Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για «ομοφοβία» ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στο Βέλγιο, ύστερα από δηλώσεις του για το AIDS


Ο Msgr. Leonard αντιμετωπίζει κατηγορίες για «ομοφοβία» επειδή εξέφρασε αμφιλεγόμενες θέσεις για τα αίτια του HIV / AIDS.

Τα σχόλια για το AIDS τα έκανε ο Mgr. Andre-Joseph Leonard, Καθολικός Επίσκοπος των Βρυξελλών, σε ένα βιβλίο που έχει δημιουργήσει διαμάχη στο Βέλγιο. Είπε, σε βιβλίο που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, για το AIDS και τους φορείς του AIDS: "Όταν κακομεταχειρίζεσαι το περιβάλλον στο τέλος και αυτό με την σειρά του σε κακομεταχειρίζεται. Και όταν κακομεταχειρίζεσαι την ανθρώπινη αγάπη (ή έρωτα), ίσως, στο τέλος, καταλήξει να σε εκδικηθεί.."

Με ενδεχόμενο να γίνει παρανόηση των λόγων του από το κοινό, εξήγησε σε μια συνέντευξη: "Όταν υιοθετούμε ένα είδος συμπεριφοράς που δεν είναι σωστή, υπάρχουν επιπτώσεις που μας κάνουν γνωστό ότι δεν είναι σωστή," είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας". Στην αρχή αυτής της επιδημίας, αν έχω καταλάβει τα επιστημονικά άρθρα, υπήρξαν επικίνδυνες πρακτικές, σεξ με πολλούς συντρόφους, πρωκτικές επαφές αντί της κολπικής που επέτρεψαν να συμβεί αυτός ο πολλαπλασιασμός. Έτσι μπορούμε να πούμε, αν θέλουμε να το θέσουμε κάτω από αυτή την λογική, ότι η φύση παίρνει εκδίκηση, αν δεν χρησιμοποιήσετε το σώμα σας σωστά".

Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι αισθάνεται "συμπάθεια" και "αλληλεγγύη" για όλα τα άτομα που πάσχουν από HIV / AIDS και ελπίζει ότι θα «αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Εκτός από την κατηγορία για «έλλειψη χριστιανικής φιλανθρωπίας», ο Mgr. Leonard, ο οποίος είναι γνωστός για τις μη δημοφιλείς «συντηρητικές» του θέσεις, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει και την κατηγορία της «ομοφοβίας».

«Πιστεύω ότι ο αρχιεπίσκοπος παραβιάζει το νόμο για την καταπολέμηση των διακρίσεων και διαπράττει συκοφαντία," δήλωσε ο δικηγόρος Jean-Marie De Meester.

Λίγο μετά τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου, ένα νεαρό άτομο ντυμένο στα μαύρα, μπήκε στον καθεδρικό ναό των Βρυξελλών, κατά την ώρα της λειτουργίας, πλησίασε τον αρχιεπίσκοπο που στεκόταν κοντά σε ένα αναλόγιο, ενώ η χορωδία έψελνε ύμνους και του έριξε στο πρόσωπο μια τούρτα. Ο αρχιεπίσκοπος καθάρισε ήρεμα τα γυαλιά του και έγλειψε τα δάχτυλά του! Μια εφημερίδα ανέφερε ότι ο ίδιος αργότερα αστειευόμενος είπε ότι ήταν μία αρκετά νόστιμη τούρτα.

Ο εκπρόσωπος του επισκόπου, Claire Jonard δήλωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος συνέχισε την λειτουργία και δεν θέλησε να καταθέσει μήνυση κατά του ατόμου. «Δεν έχουμε ιδέα για το ποιος ήταν ή ποιες ήταν οι προθέσεις του», δήλωσε.

Εδώ είναι το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: