Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

'Η ευθύνη της επιλογής μας'. Ένα χρήσιμο βιβλίο από το Άγιο Όρος


Μόλις κυκλοφόρησε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο «Η Ευθύνη της Επιλογής μας» που είναι γραμμένο από τους αδελφούς του Ιερού Κελλίου Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη στο Άγιο Όρος .

Είναι από τις εκδόσεις «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» και κοστίζει 7 €.

Έμαθα για αυτό από το ιστολόγιο του καλού φίλου και γείτονα skinious, το παρήγγειλα μου ήρθε και ήδη άρχισα να το μελετώ.


Θέματα με τα οποία ασχολείται είναι: Βιομετρικά διαβατήρια, Ηλεκτρονικές ταυτότητες, 666, Bar Code, RFID, Smart cards και εμφυτευόμενα μικροτσίπς. Αποτελεί δηλαδή ‘must’ για τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ...


Μεταφέρω απόσπασμα από τον Πρόλογο του Αρχιμ. Σαράντη Σαράντου, εφημέριου Ι.Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου και μικρό απόσπασμα από το βιβλίο. (Αργότερα, θα ακολουθήσει και άλλο μικρό απόσπασμα).


Η Νέα Τάξη δεν προβάλλεται, αλλά επιβάλλεται. Επιβάλλει τον αντίθεο τρόπο ζωής…

Στο παρόν βιβλίο είναι με σαφήνεια ζωγραφισμένος ο Ορθόδοξος, ο αληθινός τρόπος ζωής, ο θεανθρώπινος, ο εν Χριστώ τρόπος ζωής.

Αντίθετα ή Νέα Τάξη θεωρεί αυτονόητη την αποκλειστικότητά της να επιβάλει τον αλλοτριωμένο τρόπο ζωής. Πασχίζει να εγκλωβίζει όλη την οικουμένη στο «παγκόσμιο κράτος» που πριν δύο χιλιάδες χρόνια έχει προβλέψει με θεϊκό φωτισμό η Αποκάλυψη του Ιωάννη.


Το παρόν βιβλίο διακρίνεται για την επικαιρότητά του. Μετά από την υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη να παραλάβει τον ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης), βάσει τού άρθρου 153 τού νόμου 3655/2008 και την επικειμένη εξέλιξη ενδεχομένως των προβλεπομένων στο ιερό κείμενο της Αποκαλύψεως του Ιωάννη, ρίχνει άπλετο φως Χριστού στην κατανόηση όλου του θέματος.


Η συνεργασία τού εκλεκτού συγγραφέως και συντάκτου με έμπειρο γνώστη - επιστήμονα των πληροφορικών συστημάτων καθιστά το παρόν πόνημα αυθεντικότερο στην σφαιρικότερη αντίληψη του θέματος του βιβλίου.


Πρώτιστη σημασία δίνεται στην προσωπικότητα του ανθρώπου, που κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία μας είναι ελεύθερη και ανεπανάληπτη. Η διά του ΑΜΚΑ αριθμοποίηση του ανθρώπου αλλοιώνει ανεπανόρθωτα την αξία και μοναδικότητα του ανθρωπίνου προσώπου.


Χάνεται το διά του Ιερού Μυστηρίου του Βαπτίσματος όνομα τού ανθρώπου και αριθμοποιούμενος μεταπίπτει στην «εμπράγματη» κατάσταση τής Νέας Εποχής. Από πρόσωπο γίνεται πράγμα και μάλιστα ελεγχόμενο σε κάθε βήμα του, σε κάθε αναπνοή του.


Οι επερχόμενες ηλεκτρονικές κάρτες και το σφράγισμα ή χάραγμα θα οριστικοποιήσουν την καταδυνάστευση της προσωπικότητος του ανθρώπου στις αρχές και στους κανόνες του Παγκοσμίου κράτους της Νέας Εποχής με ανώτατο άρχοντά της τον Αντίχριστο και «θριαμβευτικό» σύμβολό της το δυσώνυμο


Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το βιβλίο (σελ. 30, 31):


Η εποχή μας πιστεύουμε ότι είναι σαφώς εσχατολογική. Ήδη φθίνοντος του 20ου αιίώνος οι διεθνείς εξελίξεις έδειξαν ότι νέα τάξη πραγμάτων άρχισε να επικρατεί. Ο κόσμος πρόκειται να «τακτοποιηθεί» πολύ σύντομα. Η νεοταξική κοινωνία δεν θα έχει πλέον προβλήματα! Ένας απόλυτος ολοκληρωτισμός στηριγμένος σε πανίσχυρους στρατιωτικούς και πολιτικοοικονομικούς συσχετισμούς δυνάμεων θα επιβληθεί σε πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Η εθνική και πολιτιστική ιδιοπροσωπία μας θα αφομοιωθεί στη χοάνη του νέου μεταλλαγμένου πολιτισμού, του ομογενοποιημένου παγκοσμίου πολιτισμού της Νέας Εποχής.


Η Νέα Εποχή έχοντας απώτερο στόχο την ένωση όλων των θρησκειών, την Πανθρησκεία, θα παρέχει την ιδεολογική και προ πάντων την θρησκευτική κάλυψη, που έχει ανάγκη η «Νέα Τάξη Πραγμάτων».


Ήδη η αυτοσυνειδησία μας θυσιάζεται στο βωμό της παγκοσμιοποιήσεως. Η αριθμοποίηση του ανθρώπου επεκτείνεται και εμπεδώνεται σταθερά και αθόρυβα. Η έκδοση των νέων βιομετρικών διαβατηρίων προχωρεί κανονικά και επίκειται η έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων στην Εύρωπαϊκή Ένωση.


Αρχίζει να διαγράφεται καθαρά πλέον στον οόρίζοντα ένα αβέβαιο μέλλον με τα έντονα και ζωηρά χρώματα που θέτουν οι πινελιές των αποκαλυπτικών γεγονότων των ημερών μας. Ποιά είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας μας περί των εσχάτων; Πως μας ενημερώνουν και προετοιμάζουν τα θεόπνευστα κείμενα της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης; Τι λέγουν οι θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μας ερμηνεύοντας αυτά;


Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνονται συνοπτικά στο Α’ Κεφάλαιο του βιβλίου. Στο Β’ Κεφάλαιο παραθέτουμε τους λόγους για τους οποίους χαρακτηρίζονται οι καιροί μας εσχατολογικοί.


Κατά την τελευταία 30ετία η πολιτεία κάνοντας χρήση των καταπληκτικών εφαρμογών της επιστήμης της Πληροφορικής, της νανοτεχνολογίας και της βιοτεχνολογίας, με νομοθετικές ρυθμίσεις στον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και στον εντόπιο, μας οδήγησε στη σημερινή αρχομένη πλέον αριθμοποίηση των ανθρώπων. Παράλληλα εκτιμάται η κατάσταση των πραγμάτων μετά απ’ αυτές τις μεθοδεύσεις και τους προγραμματισμούς. Τέλος, στο Γ’ Κεφάλαιο τονίζεται η αξία της χαρισματικής ελευθερίας μας, που είναι καρπός της εν Χριστώ θείας οικονομίας, και απολαμβάνουμε ως «τέκνα Θεού» (Α΄ Ιω. 3,2), υποδεικνύεται δε όο τρόπος με τον οποίο θα τη διαφυλάξουμε.


Η παρούσα εργασία αποτελεί μία κατάθεση πόνου και προβληματισμού για όσα κυοφορούνταν επί σειρά ετών, αλλά ήδη ανέτειλαν επί των ήμερών μας. «Ήκμασεν ή σταφυλή της γης» (Αποκ. 14, 18). Οι ασεβείς πλέον «κύκλω περιπατούσι» (Ψαλμ. 11, 9) και επιχειρούν να εκπορθήσουν «την παρεμβολήν των αγίων και την πόλιν την ηγαπημένην» (Αποκ. 20, 9), την Εκκλησία του Χριστού.


Αλλ’ όμως, επίκαιροι για κάθε πιστό, όσο ποτέ άλλοτε, ηχούν καθαρά οι λόγοι τού Κυρίου και Θεού ημών, του «πρώτου και εσχάτου» (Αποκ. 2, 8), προς την εν Σμύρνη Εκκλησία:

«Μηδέν φοβού ά μέλλεις παθείν. Ιδού δή μέλλει βαλείν ο διάβολος εξ υμών εις φυλακήν ίνα πειρασθήτε, και έξετε θλίψιν ημέρας δέκα. Γίνου πιστός άχρι θανάτου, και δώσω σοι τον στέφανον της ζωής» (Αποκ. 2, 10).


4 σχόλια:

Skinious είπε...

Επειδή θέλω να ξαναγράψω για το βιβλίο, μπορεί στο μέλλον να το αναδημοσιεύσω!
Αγωνιστικά πάντα!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να εξηγήσετε πώς γίνεται αυτό που αναφέρεται:
"Χάνεται το διά του Ιερού Μυστηρίου του Βαπτίσματος όνομα τού ανθρώπου και αριθμοποιούμενος μεταπίπτει στην «εμπράγματη» κατάσταση τής Νέας Εποχής".
Η απορία μου είναι πώς γίνεται να αρνούμαστε τον Χριστό δίχως ομολογία, δίχως δηλαδή συνειδητά να δεχτούμε ή να αρνηθούμε τον Κύριο;
Παράδειγμα οι Άγιοι Θεόδωρος και Θεοφάνης οι Ομολογητές και Γραπτοί, τους οποίους χάραξαν με βλασφημίες κατά του Θεού.
http://www.impantokratoros.gr/A3F1F14C.el.aspx

SkyWatcher είπε...

Χωρίς να είμαι ειδικός, διαβάζοντας πάλι την φράση αυτή του πανοσολογιώτατου, έχω την εντύπωση ότι δεν αναφέρεται σε άρνηση του Χριστού, αλλά ότι ο άνθρωπος με την αριθμοποίησή του, λογίζεται πλέον ως "πράγμα", ως ένα αναλώσιμο προϊόν.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που η θεώρηση του ανθρώπου ως πράγμα και αναλώσιμο προϊόν υπάρχει στις συνειδήσεις μας πριν τη νομθετική αυτή ρύθμιση... Δεν είναι ευρέως διαδεδομένη η χρήση του ανθρώπου από άνθρωπο;