Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

"Ταξίδια με το Μεσσία" - Διάσημος φωτογράφος φωτογραφίζει τον Ιησού στον 21ο αιώνα


Ένας 61-χρονος βετεράνος φωτογράφος μόδας που συνήθως οι δουλειές του φιλοξενούνται στα περιοδικά Vogue, GQ, Vanity Fair και Elle, παρουσίασε την πιο «μεγάλη» του συλλογή “Journeys with the Messiah” («Ταξίδια με τον Μεσσία»), την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009, στην όγδοη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου (9/11).

"Ήμουν στη Νέα Υόρκη για την ετοιμασία μια φωτογράφησης μία εβδομάδα μετά από τα γεγονότα της 9/11 και είδα πολλούς ανθρώπους να ψάχνουν για κάτι," θυμάται ο Michael Belk, ο οποίος δημιούργησε τη συλλογή φωτογραφιών του Ιησού από τη Χριστιανική πίστη του.

"Παρόμοια με την ‘9/11’, σκέφτομαι ότι πολλοί Αμερικανοί δεν ξέρουν πού να στραφούν εν μέσω της τρέχουσας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης".

Ο Belk λέει ότι ελπίζει πως η συλλογή του «τα ταξίδια με το Μεσσία» θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που είναι ανήσυχοι και ψάχνουν για απαντήσεις να βρουν την ειρήνη με το να μάθουν ότι υπάρχει κάποιος που μπορούν να στραφούν.

Οι φωτογραφίες είναι μια ‘επανα-διήγηση’ των ιστοριών του Ιησού του 1ου αιώνα σε ένα ακροατήριο του 21ου αιώνα.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Ιησού μαζί με Ναζί, πόρνες, Ferrari και μοτοσικλέτες, καθώς επίσης και ανώτερα στελέχη της Γουώλ Στρητ και τους υψηλά ιστάμενους και απευθύνουν δημιουργικά μηνύματα στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα όπως η γενοκτονία, ο υλισμός, ο εθισμός, η ένδεια, και η υποκρισία.

Στη φωτογραφία που τιτλοφορείται «Το Δεύτερο Μίλι,» (“The Second Mile,”) ο Ιησούς παρουσιάζεται να περπατά και συνομιλεί με έναν στρατιώτη των ναζί. Ο Μεσσίας κουβαλάει το σάκο του στρατιώτη καθώς επίσης και το πυροβόλο όπλο του. Οι «διδασκαλίες του Ιησού σε αυτό το θέμα (συγχώρεση) ήταν επαναστατικές: «Αγαπήστε τους εχθρούς σας όπως τους εαυτούς σας. Προσεύχεστε για εκείνους που σας διώκουν. Συγχωρείτε τους ανθρώπους εβδομήντα επί επτά φορές». «Ο Ιησούς υπενθυμίζει σε μας ότι, ακριβώς όπως ο Θεός μας συγχωρεί, πρέπει και εμείς να κάνουμε το ίδιο στους άλλους,» έγραψε Belk στο συνοδευτικό κείμενο για τη φωτογραφία.

Κάθε μια από τις εικόνες του Belk συνοδεύεται από ένα κείμενο που συνδέει το γεγονός [ιστορία ή μια παραβολή] του 1ου αιώνα – τη φωτογραφία – το πρόβλημα του 21ου αιώνα – και λύση του Ιησού.


Σε μια άλλη φωτογραφία, «ανάπαυση για τον κουρασμένο,» ένας άνθρωπος με κοστούμι και γραβάτα έχει καταρρεύσει στα σκαλιά ενός κτιρίου .

Το κεφάλι του στηρίζεται στο μηρό του Ιησού ενώ ο χαρτοφύλακάς του είναι ανοιγμένος και τα έγγραφα είναι διασκορπισμένα παντού.

«Τα γράφω αυτά το Μάρτιο του 2009 ενώ ο κόσμος είναι σε μια σοβαρή οικονομική αναταραχή,» αναφέρει ο Belk. «Περιουσίες έχουν χαθεί, το ίδιο και οι συντάξεις, και οι βασικές ανάγκες έχουν γίνει πλέον αγώνας για τον άτομο.»

Αλλά αφ' ετέρου γράφει, «στην πραγματικότητα, δίνουμε πάρα πολλή σημασία σε ζητήματα που, στο τέλος, θα έχουν καμιά συνέχεια. Έχετε ακούσει ποτέ να ζήτησε κανείς στο νεκροκρέβατό του να του φέρουν να δει για μια ακόμα φορά το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του; Θα μπορούσε ο χρόνος που εμείς ξοδεύουμε με το να ανησυχούμε να επενδύεται καλύτερα στη σιωπηλή, ήρεμη, κατευναστική σχέση-κοινωνία με το πρόσωπο που δημιούργησε τα πάντα και υπόσχεται περισσότερα;»


Ο Χριστιανός φωτογράφος υπενθυμίζει στον αναγνώστη ότι ο Ιησούς είπε να μην ανησυχούμε, αλλά «να ζητάμε τη βασιλεία Του πρώτα» και ο Θεός θα φροντίσει για τις ανάγκες μας.» Επίσης, ο Ιησούς προσκάλεσε εκείνους που είναι κουρασμένοι και φορτωμένοι να βρουν ανάπαυση σε Αυτόν.

«Ίσως θα έπρεπε να το δοκιμάσουμε» πρότεινε ο Belk.

Ένας από τους στόχους της συλλογής φωτογραφιών, είπε ο 61-χρονος φωτογράφος είναι να «απαγκιστρωθεί» ο Χριστιανισμός από τη «θρησκεία», η οποία έχει στρέψει τόσους πολλούς ανθρώπους μακριά και να μοιραστεί το κεντρικό μήνυμα του Χριστιανισμού για το ποιος ακριβώς ήταν ο Ιησούς και τι δίδαξε.


Ο Belk θεωρεί ότι οι φωτογραφίες φέρνουν τα μηνύματα που ο Θεός θέλει να πει στους ανθρώπους στον κόσμο που αγωνίζεται με αμέτρητα προβλήματα αυτή τη στιγμή.


Το 2008, παρά την οικονομική ύφεση, ο Belk παραμέρισε τις φωτογραφίσεις μόδας και ξόδεψε τα χρήματά του για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα που διήρκεσε περισσότερο από ενάμιση χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί. Το κόστος του προγράμματος ήταν $600.000. Η προ-παραγωγή διάρκεσε 10 μήνες.


Ο Belk σκηνοθέτησε αυτό που αποκαλεί «την πιο εξαντλητική, αλλά και την περισσότερο επιβραβευμένη στιγμή» της καριέρας του

Η φωτογράφηση έγινε στη πόλη Matera της Ιταλίας, στον τόπο που είχε γυριστεί και η ταινία «Τα Πάθη του Χριστού», (“The Passion of the Christ”).


Ως "Χριστός" φωτογραφίζεται ο Ιταλός Sergio Muniz, νικητής της ιταλικής έκδοσης του 'Celebrity Survivor'.


Πηγή: The Christian Post


Όλες τις φωτογραφίες θα τις δείτε στο: http://www.thejourneysproject.com/

Δείτε το Video της παραγωγής



--- Υπέροχη δουλειά. Κάθε φωτογραφία είναι πραγματικά, ένα μήνυμα. Και από μόνη της (καθώς μία φωτογραφία αξίζει όσο 1000 λέξεις), αλλά και από το κείμενο που τη συνοδεύει.

Δείτε και το βίντεο. Την συνέντευξη μπορείτε να την διαβάσετε και ΕΔΩ.



ΕΔΩ ΒΡΗΚΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

http://www.christianpost.com/img/a-Image/20090910/41616/image.jpg

http://www.christianpost.com/img/a-Image/20090910/41615/image.jpg

http://www.christianpost.com/img/a-Image/20090910/41617/image.jpg

http://www.christiantoday.com/files/2009_09/culture_24167_1.jpg

http://www.christiantelegraph.com/pictures/2009-09/_7169.jpg

http://davidkeen.blogspot.com/2009/09/jesus-and-nazi-muslim-christian-and.html

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6SzZZCcG_H0bILftHhXKtWWNFy9PZ3fBELy4pfA4dA0oyFkypYaiWcsAwBck5P42jnUDVcAAwaNILSq1aXj9gUwKnid8vi72KgTL728NNHoCPu8ySMojmkn1ZaynGGbAjlEbUuPgU-KGy/s1600/Lighten_The_Load.jpg

http://www.charismamag.com/images/stories/belkcropped.jpg

http://www.demossnewspond.com/journeysproject/photos/journeys_with_the_messiah_gallery/

2 σχόλια:

Ἠλίας Χορευταρῆς/Elias Horeftaris είπε...

Αρκούντως "ενδιαφέρον" αδελφέ...
Άν+προτεσταντικής "καταγωγής" το έργο...,
αρκούντως "ενδιαφέρον"...

Καλή συνέχεια,
στο Φώς.

†ΒΒΒΒ†HOC VINCE†ΙCXC ΝΙΚΑ†

o βασιλιάς του δάσους είπε...

Αδελφέ…
Στο ένα το άγιο(χωρίς της γης το πνεύμα)
Τι προτεστάντης μας λες?
Εμείς τον χωρίσαμε, τον ξεσχίσαμε τον χριστό σε χιλιάδες απόψεις και ιδεολογίες..
Όμως ο χριστός εμάς τους πολλούς ..άνθρωπο μας είπε. ‘’ανθρώπους’’


Πολύ διδακτικό το ποστ σου αδελφέ ουρανέ μου…
Ας διδαχτούμε στην εντολή του Ιησού χριστού από το ποστ σου, αγαπάτε αλλήλους ως τον εαυτό.
Ο χριστός μας είναι μεν πρόσωπο, αλλά και το πνεύμα που διδάσκει…
Η αγάπη αδέλφια μου.

‘’η αγάπη μας οδηγεί προς την θέαση,
Η πλάνη στο να δημιουργήσεις ισχυρή προσωπικότητα…

Και οι φωτογραφίες διδάσκουνε…
Να ευσπλαχνιζόμαστε τον κάθε συνάνθρωπο μας, όποιος και αν είναι..
Είναι και είσαι ο εαυτός του Χριστού..
αυτο ειναι ο Χριστος .. αγαπη άνθρωπος, και όχι θρυσκεία, αλλά, λατρεία προς την αγάπη των εαυτών του Ιησού μας του Χριστού..
Ανθρωποι αει εσμεν..έλληνες!