Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Μεγάλη διαδήλωση στη Νέα Υόρκη κατά του τραπεζικού συστήματος



Την ώρα που μεγάλες τράπεζες, όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan Chase υπάγονται σε ακόμη περισσότερο έλεγχο, ακόμη και για παράβαση του νόμου, εξακολουθούν να κάνουν business όπως συνήθως. ...


Οι πολίτες της Αμερικής έχουν βαρεθεί, λένε οι χιλιάδες που διαδήλωσαν στις 29 Απριλίου, στη Νέα Υόρκη, διαμαρτυρόμενοι για τις τράπεζες και την απληστία τους.


Άραγε οι λομπίστες που προσέλαβαν οι τράπεζες θα πείσουν την Ουάσιγκτον να μην κάνει τίποτα; Ή μήπως θα ακουστεί η φωνή του λαού;


Πρόκειται για την μεγαλύτερη διαμαρτυρία μπροστά από την Wall Street, μετά το οικονομικό κραχ του 1929... Εκατομμύρια αμερικάνοι έχουν χάσει τις δουλειές τους. Δείτε τον 9χρονο διαδηλωτή να λέει πως κλέβουν τους φτωχούς και τα δίνουν στους πλούσιους...


Δείτε το βίντεο



ΗΠΑ: Μεγάλη διαδήλωση κατά των τραπεζών


Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο επιχειρηματικό κέντρο της Νέας Υόρκης, αξιώνοντας από τις μεγάλες τράπεζες της Γουόλ Στριτ να λογοδοτήσουν για τα υπέρογκα κέρδη που αποκομίζουν, την ώρα που ο μέσος Αμερικανός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


Η διαδήλωση διοργανώθηκε από εργατικά συνδικάτα και οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό που έγραφαν συνθήματα όπως "η Γουόλ Στριτ έδωσε επιταγές χωρίς αντίκρισμα στην οικονομία" και "διεκδικήστε και πάλι την Αμερική- να λογοδοτήσουν οι τράπεζες".


Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο του Μανχάταν. Ένας από τους διαδηλωτές, ο Κουρτ Χάλμαν, δήλωσε ότι οι μεγάλες τράπεζες "άφησαν τους πάντες να βυθιστούν, σταματώντας τη χορήγηση δανείων". "Είναι αυτά τα άτομα που εξασφάλισαν για τους εαυτούς τους μπόνους δισεκατομμυρίων δολαρίων", πρόσθεσε.


Η διαδήλωση διοργανώθηκε την ώρα που οι Δημοκρατικοί προωθούν νομοσχέδιο για μεταρρυθμίσεις στη Γουόλ Στριτ και στη Γερουσία γίνεται ακρόαση για τα πεπραγμένα της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, που ελέγχεται για απόκρυψη πληροφοριών από τους πελάτες της.


"Η Γουόλ Στριτ πρέπει να πληρώσει για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση που η ίδια προκάλεσε και το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις για τη λειτουργία της αγοράς", δήλωσε ο συνδικαλιστής Ρίτσαρντ Τρούμκα, στην ιστοσελίδα


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια: