Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Φανατικοί μουσουλμάνοι αμαυρώνουν με συνθήματα μίσους παρέλαση Βρετανών στρατιωτών

-->
Πάει να γίνει καθεστώς πλέον, στην Βρετανία, όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους, στρατιώτες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, μαζί με τους συγγενείς τους και πλήθος κόσμου, να τους «προϋπαντούν» και φανατικοί (Βρετανοί) μουσουλμάνοι, αποκαλώντας τους «χασάπηδες», «φονιάδες μωρών» κλπ. Ένα τέτοιο περιστατικό έγινε πρoχθές (15 Ιουνίου 2010).

Κραυγάζοντας συνθήματα μίσους και κραδαίνοντας άθλιες πινακίδες, μουσουλμάνοι εξτρεμιστές και ακροδεξιές ομάδες συγκρούστηκαν μεταξύ τους, αμαυρώνοντας μια παρέλαση από Βρετανούς στρατιώτες που επέστρεψαν από το Αφγανιστάν.
Περίπου 40 μέλη μιας ομάδας που ονομάζεται ‘Muslims Against the Crusades’ (MAC) δηλ. ‘Μουσουλμάνοι κατά των Σταυροφόρων’, κατέφθασε με εμπρηστικά πανό με συνθήματα όπως «οι χασάπηδες επέστρεψαν» και «Για ποιο λόγο πεθαίνουμε; Για £ 18k».
Σύντομα όμως ήρθαν αντιμέτωποι με 100 άτομα, περίπου, τα οποία φορούσαν μπλούζες με εμβλήματα της αντι-ισλαμικής εθνικιστικής ομάδας English Defence League, οι οποίοι τους φώναζαν «αποβράσματα» και «Μουσουλμάνοι τρομοκράτες έξω από τους δρόμους μας».
Η αστυνομία, που είχαν προειδοποιηθεί ότι μπορεί να γίνουν φασαρίες κατά τη πορεία στο Barking, Essex, χώρισε τις δύο ομάδες πίσω από τα προστατευτικά κάγκελα στις αντίθετες πλευρές του δρόμου.
Αλλά η βία ξέσπασε, αφότου οι 200 στρατιώτες από το 1ο Τάγμα του Βασιλικού Αγγλικού Συντάγματος - που έχασε πέντε άνδρες σε πρόσφατη περιοδεία στο Αφγανιστάν και του δόθηκε άδεια να επιστρέψει - παρέλασαν μπροστά από χιλιάδες που τους επευφημούσαν.
Οι οπαδοί του MAC φώναζαν συνθήματα όπως «δολοφόνοι, δολοφόνοι» και «βρετανικά στρατεύματα να πάτε στην κόλαση», ενώ από απέναντι, το λευκό πλήθος, στο οποίο πιστεύεται ότι υπήρχαν και μέλη του εθνικιστικού BNP, άρχισε να τους πετάει κατεψυγμένα χοιρινά λουκάνικα και να φωνάζουν «αποβράσματα» και «'Allah, Allah, who the f*** is Allah?".
Οι αντι-MAC διαδηλωτές έριξαν στη συνέχεια, τα εμπόδια και άρχισαν να τους γρονθοκοπούν, πριν περίπου 100 αστυνομικού, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι έφιπποι, διαλύσουν το πλήθος.
Οι συγκρούσεις ήρθαν περίπου μετά από ένα χρόνο όταν μουσουλμάνοι εξτρεμιστές φώναζαν «δολοφόνοι μωρών» και «βιαστές» σε στρατιώτες του 2ου Τάγματος ου Αγγλικού Βασιλικού Συντάγματος που παρέλαυναν στην πόλη Luton μετά από την υποχρεωτική θητεία τους στο Ιράκ.
Δείτε το βίντεο από τα περσινά επεισόδια
Ορισμένοι από το πλήθος που ταξίδεψαν στο Barking για να ζητωκραυγάσουν τα στρατεύματα είπαν ότι ήταν «αηδιασμένοι» από ό, τι συνέβη.

Η 24χρονη Charlene Byrne, της οποίας ο φίλος δεκανέας Scott Hardy, σκοτώθηκε σε έκρηξη κοντά στο Musa Qala στις 16 Μαρτίου, δήλωσε: «Δεν θα έπρεπε ποτέ να έχουν τη δυνατότητα να επισκιάσουν αυτό το γεγονός. Δεν υποστηρίζουν όλοι αυτό που συμβαίνει στο Αφγανιστάν - αλλά δεν πρέπει να τα βάζουν με τους στρατιώτες».
Ο 18χρονος Alex Mitchelson, του οποίου ο αδελφός έχει ολοκληρώσει δύο περιοδείες στο Αφγανιστάν, είπε: «Θα ήταν αηδιασμένος για αυτό που συνέβη εδώ σήμερα. Υπήρχαν μουσουλμάνοι διαδηλωτές που με προσβάλανε με φυλετικά υβριστικά σχόλια καθώς περπατούσα".
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Barking και Dagenham απέστειλε πρόσφατα επιστολή προς την Υπουργό Εσωτερικών Theresa May, ζητώντας της να απαγορεύσει την MAC, επειδή φοβόταν η εξτρεμιστική τους προπαγάνδα θα μπορούσε να προκαλέσει βία.

Ο Liam Smith ενήργησε αφότου αφίσες της MAC για τη διαμαρτυρία, παρουσίαζαν ένα βομβαρδιστικό με την σημαία του Αγίου Γεωργίου, εμφανίστηκε στο ηρώο της πόλης. Προηγούμενα φυλλάδια απεικόνιζαν Βρετανούς στρατιώτες δίπλα σε μία αιματηρή λακκούβα σε σχήμα κρανίου.
Ο κ. Smith είπε: «Δεν θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους με την ατζέντα μίσους που έχουν στο δήμο μας».
Τα μέλη της MAC - ένα εκ των οποίων φέρεται ότι συνεπλάκη με ένα στρατιώτη – αποχώρησαν αφού η αστυνομία τους έκαναν ασφαλή δίοδο προς τον υπόγειο σταθμό του Barking, σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο τείχος.
Ένας από τους οργανωτές, Abu Abbas, δήλωσε: «Η διαμαρτυρία δεν είναι για το Αγγλικό Σύνταγμα, αλλά για κάθε στρατιωτική κατοχή σε μουσουλμανικά εδάφη. Πήγαν και σκότωσαν αμάχους. Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτό. "
Αλλά η μουσουλμάνα σύμβουλος του Barking και Dagenham, Manzour Hussain, είπε: «Η MAC δεν αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των νομοταγών, ειρηνικών μελών της μουσουλμανικής κοινότητας, η οποία σέβεται τις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις και το έργο που κάνουν".
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: