Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

«Σε τρομοκρατικό κλοιό η χώρα από ακραίους ισλαμιστές που είναι Αυστραλοί πολίτες» υποστηρίζει ο Αυστραλός πρωθυπουργός

Η Αυστραλία βρίσκεται υπό το καθεστώς μιας διαρκούς και αυξημένης πιθανότητας τρομοκρατικής επίθεσης, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ, ο οποίος ανακοίνωσε σχέδια συλλογής αποτυπωμάτων και υποβολής σε βιομετρικούς ελέγχους επισκεπτών από 10 χώρες υψηλού κινδύνου.


Όπως διευκρίνισε ο Ραντ, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία που προέρχεται από ακραίους ισλαμιστές που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Αυστραλία.


Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα πέντε Αυστραλοί υπήκοοι, αλλοδαπής όμως καταγωγής, καταδικάσθηκαν με την κατηγορία της συνωμοσίας που στόχο είχε την πραγματοποίηση επίθεσης στο πλαίσιο του ιερού πολέμου (Τζιχάντ) κατά δυτικών στόχων. (Βλέπε ΕΔΩ).


Ο Αυστραλός πρωθυπουργός αναφερόμενος σε έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας δήλωσε ότι «η αναφορά είναι σαφής: μερικές από τις απειλές που αντιμετωπίζουμε τώρα προέρχονται από Αυστραλούς πολίτες γεννημένους και εκπαιδευμένους στην Αυστραλία».


Επίσης σύμφωνα με την έκθεση, οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα έχουν ενισχύσει την παρουσία τους και τη δράση τους, στο Σουδάν και την Υεμένη,χώρες που καθίστανται πλέον ως το κέντρο της διεθνούς τρομοκρατίας, ενώ ο κίνδυνος τρομοκρατίας προερχόμενος από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, παραμένει υψηλός, όπως το ίδιο ισχύει και για την Ινδονησία, παρά τις προσπάθειες της εκεί κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της τρομοκρατίας.


Ο Ράντ τόνισε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, υπογραμμίζουν ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση στη χώρα.


Επίσης ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για την καλύτερη θωράκιση της Αυστραλίας από πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και μέλη του διεθνούς υποκόσμου που επιχειρούν να μπουν στην Αυστραλία.


Σύμφωνα με το αντι-τρομοκρατικό σχέδιο της κυβέρνησής του, θα καθιερωθούν οι βιομετρικοί έλεγχοι, ενώ θα θεσπισθεί και ένα νέο κέντρο αντι-τρομοκρατίας που θα βοηθά τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας να ανιχνεύουν έγκαιρα και να αποτρέπουν τρομοκρατικές επιθέσεις.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: Ελευθροτυπία


Συνεχίζεται από ορισμένους ‘αφελείς’ (;) το μόνιμο παραμύθι ότι με την απόδοση ιθαγένειας θα ‘ενσωματωθούν ομαλά’ οι μετανάστες, θα γίνουν , Έλληνες και έτσι θα… ‘μαλακώσουν’ και θα είναι λιγότερο επικίνδυνοι. Και βέβαια κάτι τέτοιοι πολυπολιτισμικοί 'παράδεισοι' είναι η χαρά του Big Brother. Εύγε!.


Δεν υπάρχουν σχόλια: