Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Χάος στα σχολεία της Βρετανίας. Βία ακόμα και από πεντάχρονα


Τραγική είναι η κατάσταση στα σχολεία της Μ. Βρετανίας με την βίαιη συμπεριφορά των μαθητών.


Η κατάσταση στα σχολεία είναι πλέον τόσο άσχημη, καθώς παιδιά από την ηλικία των πέντε ετών επιτίθενται σε συμμαθητές και καθηγητές, όπως αποκάλυψε μια έκθεση.


Η κατάσταση είναι χειρότερη από ό, τι πριν από πέντε χρόνια και διασάλευση της τάξης στις σχολικές αίθουσες έχει γίνει ρουτίνα.


Σχεδόν 9 στους 10 δασκάλους λένε ότι αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν ένα απείθαρχο μαθητή κατά το προηγούμενο έτος.


Τέσσερις στους 10 καθηγητές έχουν υποστεί σωματική επίθεση μέσα στην τάξη. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι αυτό ο στόχος της επίθεσης ήταν κάποιος άλλος μαθητής, αλλά το ένα τέταρτο είπε ότι αυτοί ήταν ο στόχος, σύμφωνα με την έρευνα της ένωσης Καθηγητών και Λεκτόρων.


Σχεδόν οι μισοί από τους δάσκαλους που ήρθαν αντιμέτωποι με την κακή συμπεριφορά δήλωσαν ότι είχαν να αντιμετωπίσουν μαθητές που χρησιμοποιούσαν τις γροθιές τους, ενώ τέσσερις στους 10 μαθητές χρησιμοποίησαν κλοτσιές και 1,4 τοις εκατό δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν περιστατικά με παιδιά που προσπάθησαν να καρφώσουν τους άλλους με μαχαίρι, στυλό ή μολύβι.


Προϊστάμενος της υπηρεσίας σε ένα δημόσιο σχολείο του Surrey, δήλωσε: «κατά το παρελθόν έτος έχω ασχοληθεί με περιστατικά καπνίσματος, κατάχρησης ναρκωτικών, επιθέσεων, μαθητών που βρέθηκαν ‘εκτός εαυτού’ και φαινομένων με πολύ ισχυρή και επανειλημμένη λεκτική βία προς το προσωπικό καθώς και περιστατικά εκφοβισμού μέσω γραπτών μηνυμάτων. "


Τα προβλήματα εμφανίζονται χειρότερα μεταξύ των νέων, των παιδιών, με το ήμισυ σχεδόν των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να αναφέρουν περιστατικά σωματικής επιθετικότητας σε σχέση με το ένα πέμπτο των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια. Την ώρα που σχεδόν 6 στους 10 του εκπαιδευτικού προσωπικού πιστεύουν ότι η συμπεριφορά των μαθητών επιδεινώθηκε κατά την τελευταία πενταετία, το 46% παρατηρεί σημαντική επιδείνωση από το 2008.


Ο Michael Gove, βουλευτής των Συντηρητικών στον τομέα της εκπαίδευσης, δήλωσε: «Η (προηγούμενη) κυβέρνηση έχει υπονομεύσει την εξουσία των ενηλίκων στα σχολεία. Μία κυβέρνηση Συντηρητικών θα καταστήσει ευκολότερη για τους εκπαιδευτικούς την άρση της βίας και την αποδιοργάνωση των μαθητών. "Η έρευνα συνοδεύεται από ένα φάκελο από την ένωση δασκάλων ‘NaSuWT’, ο οποίος δημιούργησε «τη βαθιά ανησυχία» για τις επιθέσεις κατά των εκπαιδευτικών, στον γενικό γραμματέα Chris Keates.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΣΧΟΛΙΟ: Λόγια, λόγια, λόγια. Πόσο τα σιχαίνομαι… Ποιος γονιός μπορεί να είναι ήσυχος; Για να μάθουν γράμματα τα στέλνουμε τα παιδιά μας. Όχι για να πάρουν μέρος σε πόλεμο συμμοριών. Να δούμε πότε θα υπάρξει κάποια ΚΡΑΥΓΗ για τα αίτια της βίας που καλπάζει ανεξέλεγκτη και κατατρώγει τα παιδιά και τους έφηβους… Μέχρι να ξυπνήσουμε θα ακούμε χιλιοειπωμένα και τυποποιημένα ‘μπλα’ ‘μπλα’ ‘μπλά’… και μερικά σπαραξιάρικα ‘κλαψ’. Στο μεταξύ μην χάσουμε την ταινία με τις 20 εκτελέσεις, τους 18 αποκεφαλισμούς, και τους 36 ακρωτηριασμούς. Το διαφήμισε η Τιβι. Πάρτε θέσεις. Θα κάνει βέβαια και διάλειμμα να δείξει ‘παιδικά’ καρτούν και παιχνίδια με δαίμονες και ζόμπι που ρουφάνε αίμα. Πότε είναι η ταινία; Μετά το ‘μπλα’ ‘μπλα - μπλά’ και πριν το ‘κλαψ’.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

δημιουργησα ενα βιντεο με μονο σκοπο να αγγιξω καποια ψυχη και δυνατον να ανοιξει εστω και ενα ζευγαρι ματια
http://www.youtube.com/watch?v=UKG3T73JWfg