Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Η Κιβωτός του Νώε στην Ολλανδία!


Πιστό αντίγραφο της κιβωτού του Νώε άνοιξε στο SCHAGEN, της Ολλανδίας.

Όταν η ογκώδης κεντρική πόρτα στο πλάι της κιβωτού του Νώε άνοιξε, το πρώτο πλήθος των περίεργων πολιτών, είδε έκπληκτο το θαύμα.

Φυσικά, πρόκειται μόνο για ένα αντίγραφο της βιβλικής κιβωτού, που κατασκευάστηκε από τον Ολλανδό οπαδό της θεωρίας της Δημιουργίας (δηλ. ότι τον κόσμο τον δημιούργησε ο Θεός), Johan Huibers, ως μαρτυρία της πίστης του στην κυριολεκτική αλήθεια της Βίβλου.

Η κιβωτός έχει μήκος 150 cubes / πήχεις (~75m), 30 cubes / πήχεις ύψος (~15m) και 20 cubes / πήχεις πλάτος (~10m) (σ.μ.: 1 cube / πήχης είναι περίπου 50 εκατοστά).

Αυτό ισοδυναμεί με τα δύο τρίτα ενός γηπέδου ποδοσφαίρου σε μήκος και ένα τριώροφο σπίτι σε ύψος.

Τα φυσικού μεγέθους ομοιώματα των καμηλοπαρδάλεων, των ελεφάντων, των λιονταριών, των κροκοδείλων, των ζέβρων, των βισόνων και άλλων ζώων, χαιρετούν τους επισκέπτες καθώς φθάνουν στον κύριο χώρο.

Ο Huibers, εργολάβος στο επάγγελμα, έχτισε την κιβωτό από ξύλο κέδρου και πεύκου. Οι Βιβλικοί μελετητές διαφωνούν ως προς το ποιο ξύλο θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει ο Νώε.

Ο Huibers έκανε την εργασία κυρίως με τα χέρια του, χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία και με την περιστασιακή βοήθεια από τον γιο του Roy.

Η κατασκευή άρχισε το Μάιο του 2005.

Στο πάνω κατάστρωμα που ακόμη δεν έχει εκτεθεί επειδή δεν ήταν έτοιμο για τα εγκαίνια - θα έρθει ένας μικρός ζωολογικός κήπος, με νεογέννητα αρνιά και κοτοπουλάκια, κατσικάκια και μια καμήλα.

Οι επισκέπτες την πρώτη ημέρα ήταν άναυδοι. «Είναι ασύλληπτο» είπε η Mary Louise Starosciak, η οποία έτυχε να κάνει ποδήλατο εκεί κοντά με το σύζυγό της ενώ ήταν σε διακοπές όταν είδαν την κιβωτό στο βάθος του τοπίου. Ήξερα την ιστορία του Νώε, αλλά δεν είχα ιδέα ότι η βάρκα θα ήταν τόσο μεγάλη.

Υπάρχει αρκετό διάστημα κοντά στην καρίνα για ένα κινηματογράφο 50 θέσεων όπου τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν ένα βίντεο που λέει την ιστορία του Νώε και της κιβωτού του.

Ο Huibers, ο οποίος είναι Χριστιανός, είπε πως ελπίζει ότι το πρόγραμμα θα ανανεώσει το ενδιαφέρον για το Χριστιανισμό στην Ολλανδία, όπου η προσέλευση στις εκκλησίες έχει μειωθεί δραματικά στα τελευταία 50 χρόνια.

--------------------------------------------------------------

Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ & Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ

Από το βιβλίο "Αρχαιολογία και Αγία Γραφή" του Ν. Βασιλειάδη (εκδ. "ΣΩΤΗΡ")

Την ιστορία της Κιβωτού του Νώε μας διηγείται η Παλαιά Διαθήκη στά κεφάλαια 6 - 8 του βιβλίου της Γένεσης.

Για την μεγάλη εκείνη καταστροφή υπάρχουν διάφορες παραδόσεις και σε άλλους λαούς, όπως στους αρχαίους Έλληνες (ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνος), στους αρχαίους κατοίκους της Αμερικής (πριν από τον Κολόμβο), στην Αυστραλία, στις Ινδίες, στην Πολυνησία, στο Θιβέτ, στο Κασμήρ, στην Λιθουανία κλπ.

Η Αρχαιολογία μας βοήθησε να καθορίσουμε τις διαστάσεις της Κιβωτού.

Ο Μωϋσής γράφει ότι η Κιβωτός είχε μήκος «τριακοσίων πήχεων», πλάτος «πεντήκοντα πήχεων» και ύψος «τριάκοντα πήχεων» (Γεν. 6:15).

Σήμερα γνωρίζουμε, από ορισμένες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, ότι ο πήχης στα χρόνια των βασιλείων του Ισραήλ και του Ιούδα (900 - 600 π.Χ.) είχε μήκος περίπου δεκαοκτώ ίντσες, δηλαδή 45,72 εκατοστά του μέτρου.

Κατά τον 19ο αιώνα οι αρχαιολόγοι ερεύνησαν μία σήραγγα στην Ιερουσαλήμ, που είχε κατασκευασθεί επί των ημερών του βασιλιά Εζεκία (περί το 700 π.Χ.).

Μία αρχαία επιγραφή στην είσοδο της σήραγγας αναφέρει ότι αυτή έχει μήκος 1.200 πήχεις. Η μέτρηση της σήραγγας από τους αρχαιολόγους απέδειξε ότι είχε μήκος 1.800 πόδια (= 548,64 μέτρα).

Έτσι μάθαμε ότι ο πήχης ήταν περίπου δεκαοκτώ ίντσες ή 45,72 εκατοστά του μέτρου.

Ο Αιγυπτιολόγος Petrie υπολόγισε ότι ένας πήχης είναι ίσος με 22,5 ίντσες ή 57,15 εκατοστά του μέτρου, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι υπάρχουν διάφορα είδη πήχεων, από τους οποίους ο μεγαλύτερος έχει μήκος πάνω από δεκαοκτώ ίντσες 2, δηλαδή πάνω 57,15 εκατοστά τού μέτρου.

Εάν υπολογίσουμε τις διαστάσεις της Κιβωτού με βάση το μήκος ενός πήχη (45,72 εκατοστά), διαπιστώνουμε ότι το σκάφος εκείνο ήταν μάλλον ένα τετράγωνο τριώροφο κατασκεύασμα, το οποίο είχε συνολική χωρητικότητα 1.400.000 κυβικών ποδιών39.644 κυβικών μέτρων).

Έτσι υπήρχε αρκετός χώρος στους τρεις ορόφους της Κιβωτού για τον Νώε, την οικογένειά του, τα ζώα και τις αποθήκες των τροφίμων.

Για να σχηματίσουμε μία ιδέα της χωρητικότητας της Κιβωτού, αναφέρουμε τους υπολογισμούς ειδικών, οι οποίοι λένε: “Αν λάβουμε ως μέσον όρο του μεγέθους των ζώων, τα οποία μπήκαν στην Κιβωτό, το πρόβατο (ασφαλώς υπήρχαν πολύ μεγαλύτερα ζώα από το πρόβατο, αλλά και πολύ μικρότερα από αυτό), τότε διαπιστώνουμε ότι η Κιβωτός ήταν ικανή να περιλάβει τα είδη των ζώων, πού είχαν μπει σε αυτήν για να σωθούν.

Κατά τούς υπολογισμούς, υπάρχουν σήμερα λιγότερα από 18.000 είδη μαστοφόρων, πτηνών, ερπετών και αμφιβίων στον κόσμο μας. Αν λοιπόν λογαριάσουμε ότι σε ένα σύγχρονο μεγάλο φορτηγό αυτοκίνητο, συνήθους τύπου υπεραστικών μεταφορών, αφού γίνουν τα ανάλογα ράφια, μπορούν να χωρέσουν 240 πρόβατα, τότε 150 τέτοια οχήματα θα ήσαν αρκετά να μεταφέρουν 36.000 ζώα τού μεγέθους ενός προβάτου.

Αλλά η χωρητικότητα των 150 μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων, συνήθους τύπου υπεραστικών μεταφορών, καλύπτει μόνον το 1/3 τής Κιβωτού του Νώε!

Επομένως υπήρχε μεγάλη ευρυχωρία, πάρα πολύς χώρος και για τα 1.000.000 περίπου είδη των εντόμων, για τις τροφές άλλων ζώων, τα οποία σήμερα δεν υπάρχουν πλέον, για την διαμονή του Νώε και της οικογένειάς του και γι’ οποιονδήποτε άλλο σκοπό .

Ώστε χάρις στα μέτρα, τα οποία η αρχαιολογική έρευνα μας βοήθησε να προσδιορίσουμε, πληροφορούμαστε ότι η Κιβωτός, την οποία είχε κατασκευάσει ο Νώε, δεν ήταν εξωπραγματικό σκάφος.

Ήταν ένα τεράστιο, αλλά σταθερό υπερωκεάνιο· μία μεγάλη τριώροφη μαούνα κατασκευασμένη ειδικά και με σπάνια τέχνη για την εποχή της (κατά την βιβλική περιγραφή ο Νώε την κατασκεύασε σύμφωνα με την καθοδήγηση του Θεού).

Εάν υπολογίσουμε ότι το μισό σκάφος βυθιζόταν μέσα στο νερό, τότε το εκτόπισμα της Κιβωτού θα ήταν περίπου 20.000 τόνοι. Και το θαυμαστό σε όλη αυτή την κατασκευήν, ήταν ότι μπορούσε να επιπλέει στην θάλασσα των γλυκών νερών του μεγάλου εκείνου Κατακλυσμού.

Γιατί σκοπός της Κιβωτού δεν ήταν να ταξιδεύει και να ποντοπορεί στον ανοικτό ωκεανό, αλλά απλώς να επιπλέει στα γλυκά νερά, για να σώσει τους επιβάτες της από τον πνιγμό.

Και επί πλέον να χωρά άνετα και για τόσες πολλές ημέρες τον Νώε με την οικογένειά του και όλα τα είδη των ζώων, των πτηνών και των ερπετών με τις τροφές τους.

* Ορισμένες φωτογραφίες στο άρθρο αυτό είναι από την κινηματογραφική ταινία "BIBLE: In the Begining" (1966) του John Huston, ο οποίος και υποδύθηκε τον Νώε!
** Η πρώτη εικόνα στην παράγραφο "Ο Κατακλυσμός & η Κιβωτός του Νώε", δείχνει το εξώφυλλο του περιοδικού "The Ark", που κυκλοφόρησε το 1977, μέσα από την σειρά χριστιανικού κόμικ "The Crusaders" του πρωτοποριακού χριστιανού σχεδιαστή κόμικ Jack T. Chick

2 σχόλια:

Manuel είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο!

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η επιστήμη μπορεί να προβάλει πολλά επιχειρήματα και έχει πολλές ενδείξεις για την ύπαρξη ενός μεγάλου κατακλυσμού! (άσχετα αν δεν προβάλλοντε σκόπιμα στο κοινό, τέτοιου είδους δημοσιεύματα).

Κατα τη ΓΝΩΜΗ μου η κυβωτός δεν είχε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το σκοπό να διασώσει όλα τα είδη της ζωής , ένα προς ένα, αλλά επέβλεπε κυρίως στην συνεργασία του Θεού με τον άνθρωπο και παράλληλα την διάσωση των περισσότερων ειδών!

Βέβαια πολύ πιθανόν δεν αποκλέιεται κάθε ζωντανός οργανισμός να βρήκε καταφύγιο στη μεγάλη βάρκα!

υπάρχουν και πολλά επιστημονικά στοιχεία (ενεδείξεις),κυρίως απο τους δημιουργιστές (creationists), επιστήμονες υπερ της Δημιουργίας της Βίβλου!
Αυτά!
ο Θεός μαζι!!

SkyWatcher είπε...

Κάποιος φίλος μου έστειλε e - mail, όπου μου γράφει τα εξής: " Ήθελα να σου επισημάνω κάποιο λάθος στο θέμα της κιβωτού, για να το διορθώσεις. Το μήκος, το πλάτος και το ύψος μετριέται σε απλά μέτρα, όχι σε κυβικά μέτρα".

ΟΚ το διόρθωσα. Μπέρδεψα τα "cubes" του αγγλικού site με τα μέτρα. Στην Αγία Γραφή λέει "πήχεις".
Το διορθωμένο:
"...Η κιβωτός έχει μήκος 150 cubes / πήχεις (~75m), 30 cubes / πήχεις ύψος (~15m) και 20 cubes / πήχεις πλάτος (~10m) (σ.μ.: 1 cube / πήχης είναι περίπου 50 εκατοστά)".