Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Πρώην συγγραφέας μυθιστορημάτων με βαμπίρ: "Μακριά από τον Θεό δεν υπάρχει ανάπαυση"


Η γνωστή συγγραφέας του ‘Συνέντευξη με ένα βρυκόλακα (‘Interview with the Vampire’, όπως είναι ο τίτλος στα αγγλικά), Anne Rice ομολογεί, ότι δεν υπάρχει ανάπαυση και ειρήνη χωρίς τον Θεό, σε ένα καινούργιο βίντεο στο οποίο μιλά για την επιστροφή της στη χριστιανική πίστη.


Για 38 χρόνια, η Ράις ήταν μια «αθεΐστρια με ένα ‘Χριστό στοιχειωμένο’» (“Christ-haunted atheist”), όπως λέει η ίδια σε ένα πρόσφατο βίντεο που ονομάζεται “I Am Second”. Τα βαμπίρ μυθιστορήματά της ήταν μια αντανάκλαση της εσωτερικού της αγώνα να ζήσει σε ένα άθεο κόσμο που εκείνη είχε δημιουργήσει.


Το βαμπίρ, λέει, είναι μια αλληγορία για τον ‘απόβλητο’ και το άτομο που αισθάνεται ότι είναι αποκομμένο από τον Θεό.


Η Rice κέρδισε φήμη και πλούτο από τα βαμπίρ μυθιστορήματά της, αλλά μέσα της ήταν όλο και περισσότερο δυσαρεστημένη με "τον κόσμο στον οποίο η έννοια της σωτηρίας ήταν ανύπαρκτη" είπε.


"Και ο λόγος αυτού του ανικανοποίητου που ένιωθε ήταν απλός: Στην πραγματικότητα πίστευα στον Θεό», λέει στο βίντεο. "Όχι μόνο Τον πίστευα, αλλά και Τον αγαπούσα, αλλά δεν το παραδεχόμουν".


Η Rice μεγάλωσε σαν παιδί σε μία καθολική οικογένεια, αλλά απέρριψε την πίστη της όταν έγινε 18 χρονών, προκειμένου να κερδίσει την ελευθερία και να αναζητήσει τη γνώση.

"Ένιωθα ότι υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα που μου απαγορεύονταν ως χριστιανή ... Αισθάνθηκα μια απελπισμένη ανάγκη να είμαι ελεύθερη», θυμάται.


Στο “I Am Second”, η Ράις λέει ότι συνέχεια σκεφτόταν ότι «για όσο διάστημα αρνείσαι τον Θεό, δεν υπάρχει καμία ανάπαυση στην ψυχή. Δεν υπάρχει καμία ειρήνη».

"Δεν μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου μέσα από την τέχνη. Δεν μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου μέσα από τη μουσική. Ούτε μπορείς μέσα από τα ταξίδια. Δεν μπορείς ούτε μέσα από τα πλούτη, "λέει η Ράις. "Όλες οι προσπάθειες σου να σωθείς και να αλλάξεις με άλλα μέσα, τελικά θα αποτύχουν. Ή σώζεις εσύ τον εαυτό σου ή σε σώζει ο Θεός, όταν επιστρέψεις σε Εκείνον".


Μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες άρνησής της στον Θεό, η Ράις λέει ότι ήταν τελικά έτοιμη να παραδοθεί σ 'Αυτόν. Επέστρεψε στην Καθολική Εκκλησία το 1998.

«Παρέδωσα τις αμφιβολίες μου», λέει. «Ατελής και συντετριμμένη, επέστρεψα πίσω."


Και με την επιστροφή της στον Χριστό, άλλαξε τα πάντα στη ζωή της. Για αυτό τον λόγο, δεν αισθάνεται πλέον ότι μπορεί να συνεχίσει να γράφει βιβλία με βαμπίρ.


«Δεν ήμουν πια ένα άτομο που ζούσα σε έναν άθεο κόσμο, το αντίθετο μάλιστα», λέει.

Τώρα η Ράις αφιερώνει το χρόνο της στο να γράφει βιβλία που είναι "για τον Θεό και αφιερωμένα στον Ιησού Χριστό."


«Έχω αλλάξει και τώρα αυτό έχω να το κάνω", λέει με αποφασιστικότητα. "Έχω να γράψω γι 'Αυτόν."


Τα χριστιανικά της βιβλία της περιλαμβάνουν το ‘Χριστός, ο Κύριος: Έξω από την Αίγυπτο’, ‘Χριστός, ο Κύριος: Ο δρόμος για την Κανά’, και ‘Αγγελικός Χρόνος: Τα τραγούδια των Σεραφείμ’.


Η Rice είναι η τελευταία διασημότητα που δίνει μαρτυρία για το βίντεο “I Am Second”, ένα κίνημα που προσπαθεί να «υψώσει τον Χριστό» δηλώνοντας ότι Αυτός είναι ο Πρώτος και όλοι εμείς είμαστε δεύτεροι.


Άλλες διασημότητες που έχουν δώσει τέτοιες μαρτυρίες, είναι ο πρώην προπονητής των ‘Indianapolis Colts’ του NFL (National Football League, είναι το αμερικάνικο ράγκμπυ), Tony Dungy, ο πρώην κιθαρίστας και συν-ιδρυτής του metal συγκροτήματος ‘Korn’, Brian "Head" Welch και παίκτης του Baseball, των ‘Texas Rangers’, Josh Hamilton.


Η ιστοσελίδα της Anne Rice: http://www.annerice.com/.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Βλέπε και σχετικό άρθρο σε ΕΔΩ


Δείτε το βίντεο από το “I Am Second”


Δεν υπάρχουν σχόλια: