Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Ο "Big Brother" στην τουαλέτα και η "Big Mother" στο ρολόι σου!


Προσέξτε παιδιά! Η "Big Mother" σας παρακολουθεί!
Λανσάρεται ως το τέλειο πάντρεμα μεταξύ της ελευθερίας του παιδιού και της ησυχίας της μαμάς.
Για το παιδί, είναι απλά ένα ρολόι.
Αλλά για τους γονείς είναι ένα σύστημα εντοπισμού GPS που τους επιτρέπει να παρακολουθούν τις κινήσεις των παιδιών τους μέσω του διαδικτύου, το οποίο παρέχει προκαθορισμένες εικονικές περιφράξεις ή "ασφαλείς περιοχές», και να δέχονται την κοινοποίηση μέσω του τηλεφώνου τους, αν παρατηρηθεί καμία μετακίνηση.
Το «ρολόι» είναι επίσης, αδιάβροχο και δερματολογικά ελεγμένο και έχει μπορεί να δώσει με ακρίβεια την θέση του παιδιού με απόκλιση έως τριών μέτρων, με τη θέση του παιδιού εμφανίζεται στον κατάλογο με τους δρόμους στους χάρτες της Google.
Ονομάζεται Nu.M8 και είναι η τελευταία πρόταση για την επιτήρηση του παιδιού και διατίθεται προς πώληση από το διαδίκτυο.
Ο Evan Penn, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παρακολούθηση GPS Ezy2c, είπε ότι παρόμοια συστήματα, θα διατεθούν στην αγορά σύντομα.
«Είναι ένας τομέας στον οποίον θα επεκταθούμε καθώς εξελίσσεται και η αγορά», είπε. "Για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο που η τιμή του θα είναι πραγματικά προσιτή για τον καθένα και θα διοχετευθεί στην αγορά, νομίζω ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα γύρω στους 12 με 24 μήνες."
Οργανώσεις που υπερασπίζονται τις ατομικές ελευθερίες δείχνουν να ανησυχούν για την προώθηση τέτοιων συστημάτων που μετά την Βρετανία ήρθαν την περασμένη εβδομάδα και στις ΗΠΑ.
Καθώς ήδη είναι διαθέσιμες αυτές οι προσωπικές συσκευές εντοπισμού, ο David Bernie, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Πολιτικών Ελευθεριών, είπε η ταχεία ανάπτυξη και η μείωση του κόστους των σύγχρονων συσκευών επιτήρησης δεν μπορεί να σταματήσει την συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στην κοινωνία.
Οι οδηγίες που έδωσε ο κατασκευάστρια εταιρία, σύμφωνα με τις οποίες το Nu.M8 ενεργοποιείται αμέσως μόλις προσδεθεί ο ιμάντας και δεν μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς να συνδεθείτε στο διαδίκτυο, ήταν κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό, είπε.
"Αυτό είναι ακριβώς ότι συμβαίνει με τους κατάδικους που, ενώ δεν έχουν εκτίσει την ποινή τους, βρίσκονται έξω από τη φυλακή με τον όρο όμως να φορούν μονίμως του αστράγαλό τους την ειδική ταινία προσδιορισμού (tags)», είπε.
"Δεν νομίζω ότι αυτό θα ήθελαν οι γονείς για τα παιδιά. τους".

Ήδη ατομικοί ανιχνευτές έχουν χρησιμοποιηθεί από εργοδότες, για το προσωπικό που εργάζεται μόνο του, είπε, και οι γονείς θα μπορούν να αγοράσουν τέτοιες συσκευές για περίπου $ 700, συν $ 200 για ετήσια συνδρομή.
"Είναι μία βοήθεια για τους εργαζόμενους γονείς", είπε. "Θα μπορούν απλά να μπουν στον υπολογιστή τους λίγο πριν τελειώσουν το ωράριό τους μόνο για να διαπιστώσουν ότι τα παιδιά βρίσκονται σπίτι, ή είναι μέσα στο λεωφορείο, όταν λένε ότι είναι, επειδή η συσκευή σε ενημερώνει κάθε λεπτό ή κα΄θε δύο λεπτά."
Η Sharon Johnson εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Πολιτών, είπε καθώς μας απασχολεί η προστασίας της ιδιωτικής ζωής, η συσκευές αυτές έχουν τη δυνατότητα να «νανουρίζουν» τους γονείς και τα παιδιά δίνοντάς τους σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.
----------------------------------
Ο "Big Brother" στις τουαλέτες!
Μία έφηβη μαθήτρια αποφάσισε να φύγει από το σχολείο της μετά αφού είχαν τοποθετηθεί κάμερες CCTV στις τουαλέτες των μαθητών.
Ο Anthony White, από το Llandysul δήλωσε ότι οι κάμερες στο Ysgol Dyffryn Teifi στο Ceredigion είναι μία "εξωφρενική εισβολή" στην ιδιωτική ζωή της κόρης του Jade.
Η Jade, 14 ετών, είπε: "δεν πρόκειται να επιστρέψω, εφόσον οι κάμερες είναι εκεί. Νομίζω ότι είναι παράνομο να έχουν κάμερες εκεί."
Ο κ. White, δήλωσε: «Η ενέργεια αυτή του σχολείου είναι για κλάματα. Δεν χρειάζονται κάμερες ασφαλείας στις τουαλέτες – και σίγουρα όχι στα σχολεία."
Το Συμβούλιο του Ceredigion δήλωσε ότι οι κάμερες τοποθετήθηκαν μετά από διάφορα πολύ "ανησυχητικά περιστατικά" που έλαβαν χώρα.
Η Anwen Francis, δήλωσε: "Κάθε βιντεοσκοπημένο υλικό που λαμβάνεται από τις κάμερες CCTV επεξεργάζεται από ανώτερα μέλη του προσωπικού που ασχολούνται με το ποινικό μητρώο (CRB)."

Πηγή: SecurityInfoWatch
--------------------------
Την ίδια ώρα ο Bruce Schneier, (φωτο) ο οποίος θεωρείται 'γκουρού' σε θέματα ασφαλείας, λέει χαρακτηριστικά «Απολαύστε την παρακολούθηση όσο ακόμα είναι ορατή...»!!
Και εξηγεί: «τώρα υπάρχουν κάμερες και τις βλέπετε. Σε 5 χρόνια από τώρα θα υπάρχουν κάμερες και δεν θα τις βλέπετε....
Πριν 5 χρόνια δεν υπήρχαν παντού και σε 5 χρόνια δεν θα τις βλέπετε...
....η τεχνολογία της παρακολούθησης γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη, πιο μικρή και δυσκολότερα ανιχνεύσιμη».

Πηγή: The H Security
-----------
Και όλα αυτά την ώρα που έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το Google Latitude, τη νέα υπηρεσία που εγκαινίασε η Google, η οποία επιτρέπει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων και άλλων ασύρματων συσκευών να μοιράζονται πληροφορίες με τους άλλους για το που ακριβώς βρίσκονται ανά πάσα στιγμή.
Το νέο εργαλείο προβάλλει τη φωτογραφία του χρήστη στη θέση όπου εκείνος βρίσκεται πάνω στους χάρτες του Google Maps, στους οποίους έχει κανείς πρόσβαση μέσω υπολογιστή ή μέσω κινητού με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο.
Το Latitude υπολογίζει τις συντεταγμένες κατά προσέγγιση βάσει στοιχείων που αντλεί από συσκευές GPS, δρομολογητές ασύρματων δικτύων και σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας.
Οι συνδρομητές του Latitude επιλέγουν ποιος βλέπει τις συντεταγμένες τους και μπορούν ανά πάσα στιγμή να απενεργοποιήσουν την υπηρεσία, γι' αυτό η Google υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν «λόγοι ανησυχίας»...
(Αχ, αυτοί οι ανήσυχοι πολίτες...).
--------------------------
Το σύστημα δουλεύει καλά λοιπόν.
Οι μάζες υπνωτισμένες συνηθίζουν στην ασφυκτική συνεχή παρακολούθηση.
Στον παντεπόπτη οφθαλμό της κάμερας που τα πάντα ορά…
Όλα αυτά βέβαια, για την «ασφάλειά μας» που τείνει να γίνει άγνωστη λέξη και όλα αυτά για την «πάταξη της εγκληματικότητας» που δεν πατάσσεται με τίποτα η έρμη και όλα αυτά για την «πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών», οι οποίες όχι μόνο δεν προλαμβάνονται, αλλά ούτε να τις προλάβουν δεν μπορούν…
Στο παιχνίδι από καιρό τώρα και τα διάφορα χαζοπαίχνιδα τύπου “Big Brother” και τα όμοια αυτών που προσφέρει η «καλή μαμά» μας η τιβι, για να χωνέψουμε πιο γρήγορα τη νέα πραγματικότητα.
Ε, και τι έγινε μωρέ;
Τι πειράζει;
Μου αρέσει κι όλας να παρακολουθώ, οπότε ας με παρακολουθούνε κι οι άλλοι…
Δεν μπορέσανε οι ύαινες να αφήσουν τις «ευαίσθητες ηλικίες» απ’ έξω.
Έτσι, πριν από λίγες μέρες έκανε πρεμιέρα μία έκδοση του «Big Brother» για παιδιά!! Πρόκειται για το «Boys and girls alone» (αγόρια και κορίτσια μόνα) από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Channel 4», με «πρωταγωνιστές» (εδώ γελάμε) δεκάχρονα παιδιά!! Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν για το «ριάλιτυ», όπου κλάματα, βρισιές, απειλές, τσακωμοί μικρών παιδιών μεταδίδονται «ζωντανά».
Οι κάμερες του «σόου» καταγράφουν σκηνές απόλυτου χάους, καθώς δέκα αγόρια και ισάριθμα κορίτσια, ηλικίας οκτώ έως έντεκα ετών, μένουν μακριά από τους γονείς τους, δημιουργώντας την "δική τους κοινωνία" και αποφασίζοντας για την καθημερινότητά τους.
Η κοινωνία όμως που έχουν φτιάξει είναι βασισμένη στους «μεγάλους» της παρέας, οι οποίοι εκφοβίζουν τους μικρότερους, ενώ σημειώθηκε και περιστατικό, κατά το οποίο ένα από τα αγόρια απειλούσε έναν συγκάτοικό του με κουζινομάχαιρο! Σκηνή που φυσικά δεν προβλήθηκε, ενώ ο νταής της παρέας δέχθηκε αυστηρή επίπληξη.
Κάποιοι βουλευτές και κάποιες οργανώσεις μίλησαν για «θυσία αγνών ψυχών στο βωμό της τηλεθέασης», ενώ οι υπεύθυνοι του καναλιού υποστήριξαν ότι πρόκειται για ένα «εναλλακτικό πειραματικό σόου».
....Φοβερή διατύπωση! Και σε λίγο θα ξεχαστεί, όπως όλα. Είναι βλέπεις και τα ποσοστά τηλεθέασης.
Καημένε αντιδραστικέ, φανατικέ, οπισθοδρομικέ, καταστροφολόγε...
Έμεινες μόνος να αντιδράς και να φωνάζεις.
Δεν φοβίζεις κανέναν πια με τις φωνές σου. Και δεν μπορείς να πείσεις κανέναν πια ότι ο "Μεγάλος Αδελφός" μας, είναι τόσο "κακός".
Αλλά κι εμάς τους υπηρέτες του δεν μας ανησυχείς.
Μάλιστα, σε βλέπουμε με συμπάθεια, σαν είδος προς εξαφάνιση.
Σαν κάτι πρωτόγονους μιας χαμένης φυλής του Αμαζονίου.
Και ίσως τελικά, λάβεις μέρος στο τελευταίο μας πειραματικό σόου.
Και μόλις τελειώσουν τα πειράματα και οι δοκιμές θα αρχίσει η νέα πραγματικότητα.
Και εκεί να δεις σόου…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!
ε, τώρα, είσαι πολύ καχύποπτος, αφού στο μέλλον (μετά από τιτάνιες προσπάθειες) θα μπορούμε να διαλέξουμε αν η κάμερα θα μας σκανάρει σε ανάλυση VGA ή SVGA, θα υπάρχει αρκετή ελευθερία :)

τώρα θυμήθηκα το πείραμα με το βάτραχο, που άμα τον βάλεις σε βραστό νερό θα πηδήξει έξω και θα σωθεί, ενώ άμα βράζει το νερό σιγά σιγά μένει μέσα ώσπου.....

τώρα που η θερμοκρασία του νερού έχει φθάσει τους 99,8 βαθμούς C, τι άλλο μπορεί κανείς να ελπίσει;

SkyWatcher είπε...

Καλημέρα ηλιογράφε!
Καλό το σχόλιό σου...
Είναι όμως και δυό - τρία "περίεργα" βατραχάκια που άμα δουν κατσαρόλα τους πιάνει το καχύποπτο και την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.
Και άμα μπρούν "κροάζουν" και σε κανένα άλλο.
Καλά, δεν είναι ό,τι καλύτερο να σου παίρνουν τα αυτιά με "κρόασμα", αλλά είναι πολύ καλύτερο από το να σου "κελαηδούν" ενώ ξεψυχάς βράζοντας...

xaridim είπε...

Είμαστε στην εποχή πλέον, της νόμιμης κατασκοπείας και της έκθεσης της προσωπικής μας ζωής...
Τίποτα δεν μένει κρυφό, οι συνομιλίες μας στα τηλέφωνα (σταθερά, κινητά) οι κινησεις μας στο internet, ειδικά στο facebook όπου οποιαδήποτε φωτογραφεία σου και αν φορτώσεις ανήκει πλέον στα πνευματικά δικαιώματα του facebook και μπορεί ελεύθερα να την χρησιμοποιήσει όπως θέλει, ακόμα και αν εσύ διαγράψεις το λογαριασμό σου!!!!!!!!

Αυτή είναι η εποχή μας, αυτή είναι η κοινωνία μας, μια κοινωνία χωρίς καμία εμπιστοσύνη, αξίες και αρχές.

Οπότε σου λέει ο άλλος, λογικό είναι μικρό μου βατραχάκι, να υπάρχουν παντού κάμερες και να σε βρίσκουμε μέσω GPS, μα είναι για τη δική σου ασφάλεια!!!

Δόξα τω Θεώ, που δεν έχουν κοιμηθεί όλα τα βατραχάκια!

Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει, αλλά το GPS προκαλεί πονοκέφαλο από την ακτινοβολία που εκπέμπει, φαντάσου να το έχεις και συνέχεια πάνω σου...

SkyWatcher είπε...

xaridim σε καλωσορίζω στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ!
Για το facebook (στο οποίο ΔΕΝ θα με βρεις!) δες κι αυτό από τα ΝΕΑ:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4504441
«...ένα ανησυχητικό στοιχείο που προέκυψε από τις συνεντεύξεις είναι το αίσθημα κενού που συνεπάγεται η πολύωρη χρήση του Facebook, των chat rooms και των άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Σχέσεις επιφανειακές, φρενήρεις, στιγμιαίες δημιουργούνται, μεταλλάσσονται και διαγράφονται με ένα κλικ».