Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Πανεπιστημιακό μάθημα ο γάμος ομοφυλόφιλων σε Καθολικό Πανεπιστήμιο



Στο Πανεπιστήμιο Seton Hall του South Orange του New Jersey, που είναι το παλαιότερο καθολικό πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, θα διδάσκεται μάθημα για τον "γάμο" μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου από ομοφυλόφιλο καθηγητή.


Η ‘Setonian’, η εφημερίδα του Πανεπιστημίου, ανέφερε ότι το νέο μάθημα που θα διδάσκεται από το Φθινόπωρο του 2010 θα παραδίδεται από τον αναπληρωτή καθηγητή W. King Mott, έναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο ο οποίος υποβιβάστηκε το 2005 μετά τις διαμαρτυρίες του για τη στάση της Καθολικής Εκκλησίας στο θέμα της ομοφυλοφιλίας.


Το μάθημα θα προσφέρεται στο πλαίσιο του τμήματος μελετών Γυναικών και Ισότητας, και θα μπορούν να το παρακολουθούν φοιτητές του ανώτερου επιπέδου.


«Η Καθολική Εκκλησία είναι εκ πρώτης όψεως ομοφοβική, είχε πει Mott (φώτο) στον Τύπο. «Η Καθολική Εκκλησία με θεωρεί εγγενώς διαταραγμένο. Δεν ξέρω πόσο περισσότερο ομοφοβική μπορεί κανείς να είναι. "Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο επέμεινε ότι δεν επιτιμήθηκε ο Mott για τις προσωπικές του απόψεις, αλλά μόνο επειδή παρέλειψε να διαχωρίσει τον εαυτό του από τη Σχολή.


Ο Mott ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα του επομένου εξαμήνου δεν αποτελεί κάποια υπεράσπιση του θέματος, αλλά, σύμφωνα με τα λόγια της Jessica Sutcliffe, του Setonian πρόκειται για «διδασκαλία του θέματος του γάμου των ομοφυλοφίλων από μια ακαδημαϊκή άποψη."

"Είναι άλλο πράγμα να πεις:«Εγώ είμαι υπέρ ή ενάντια στο γάμο των ομοφυλοφίλων", λέει ο Mott κα «είναι άλλο να καταλάβεις πραγματικά το θέμα. ... Ελπίζω ότι οι μαθητές μου εκτιμήσουν και να σεβαστούν μία ανάλυση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να σχηματισθεί μια εμπεριστατωμένη άποψη".


Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το μάθημα θα γράψουν μια έκθεση σχετικά με "γάμο" μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου μέσα από "μια προοπτική που θα επιλέξουν, αφού θα έχουν λάβει εκπαίδευση σχετικά με το θέμα," αναφέρει το άρθρο.


Ο καθηγητής Anthony Angelella, είπε στην Setonian, ότι "εξεπλάγη" αλλά "ενθουσιάστηκε" σχετικά με το μάθημα, και ότι αυτό «απλώς δείχνει ότι ένα καθολικό Πανεπιστήμιο δεν πρέπει να είναι τόσο ‘κοφτό’ και ‘στεγνό’ σχετικά με αμφιλεγόμενα ζητήματα. "


O Mott, ο οποίος από το 2005 ζει με τον σύντροφό του, υποστηρίζει ανοιχτά τον Lambda Legal, το ‘Κέντρο Λεσβιακών και Ομοφυλοφιλικών Σπουδών’, και την ‘Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων’, όλες ομοφυλοφιλικές οργανώσεις.


Η Φοιτητική Δράση TFP επισημαίνει, σε ένα έγγραφο με τίτλο «Η ιερότητα του γάμου: Σημερινά Σύνορα και το Νέο Λεξιλόγιο», ο Mott, δήλωσε ότι η διατήρηση του γάμου, μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας είναι "γελοία".


"Η αντίληψη ότι ο γάμος είναι μία σταθερή και αρχαία ανθρώπινη ρύθμιση, που προέρχεται από θεία αποκάλυψη και η οποία περιορίζεται σε αυτό που ισχύει μεταξύ μόνο ενός άνδρα και μίας γυναίκας, και δημιουργεί δεσμεύσεις μέσω της άδειας από μία Εκκλησία είναι τεχνητή», έγραψε, όπως αναφέρει η ομάδα των φοιτητών. «Είναι γελοίο να θεωρηθεί ότι οι ανθρώπινες σχέσεις θα μπορούσαν να βρουν ποτέ την ικανοποίηση και την έκφραση μέσα σε αυτή και μόνο την ερμηνεία του γάμου."


Ο John Ritchie της TFP αμφισβήτησε το σκεπτικό που επιτρέπει στον Mott να διδάσκει το μάθημα. "Γιατί θα πρέπει ένα Καθολικό Πανεπιστήμιο να επιχορηγεί μια διδασκαλία που οδηγεί τους φοιτητές μακριά από την αλήθεια;" ρώτησε.

"Γιατί θα πρέπει η αίθουσα με καθολικούς φοιτητές να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την προώθηση του ομοφυλοφιλικού κινήματος και την υπονόμευση του παραδοσιακού γάμου;

"Στην υπερ-σεξουαλική κουλτούρα μας, το Seton Hall University καλά θα κάνει να ακυρώσει αυτό το μάθημα και να το αντικαταστήσει με ένα που διδάσκει στους μαθητές πώς να εκτιμήσουν την ομορφιά της αποχής, την σεμνότητα και την ηρωική αγνότητα."


Το Πανεπιστήμιο Seton Hall ανταποκρίθηκε στο αίτημα του LifeSiteNews.com για να κάνει κάποιο και δήλωσε ότι το μάθημα αποτελεί «ειδικό θέμα» και ως τέτοιο, οι καθηγητές μπορούν να το διδάσκουν σε πειραματική βάση τρεις φορές και άλλωστε δεν έχει εξεταστεί από την επιτροπή διδακτέας ύλης του Πανεπιστημίου. "


"Αυτό το μάθημα έχει προγραμματιστεί για το χειμερινό εξάμηνο να εξετάσει ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα ‘πολιτικής’ της εποχής μας. Δεν παρουσιάζεται στους φοιτητές μας ως μάθημα που συνηγορεί (στο θέμα του ‘γάμου’ των ομοφυλόφιλων). Έτσι αποβλέπουμε ότι η Καθολική θέση σχετικά με τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου θα ερευνηθεί σθεναρά".


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: