Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Εξαγριωμένος Αμερικάνος βετεράνος κατεβάζει την μεξικάνικη σημαία που κρεμόταν πάνω από την αμερικάνικη


Αφού άκουσε ότι σε ένα μπαρ του Reno της Nevada, μια μεξικάνικη σημαία ανέμιζε πάνω από την σημαία των ΗΠΑ, ένας εξοργισμένος βετεράνος του Αμερικάνικου Στρατού πήρε την κατάσταση στα χέρια του, πήγε οδηγώντας μέχρι το συγκεκριμένο μέρος και κατέβασε τις σημαίες μπροστά από μια ομάδα ισπανόφωνων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ιδιοκτήτης του μπαρ, οι οποίοι παρακολουθούσαν χωρίς καμία αντίδραση.


Ο τηλεοπτικός σταθμός του Reno, KRNV, ο οποίος ήταν εκεί για κινηματογραφήσει την ενέργεια του Kim Broussard, που είδε με τον τρόπο αυτό να παραβιάζεται η αμερικάνικη νομοθεσία (United States Flag Code), η οποία απαγορεύει την ανάρτηση μίας σημαίας άλλου έθνους πάνω από την αμερικάνικη σημαία (γνωστή και ως ‘Old Glory’).


Ο Broussard πήγε με το φορτηγό του στην Cantina El Jaripeo κοντά στο κέντρο της πόλης Reno, έκοψε με ένα μαχαίρι του στρατού το σχοινί από ένα αυτοσχέδιο κοντάρι που ήταν δεμένες από τις σημαίες και τις τράβηξε κάτω. Έριξε την μεξικανική σημαία στο έδαφος και, παίρνοντας μαζί του τη σημαία των ΗΠΑ, στράφηκε προς το κάμεραμαν KRNV λέγοντας:

«Είμαι ο Jim Broussard», είπε, «και κατέβασα αυτή την σημαία προς τιμήν της χώρας μου με ... ένα μαχαίρι του αμερικάνικου Στρατού. Είμαι ένας βετεράνος. Δεν περίμενα ποτέ να δω αυτό να γίνεται στη χώρα μου. Αν θέλουν να μας πολεμήσουν, τότε θα πρέπει φερθούν αντρίκια και να έρθουν και να μας πολεμήσουν. Αλλά θέλω κάποιος να πολεμήσει με μένα για αυτήν τη σημαία. Δεν πρόκειται να την πάρει πίσω".

Δείτε το βίντεο




Αργότερα, ο Broussard είπε σε συζήτηση στο ραδιόφωνο, στον Mike Gallagher, ότι αποφάσισε να αναλάβει δράση, όταν άκουσε σε τοπικό σταθμό να λένε ότι οι σημαίες ήταν εκεί όλη την ημέρα.

«Αμέσως εξαγριώθηκα και αισθάνθηκα την υποχρέωση να κάνω κάτι για αυτό», είπε ο Broussard. «Θεωρώ ότι πολλές οι φορές που γυρνάμε αλλού το κεφάλι μας, όταν ακούμε πράγματα που μας κάνουν να ανησυχούμε με την ισπανική κοινότητα και τα πράγματα που κάνουν. Φαίνονται, από πολλά παραδείγματα, ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι νόμοι μας".


Ο Broussard, επισήμανε για το μπαρ, ότι έχει υποπέσει σε ομοσπονδιακό αδίκημα, αλλά οι τοπικές αρχές δεν ήταν σίγουρες για το τι πρέπει να κάνουν. Ο Gallagher είπε ότι πολλοί Αμερικανοί φοβούνται να μιλήσουν για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και της έλλειψης της ‘ενσωμάτωσης’, επειδή φοβούνται ότι μπορεί να τους πουν ‘μισαλλόδοξους. Ο Broussard είπε ότι δεν είχε καμία ιδέα για το ότι η τηλεοπτική κάμερα θα ήταν εκεί. Σχετικά με μια ντουζίνα Ισπανόφωνων που μαζεύτηκαν αμέσως όταν εμφανίστηκε, σύμφωνα με τον Broussard, οι άντρες του είπαν «Τι νομίζεις ότι κάνεις;» και εκείνος απάντησε «Περίμενε να δεις».


Ο Broussard είπε ότι συζήτησε με την τοπική αστυνομία μετά το περιστατικό αλλά ακόμα δεν έλαβαν κάποια μέτρα. Όμως οι Ισπανόφωνος ηγέτες, είπε, «πιέζουν τον ιδιοκτήτη του μπαρ να με μηνύσει». Ο βετεράνος είπε στον Gallagher ότι υπάρχουν πολλοί Ισπανόφωνοι που είναι εξίσου αναστατωμένοι με την παράνομη μετανάστευση και στην απροθυμία για ‘ενσωμάτωση’. «Υπάρχουν στην Αμερική πολλοί πολιτισμοί που που έχω συναντήσει εδώ, και έχουν μάθει τη γλώσσα μας, και σέβονται τον πολιτισμό μας, γιατί ξέρουν ότι η Αμερική είναι μια μεγάλη χώρα, και απλά θέλουν να είναι ένα μέρος της», είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: