα με λίστα του Αμερικάνικου Ψυχιατρικού Συλλόγου κατονομάζονται 24 συμπεριφορές κάτω από τον όρο «σεξουαλικός προσανατολισμός».

Στον όρο αυτόν περιλαμβάνεται και η πολυγαμία και η κτηνοβασία και η παιδοφιλία…

"’Αρα αν ο όρος περιλαμβάνει και την παιδοφιλία, ο Νόμος προστατεύει και τους παιδόφιλους από τον λόγο μίσους" τόνισε ο Brian Rushfeldt, πρόεδρος της Συνεργασίας της Καναδέζικης Οικογένειας για Δράση (Canada Family Action Coalition).

5 σχόλια:

Ακρίτας είπε...

Ειλικρινά με εντυπωσιάζει το γεγονός ότιυπάρχει ένα ολόκληρο "κίνημα" που θέλει εν ονόματι των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να ποινικοποιήσει την ελευθερία της έκφρασης. Είχα ενημερωθεί για τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν και θεωρούσαν υπόδικο καθένα που θα αρνιόταν το γεγονός του ολοκαυτώματος των Εβραίων κατά τη διάρκεια του 2ου Παγλκοσμίου Πολέμου.
Το άρθρο που διάβασα με έκανε να φέρω στο νου μου τις κατηγορίες εναντίων των πρώτων Χριστιανών.
Η λατρεία προς το θεό Αυτοκράτορα και/ή τη θεά Ρώμη αποτελούσε απόδειξη νομιμοφροσύνης για κάθε Ρωμαίο πολίτη. Η άρνηση ισοδυναμούσε με ανταρσία, απείθεια και διασάλευση της ενότητας του κράτους και της ομαλής κοινωνικής ζωής. Οι κοινωνίες μας άραγε έχουν πάρει ένα τέτοιο δρόμο;

SkyWatcher είπε...

Φίλε Ακρίτα, με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθώ τα σχόλιά σου και πραγματικά - μην το πάρεις σαν κολακεία - ομορφαίνει τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ η συμμετοχή σου. (Αλήθεια έχεις κάποιο μπλόγκ;)
Η σκέψη σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Προσωπικά είμαι πολύ ανήσυχος με αυτήν την νοοτροπία που έχει γίνει πλέον καθεστώς σε παραδοσιακές δημοκρατικές χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Σουηδία κλπ. Κάποιων τα δικαιώματα, φαίνεται, είναι ανώτερα από των άλλων. Και πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι "άλλοι" είναι οι χριστιανοί.
Όοσν αφορά την Ιστορία η οποία φαίνεται ότι επαναλμβάνεται(με διαφορετικό προσωπείο βέβαια), είναι γνωστό ότι ο αρχαίος κόσμος δεν «καλοδέχτηκε» το κήρυγμα του Ευαγγελίου και οι χριστιανοί γρήγορα χαρακτηρίστηκαν από τους Ρωμαίους ηγεμόνες και τον ειδωλολατρικό όχλο, ως «οι φαύλοι άνθρωποι» (mali homines),«αυτοί που ήταν μισητοί για τα αισχρά έργα τους», «αυτή η ολέθρια δεισιδαιμονία» κλπ, όπως γράφουν οι ίδιοι στα γραπτά τους (Τάκιτος, Σουητώνιος κλπ). Όπως σωστά αναφέρεις, καθώς οι χριστιανοί δεν πρόσφεραν θυσία στον αυτοκράτορα (κάτι που δεν είχαν πρόβλημα να κάνουν οι οπαδοί άλλων θρησκειών), γινόντουσαν εύκολος στόχος με την κατηγορία ότι δεν θέλανε την πρόοδο και την συνοχή της αυτοκρατορίας, αλλά εργάζονταν για την διάσπασή της.

Ακρίτας είπε...

Φίλε μου SkyWatcher σε ευχαριστώ για τα καλά και ευγενικά σου λόγια. Πιστεύω ότι σε εκφράζουν όπως και εμένα με εκφράζουν τα σχόλια που έχω κάνει για τα κείμενά σου.
Δεν έχω κάποιο μπλογκ. Εξάλλου πιστεύω ότι δεν έχω κάτι καινούριο να πω ή και να έχω, υπάρχουν άλλοι που το λένε με πλήρότητα, σαφήνεια και αισθητική καλύτερη από τη δική μου.
Προς το παρόν λοιπόν αρκούμαι να διαβάζω αξιόλογα κείμενα (όπως αυτά του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ) και να παρακολουθώ τις εξελίξεις που μοιάζουν με κακό προζύμι που απειλεί να "ξυνίσει" ολόκληρη την κοινωνική μας ζωή.

Γαούτση Μαριάννα είπε...

Δόξα στον Θεό που υπάρχουν και κάποιοι "εν αξιώμασι" ή τουλάχιστον υποψήφιοι, όπως ο Mike Huckabee του οποίου βρήκα κάποια ενδιαφέροντα videos και μου έκαναν εντύπωση οι απόψεις του και το ότι δε φοβήθηκε να τις διακηρύξει μπροστά στον φακό.

http://www.youtube.com/watch?v=n-BFEhkIujA&feature=rec-fresh

http://www.youtube.com/watch?v=_aZCRA2IeZw&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=KOGLKc-LmLQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=iJ3eIJ_fYAQ&feature=related

Όσο υπάρχει ακόμη το Πνεύμα του Θεού κάτω στη γη, θα υπάρχει και ο έλεγχος στα "έργα τα άκαρπα του σκότους". Είναι όμως προφητευμένο ότι η αμαρτία θα ξαναφθάσει στο πλήρες όπως κάποτε...

Είθε ο Θεός να μας κρατάει άγρυπνους "εις πάντα" γιατί οι καιροί είναι όντως πονηροί!

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το http://en.wikipedia.org/wiki/Åke_Green ο σουηδικός νόμος για την προστασία των ομοφυλοφίλων ψηφίστηκε το 2002 & ο ιερέας καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο,αλλά αθωώθηκε τόσο από το Εφετείο όσο & από το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας.