Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Παγανιστική γιορτή για την 'Μητέρα Φύση' μέσα σε Επισκοπική εκκλησία


Μετά από έναν βαρύ χειμώνα, οι κάτοικοι στη Βόρεια Καρολίνα ανυπομονούν να υποδεχτούν το ζεστό ήλιο της άνοιξης. Μερικοί ετοιμάζονται να γιορτάσουν την αλλαγή της εποχής...

Τι ωραία....

Και τώρα η πρόσκληση:

Η νεοπαγανίστρια ιέρεια της ‘θεάς Μητέρας Φύσης (άλσους)’ (Mother Grove Goddess), μας προσκαλεί να γιορτάσουμε όλοι μαζί την εαρινή ισημερία, στην.... «Επισκοπική Εκκλησία Όλων των Ψυχών»!! (Episcopal Cathedral of All Souls in Biltmore Village.)


Η εκδήλωση του Σαββάτου είναι ανοικτή σε όλες θρησκευτικές παραδόσεις, είπε η Byron Ballard, ιέρεια των Wiccan και μέλος του ‘ναού’. Η ‘Μητέρα Grove’ δεν είναι μία ομάδα Wiccan, αν και κάποιοι από εμάς είναι wiccans, είπε.


"‘Μητέρα Grove’ είναι ο ‘καρπός’ του έργου διαφόρων ατόμων που εντάσσονται στην θρησκευτική κοινότητα της ‘θεάς / Γης’, δήλωσε η Ballard. «Ο στόχος του ‘ναού’ είναι να δημιουργήσει ένα μόνιμο καταφύγιο, όπου οι άνθρωποι όλων των λατρευτικών παραδόσεων θα μπορούν ανοιχτά και χωρίς φόβο να γιορτάσουν τη ‘θεία θηλυκή’, την θεά".


Η Wicca είναι μία σύγχρονη θρησκεία που είναι χτισμένη πάνω στις αρχαίες θρησκείες της Ευρώπης που σχετίζονταν με την γεωργία, εξήγησε. "Οι Wiccans μπορούν επίσης να αναφέρονται στους εαυτούς τους ως μάγισσες."


Ο ‘Ναός της Μητέρας Θεάς Φύσης’, γιόρτασε την αλλαγή της εποχής το Σάββατο। Τι σχέση έχει λοιπόν αυτό με την Επισκοπική Εκκλησία; Ε, λοιπόν, αυτό εξαρτάται από το πώς αισθάνεστε για τον 'καθεδρικό Ναό Όλων των Ψυχών της Επισκοπικής Εκκλησίας' στο Asheville που φιλοξενεί την εκδήλωση.


Τα μέλη του ‘Ναού της Μητέρας Θεάς Φύσης’ θα γιορτάσουν στις 7 μ.μ. το Σάββατο με ένα τελετουργικό μέσα στην αίθουσα της ενορίας του Επισκοπικού καθεδρικού ναού Όλων των Ψυχών στο χωριό Biltmore.


Η Jill Boyer συνιδρύτρια του ‘ναού’ πιστεύει ότι οι άνθρωποι έχουν μια αρχαία και ανθρώπινη ανάγκη για τελετουργία και γιορτή σε ομάδες, και αναγνώριση της σημασίας της αλλαγής των εποχών.


Η γιορτή θα περιλαμβάνει την δημιουργία ενός κύκλου, τραγούδια, «σφυρίγματα σαν τον άνεμο», προσευχές γραμμένες σε χάρτινα αεροπλανάκια και άλλα. Η Ballard θα οδηγήσει το τελετουργικό, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια χαρούμενη έκφραση της έναρξης της άνοιξης και την συνάντηση όλων μαζί ως μια κοινότητα.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Γράφει ο Fr. Dwight Longenecker (πρώην Αγγλικανός ιερέας και νυν ρωμαιοκαθολικός ιερέας) στην σελίδα του:


Από ότι φαίνεται οι επισκοπιανοί καλοδέχονται τις μάγισσες στον δικό τους χώρο για να γιορτάσουν μαζί την ‘εαρινή ισημερία’.

Φυσικά, μπορεί να μας φαίνεται μάλλον διασκεδαστικό να βλέπεις κάτι γηραιές κυρίες με μακριές ρόμπες και μεγάλα σκουλαρίκια να ανάβουν κεριά και να χορεύουν κάνοντας ένα κύκλο για να γιορτάσουν την άνθηση της ‘μητέρας γης’, και να γελοιοποιούμε την Επισκοπική Εκκλησία, αλλά οφείλουμε να κάνουμε μία στάση και να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτοί οι witchy τύποι είναι πολύ σοβαροί με την μαγεία τους, και καθώς μας φαίνονται γελοία όλα αυτά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε ένας που είναι απρόσεκτος με τον αποκρυφισμό ανοίγει μία πόρτα στη δαιμονική επιρροή.

Όταν ήμουν Αγγλικανός ιερέας πριν από δεκαπέντε χρόνια, οι φεμινίστριες ήταν έτοιμες να εισάγουν προσευχές, ύμνους και ‘εναλλακτικούς’ τρόπους λατρείας, που θα απευθύνονταν στον Θεό ως ‘Μητέρα’ προσφέροντας ‘εναλλακτικές’ λειτουργίες στην «Μητέρα Σοφία – Σε Αυτήν δια της οποίας όλα τα πράγματα δημιουργήθηκαν "κλπ. . κλπ. Ακόμη και τότε οι φεμινίστριες στην Εκκλησία της Αγγλίας έλεγαν, «ο Χριστιανισμός έχει ακόμα παραμείνει αυστηρά πατριαρχικός!

Πριν από δεκαπέντε χρόνια στην φαινομενικά νηφάλια Εκκλησία της Αγγλίας υπήρχαν πιέσεις για να απαλλαχθεί η λειτουργία, από κάθε αναφορά στον Θεό Πατέρα και να αλλάξει η λειτουργική γλώσσα ώστε να γίνεται αναφορά στον ‘Θεό Μητέρα’.

Σήμερα βέβαια, έχουμε στην Αγγλικανική Εκκλησία λεσβίες επισκόπους και προεδρεύουσα επίσκοπο την κυρία Schori... (Η επίσκοπος Katharine Jefferts Schori, - φωτο- προεδρεύουσα της Επισκοπικής Εκκλησίας – είναι το κομμάτι των Αγγλικανών στις ΗΠΑ - υποστηρίζει την ομοφυλοφιλία θεωρώντας την ότι δεν είναι αμαρτία και ότι οι ομοφυλόφιλοι δημιουργήθηκαν από το Θεό για να αγαπήσουν ανθρώπους του ίδιου φύλου (!) - βλέπε και ΕΔΩ)

Επομένως, γιατί να μας εκπλήσσει όταν οι ίδιες κυρίες αποφάσισαν να κάνουν ένα μικρό πηδηματάκι και να υιοθετ΄σηουν πλήρεις παγανιστικές λειτουργίες προς τιμήν της ‘Θεάς’;

Πριν από δεκαπέντε χρόνια όσοι από εμάς ήμασταν αντίθετοι με όλα αυτά προειδοποιούσαμε: "Όλα αυτά είναι παγανιστικά και σύντομα θα φέρουν την μαγεία μέσα στην εκκλησία.". Λυπάμαι αλλά σας τα είχα πει ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: