Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ο ρατσισμός έχει χρώμα; (η περίπτωση του μικρού Elias)


Δείτε με προσοχή τα παρακάτω δύο βίντεο από εκπομπή Νορβηγικού καναλιού (με αγγλικούς υπότιτλους).

Παρακολουθήστε την περίπτωση ενός μικρού Νορβηγού, του οχτάχρονου Εlias, ο οποίος νιώθει ξένος στην χώρα του!

Ο Εlias και η οικογένειά του ζουν στο Grønland συνοικία του Oslo, πρωτεύουσας της Νορβηγίας.

Στο Gronland το 45% των κατοίκων είναι μετανάστες

(Ακολουθούν φωτογραφίες από την συνοικία της Νορβηγικής πρωτεύουσας και τα τζαμιά της. Της συνοικίας, μόνο.Όχι όλης της πρωτεύουσας..η παρακάτω φωτογραφία είναι από το //www.pbase.com/dgdb/image/22331428).

Η μητέρα του έστειλε το παιδί στο σχολείο της γειτονιάς, όπου το 97% είναι μετανάστες. Ο Εlias πολύ σύντομα απομονώθηκε. Όπως λέει, με παράπονο, ή μάλλον με έκδηλη θλίψη, κανένα παιδί δεν τον θέλει στην παρέα και δεν έχει ούτε ένα φίλο. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα παιδιά μουσουλμανικών οικογενειών. Τα μουσουλμανάκια, όπως εξηγεί ο μικρός Εlias, δεν τον θέλουν γιατί απλά, δεν είναι μουσουλμάνος. Τον θεωρούν ‘ακάθαρτο’ γιατί τρώει χοιρινό και τον λένε ότι είναι ‘κακός’ και θα πάει στην κόλαση. Το ίδιο ‘εχθρικό’ κλίμα αντιμετωπίζει και στην γειτονιά του, στην αλάνα κάτω από το σπίτι του, όπου δεν κατεβαίνει να παίξει γιατί είναι ανεπιθύμητος. Μάλιστα, τρεις φορές τον χτύπησαν και από τότε δεν ξαναπήγε. Δεν κατέβηκε για δύο ολόκληρα χρόνια. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να κλειστεί στον εαυτό του, να μην έχει διάθεση για τίποτε, να μην μπορεί να αποδώσει στο σχολείο και να μην θέλει να ασχοληθεί με κάποιο σπορ. Κάθεται όλη την ημέρα μέσα στο σπίτι (δεν έχει άλλα αδελφάκια), βλέπει τηλεόραση και παίζει video games.

(Α, κάπου υπάρχει και ένας μπαμπάς, αλλά δεν πολύ φαίνεται).

Όταν κάποια φορά η μητέρα του κατέβηκε κάτω, μαζί με τον Εlias, αμέσως τα παιδιά της γειτονιάς την περικύκλωσαν και την ρώτησαν, αν είναι η μάνα του Elias και αν είναι μουσουλμάνα. Η μητέρα απάντησε ότι ‘εμείς δεν έχουμε κάποια θρησκεία, δεν πιστεύουμε σε τίποτα’. Τότε ο μικρός Εlias, την κάρφωσε στα μάτια και είπε ‘όχι είμαστε χριστιανοί’. Η μητέρα του, η οποία δηλώνει άθεη, λέει στο κανάλι ότι είναι παράξενο πως ο Elias άρχισε να χαρακτηρίζει από μόνος του τον εαυτό του 'χριστιανό'.

Η μάνα είναι μάλλον ο χαρακτηριστικός τύπος Νορβηγίδας ή σύγχρονης βορειοευρωπαίας. Χωρίς πίστη σε Θεό, με κουλτούρα διαμορφωμένη από την δεκαετία του ‘70, μοιάζει να απορεί και δεν καταλαβαίνει γιατί οι άνθρωποι χωρίζονται και δεν μπορούν να ζήσουν αρμονικά. Φαίνεται να υποστηρίζει ή να έχει αποδεχτεί ενσυνείδητα τις σύγχρονες πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Γι’ αυτό τον λόγο άργησε να καταλάβει τον εφιάλτη του παιδιού της που μέρα με την μέρα μαράζωνε. Στο τέλος (επιτέλους) αποφάσισε να αλλάξει σχολείο στο παιδί. Μάλιστα αυτό το θεώρησε ‘ήττα’ για τις ιδέες της. Και στο καινούργιο σχολείο υπήρχαν παιδιά από άλλες χώρες και μουσουλμανάκια, αλλά δεν ήταν η πλειοψηφία. Ο Elias αμέσως άλλαξε. Το πρόσωπο του έγινε χαρούμενο αμέσως, έκανε φίλους (απ’ ότι δείχνει το βίντεο λευκά νορβηγάκια), άρχισε να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες, με λίγα λόγια, άρχισε να ζει σαν παιδί.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Τα βίντεο τα είδα στο : http://egersis.blogspot.com/







Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Προβληματιστείτε. Προβληματιστείτε έντονα. Το θέμα δεν είναι γενικά, ‘οι μετανάστες’. Και οι Έλληνες υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν ως μετανάστες σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Το ‘καυτό’ θέμα σήμερα της Ευρώπης λέγεται ‘μουσουλμάνοι’. Η μητέρα του Elias λέει: «Ποτέ δεν μου ανέφερε για παιδιά μαύρα, σκουρόχρωμα ή μελαχρινά. Άλλωστε ο Elias είχε και τέτοιους φίλους. Έλεγε συγκεκριμένα ‘μουσουλμάνοι’. ‘Εγώ και οι μουσουλμάνοι’". Και μιλάμε για μία οικογένεια που η θρησκεία, το χρώμα και η φυλή δεν έπαιζαν κανένα ρόλο. Λόγω κουλτούρας! Η πραγματικότητα είναι όμως πολύ σκληρή και δεν θέλουμε να την δούμε ή κάνουμε ότι δεν την βλέπουμε (για να μην ηττηθούν οι ιδέες μας!) και για αυτό το ρίχνουμε μετά στο δακρύβρεχτο, σε μία αόριστη αγαπολογία, (ειδικά αν είσαι χριστιανός) και στις ουτοπίες περί αρμονικής συμβίωσης λαών και περί του ιδεώδους των ‘πολυπολιτισμικών’ κοινωνιών που - να δούμε πότε θα το καταλάβουμε - είναι το μεγαλύτερο φιάσκο, η μεγαλύτερη απάτη. Μετά, για λόγους άμυνας, ακολουθούν τα γνωστά κλισέ περί ‘ρατσισμού’, ‘ξενοφοβίας’ κλπ. Α, να μην ξεχάσω η εκπομπή στο νορβηγικό κανάλι είχε θέμα τον.. ρατσισμό. Πως είπατε; Δεν ήταν μαυράκι ο Elias; Ναι το παρατήρησα κι εγώ. Ούτε παιδί μεταναστών; Θα σας απογοητεύσω. Όχι! Νορβηγάκι ήταν. Και original. Μα εμείς νομίζαμε ότι ‘ρατσιστές’ είναι μόνο οι από’δώ όχι από εκεί. Έλα ντε που είναι και απο κεί.

Λοιπόν για να τελειώνω. Αρκετό καιρό τώρα διαβάζω και βλέπω πράγματα που με στενοχωρούν και με… νευριάζουν, για το ‘καυτό’ θέμα των μεταναστών, της ενσωμάτωσής τους, των λαθρομεταναστών και της αντιμετώπισής τους ιδιαίτερα από χριστιανική σκοπιά, του ρατσισμού και του ‘ρατσισμού’. Πιστεύω να τα πούμε σύντομα σε κάποιο πολύ προσωπικό άρθρο. Περί μεταναστών, πολυπολιτισμικών ‘μαγειρείων’ της συμφοράς και ιδιαίτερα περί κουλτούρας μουσουλμάνων και τις λαμπρές επιδόσεις της ‘αφομοίωσής’ τους σε ευρωπαϊκό έδαφος.. Προς το παρόν ας προβληματιστούμε με το βίντεο, την ιστορία του μικρού Elias και τον ρατσισμό που –ω του θαύματος! – είναι χωρίς χρώμα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου ήρθε στο μυαλό εκείνο το γνωστό συνθηματάκι. Πως το λένε; Α, ναι! «Απελάστε τον ρατσισμό»! Μάλιστα. Πριν χαθούν πολλοί Elias.


17 σχόλια:

Unknown είπε...

Eξαιρετική προσέγγιση του θέματος.

Το αναδημοσίευσα στο enomenoi bloggers και στο egersis.

Ανώνυμος είπε...

στο βυζάντιο δεν υπήρχε η έννοια του έθνους. από τότε που ξύπνησε ο έλληνας μέσα μας χάθηκε ο ρωμιός και ήρθε η αρχή του τέλους.
μήπως και η έννοια του έθνους όπως διαμορφώθηκε με τις επαναστάσεις του 19ου αιώνα δεν οδήγησε τον κόσμο σε μύρια δεινά;

αφήστε τους μουσουλμάνους να έρθουν δίπλα μας γιατί και να μη θέλετε/ουμε αυτό θα γίνει.
και θα προκύψει ένα από τα δύο: ή οι μουσουλμάνοι θα γίνουν χριστιανοί ή οι χριστιανοί θα γίνουν μάρτυρες. πιστεύω ότι και τα δύο είναι καλά.
το ξέρω ότι η ιθαγένεια θα δοθεί για μικροπολιτικούς λόγους!
αλλά... απέναντί μας έχουμε πρόσωπα και όχι μια μάζα.
σκεφτήκατε ότι ανάμεσα σε αυτούς τους ελαχίστους αδερφούς μας θα βρίσκονται πολλοί που θα κριθούν ως άγιοι από τον Χριστό μας;

η καβουκοποιήση όμως που οδηγεί; μάλλον σε αδιέξοδο. χρειάζεται και λίγο πίστη ή έστω και λίγη μαγκιά... μη κλείνετε τα σύνορα της καρδιάς σας!

γεωργία

Manos είπε...

Σ΄ευχαριστούμε Γεωργία για το ωραίο σου μήνυμα! Νομίζω με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο!

SkyWatcher είπε...

Διαφωνώ τελείως με το σχόλιό σου και λυπάμαι που ΤΙΠΟΤΑ δεν σε άγγιξε από αυτήν την ιστορία.

Προφανώς και κατά ένα πολύ περίεργο - και ακατανόητο για μένα - τρόπο οι "ελάχιστοι αδελφοί μας" πάντα βρίσκονται απέναντι. Τα σπλάγχνα (?) μας κινούνται μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων. Δεν πείθομαι ότι αυτή η αντίληψη και αυτή η στάση ζωής μαρτυρεί υπερεκχειλίζουσα αγάπη.. και "ανοιχτή καρδιά". Απεναντίας μέρα με την μέρα πιστεύω ότι βρισκόμαστε αντμέτωποι με έναν ξεκάθαρο νέο ρατσισμό, ο οποίος όμως έχει την ικανότητα να μεταμφιέζεται σε "αγάπη", "ανεκτικότητα" κλπ κλπ κάτω από τα εκτυφλωτικά φώτα του νέου μετα-μοντέρνου και μετα-χριστιανικού κόσμου, τον οποίον προωωθούν και πατρωνάρουν συνεχώς τα ιερατεία της παγκοσμιοποίησης με πρώτους και καλύτερους βέβαια, τους ισχυρούς μάγειρες των ΜουΜουΕ..

Το μόνο που συμφωνώ είναι αυτό που -τόσο κυνικά - γράφεις: "...γράφεις γιατί και να μη θέλετε/ουμε αυτό θα γίνει."

Περισσότερα σε άρθρο μου προσωπικό εντός των προσεχών ημερών.

Manos είπε...

Μιας και συμφωνώ με τη γιωργία 100%, θεωρώ σωστό φίλε skywatcher να σου απαντήσω κι εγώ στο σχόλιο και να πω ότι δεν βλέπω να διαφωνείς κάπου ουσιαστικά με τη Γιωργία...
Κανείς δεν αμφισβητεί αυτά που λες ότι είναι αλήθεια, δηλ ότι: ' βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν ξεκάθαρο νέο ρατσισμό, ο οποίος όμως έχει την ικανότητα να μεταμφιέζεται σε "αγάπη", "ανεκτικότητα" κτλ κτλ τον οποίον προωωθούν και πατρωνάρουν συνεχώς τα ιερατεία της παγκοσμιοποίησης..καιτα Μ.Μ.Ε΄.
Η γιωργία εστιάστηκε στο τι θα πρέπει να κάνουμε απο ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, δηλ. πια θα πρέπει να είναι η δικιά μας στάση, θέση,τι μέτρα, ενέργειες και αποφάσεις θα πρέπει να λάβουμε εμείς ως χριστιανοί. Για τον χριστιανό,δεν υπάρχει υπερ-αγαπημένη πατρίδα,ούτε ιδανικές συνθήκες,(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγαπάμε την πατρίδα μας και να αντιδρούμε ακόμη, όταν αυτή παέι να αδικηθεί φανερά )! γι αυτό, πέραν τούτου, κάθε νέα πολιτικο-οικονομική κατάσταση απο κει και πέρα θα πρέπει να θεωρηθεί κυρίως ως μια νέα κατάσταση κάτω απο την οποία ο χριστιανός θα πρέπει να φερθεί αναλόγως.
Κατάγγειλα, Πολέμησα,είμαι υπο επαγρύπνηση ακόμα, αλλά αν βλέπω ότι τα πράγματα οδηγούντε,και αυτό παρα Θεό,προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, τι θα πρέπει να κάνω δηλ; Βεβαίως και αυτό είναι μήνυμα και αγάπης!

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Ωραία μάνα. Άφηνε το παιδί της να περνάει τέτοιο κανάλι απο φόβο μη και καταποντιστούν οι ιδέες της.

Η Ευρώπη και μαζί και η Ελλάδα, πληρώνουν την ανοχή τους στους μουσουλμάνους, οι οποίοι διαχρονικά πάντα ήταν πληγή για την ανθρωπότητα.

Δεν αφομοιώθηκαν απο πουθενά, δεν ανέχτηκαν ποτέ τίποτα, δεν συμβιβάζονται, δεν εκπολιτίζονται. Είναι επικίνδυνοι.

Μια παροιμία λέει οτι κανένας δεν ανεβαίνει στην πλάτη σου, αν εσύ δεν σκύψεις.

Έσκυψαν και αυτοί καβάλησαν, απλά πράγματα. Και με την βλακεία των ευρωπαίων, τώρα την πατήσαμε και εμείς.

Το θέμα είναι ποιοι κερδίσουν αν κυριαρχήσουν οι μουσουλμάνοι, και γιατί;

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Παρεμπιπτόντως, όσοι νομίζετε θα γίνεται ποτέ αδέρφια με τους μουσουλμάνους, ή δεν έχετε βγει παραέξω στον κόσμο, ή δεν τους ξέρετε καθόλου ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ καλά.

Αυτή η καλοπροαίρετη στην προκειμένη περίπτωση διάθεση, είναι καθαρή αυτοκτονία. Μην κουράζω με αμέτρητα παραδείγματα και περιστατικα, ας πω απλά οτι όσοι σκέφτηκαν έτσι αργά ή γρήγορα το μετάνιωσαν.

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

*θα γίνετε

Manos είπε...

Τι λες Μπανανοπολίτη! μια χαρά έχουμε βγει έξω και ΜΙΑ ΧΑΡΑ έχουμε γνωρίσει και μουσουλμάνους!!
Αν διαβάσεις καλύτερα τα σχόλια θα δεις ότι κανείς δεν λέει ότι η μετανάστευση μουσουλμάνων στην Ευρώπη είναι κάτι καλό, ούτε αισιοδοξεί να γίνει αδερφός με τους μουσουλμάνους, ούτε έχει την διάθεση να σκύψει ΓΙΑ ΝΑ του να του ανέβουν στην πλάτη!
Κάτσε και σκέψου.. μήπως απλά ανοίκεις κιεσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που φοβούντε EITE αυτοί είναι έλληνες EITE είναι μουσουλμάνοι;. .

SkyWatcher είπε...

--Μάνο,
Εκτιμώ την απάντησή σου και επ' αυτού δεν έχω (προς το παρόν) να πω τίποτα.
Πάντως δεν είμαι σίγουρος ότι η θέση σου ταυτίζεται με την γνώμη της Γεωργίας. Πολύ περισσότερο δε η δική μου. Είδωμεν...

--Πολίτη της Μπανανίας σε χαιρετώ και εύχομαι να μας επισκέπτεσαι. Διότι και εμείς της Μπανανίας πολίτες είμαστε...

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Μάνο ξέρω πάρα πολύ καλά τους μουσουλμάνους. Και είχα την ατυχία να έχω φίλους και συγγενείς που είτε έκαναν το λάθος να ασπαστούν το Ισλάμ είτε παντρεύτηκαν μουσουλμάνους και ήταν το χειρότερο λάθος που έκαναν στην ζωή τους. Μην προσπαθείς να υποτιμήσεις την νοημοσύνη μου με το να μου κάνεις υποθετική ψυχανάλυση γιατί οι λεκτικές αναδιπλώσεις για το τι ειπώθηκε και τι όχι δεν οδηγούν πουθενά, οπότε να χαρείς, μην διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου με αγανάχτηση. Και εσύ και η Γεωργία που...συμφωνήσατε, ήσασταν σαφέστατοι μιλώντας για μονόπλευρες...χριστιανικές υποχωρήσεις έχοντας μπερδέψει το τι ΘΑ θέλατε, με το τι πραγματικά συμβαίνει στην αληθινή ζωή.

Και στην αληθινή ζωή, παρά την φαινομενική ευγένεια τους, είναι άτομα που φανατίζονται εύκολα, δεν μπορείς να τους...αγαπήσεις, να γίνεις φίλος, να τους συνετίσεις σε κάτι. Οπου και αν εμφανίστηκαν γκετοποιήθηκαν απολυταρχικά, και στο τέλος επικράτησαν και φανάτισαν σπέρνοντας τον εμφύλιο όπου και αν εμφανίστηκαν. Τώρα πλέον στην Ευρώπη δεν μπορεί να τους ακουμπήσει κανείς, υπάρχουν περιοχές γκετοποιημένες και άβατα. Φωναζουν πόρνες τις γυναίκες των κρατών που τους ανέχονται. Έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τα ποσοστά των βιασμών.

Έχετε μπερδέψει τους ευσεβείς σας πόθους με το τι συμβαίνει πραγματικά.

Και πρέπει επιτέλους να αποφασίσετε σε τι πιστεύετε και τι θέλετε. Και τα δύο δεν γίνεται.

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

SkyWatcher παρακολουθώ πολύ καιρό το ιστολόγιο σου. Συμφωνώ απόλυτα με την ύλη σου. Έχω αρθρογραφήσει για την απάτη Ομπάμα, και αυτόν τον καιρό παρακολουθώ τα βίντεο με τα στρατόπεδα κατήχησης παιδιών στην Αμερική, και την λατρεία στον πρόσωπο του Μπους και του Ομπάμα. Η χώρα αυτή είναι τελειωμένη. Παρακολουθώ πολύ στενά τις εξελίξεις και τι τι έρχεται. Εαν χρειαστείς ποτέ έξτρα πληροφορίες για πράγματα που ψάχνεις και ερευνάς, πες μου. ;)

Ο Θεός μαζί μας.

Manos είπε...

''Λεκτικές αναδιπλώσεις;;'', 'μπερδέυουμε τους...ευσεβείς μας πόθους με το τι συμβαίνει πραγματικά;;', 'επιτέλους να αποφασίσoυμε σε τι πιστεύουμε και τι θέλουμε;;'..
Πιστεύω δεν σχολιάζεις πράγματα που έχουμε πει αλλα πράγματα που έχεις παρανοήσει..Καταλαβαίνεις αυτό που θες να καταλάβεις!

Προς το παρόν εγώ καρατάω την δικιά μου μονόπλευρη άποψη αν δεν σε πηράζει βέβαια! ε;

Ανώνυμος είπε...

στη γειτονά μου έχουμε πάρα πολλούς μουσουλμάνους. επιτρέψτε μου να σας πω ότι είναι γλυκύτατοι, ευγενέστατοι και εργατικότατοι. ποτέ δε θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι κακό γι αυτούς τους ανθρώπους. προσωπικά τους αγαπώ και τους εκτιμώ πολύ περισσότερο από κάποιους έλληνες.
όλα βέβαια τα πράγματα έχουν δύο όψεις και απορώ γιατί επιμένετε να βλέπετε μόνο τη μία.
απ τη μια υπάρχει ο νεομάρτυρας ευγένιος ροντιόνοφ που τον έσφαξαν οι τσετσένοι. http://www.youtube.com/watch?v=fw506sDy3Aw.
αλλά από την άλλη υπάρχει ο σκηνοθέτης Γκιοκσέλ Γκιουλένσοϊ που μιλάει για τον μεγάλο του έρωτα την Αγιά Σοφιά!
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=920832&-V=archivearticles
(ευχαριστώ μάνο για τις τοποθετήσεις σου.)
γεωργία

SkyWatcher είπε...

Πολίτη Μπανανίας στείλε υλικό στο e-mail του Κόκκινου Ουρανού ή γράψε το δικό σου γιατί δεν το βρίσκω.

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Να την κρατήσεις αγαπητέ μου Μάνο την άποψη σου, φυσικά και να την κρατήσεις.

"Γεωργία" άξιος ο μισθός σου για τους "γλυκύτατους". Τώρα που ζητάνε και την σαρία και θεωρούν όλες τις μη μουσουλμάνες γυναίκες (δηλαδή και εσένα) πόρνες, πήγαινε να τους δείξεις την αγάπη σου στα άβατα της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Γερμανίας, και γιατί όχι και κατ' ευθείαν στο Αφγανιστάν και την Συρία. Φόρα και μπουργκα πριν πας γιατί δεν σε βλέπω καλά.

Δεν έχετε βαρεθεί καλοί μου άνθρωποι να πλημμυρίζετε το νετ;

Φαίνομαι αντιπαθής, το καταλαβαίνω, αλλά κάποια πράγματα έχουν και τα όρια τους, και η κοροιδία είναι ένα απο αυτά.

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

SkyWatcher έγινε. ;)

Καλή συνέχεια...