Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

«Είμαι ο Ιησούς»



Tο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Φλωρεντίας τον Νοέμβριο (Festival dei Popoli), είναι ένα από τα σημαντικότερα και παλαιότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο.

Στο φετινό 51ο φεστιβάλ, έκανε πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ, I Am Jesus(«Είμαι ο Ιησούς»), των Valerie Gudenus και Heloisa Sartorato – παραγωγή Fabrica, που επιλέχτηκε για να ανταγωνιστεί στην ενότητα ‘Panorama Italiano’.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Fabrica: Τρεβίζο, Νοέμβριος 2010. Σε πολλές θρησκείες η έννοια του Θεού, που εμφανίζονται πάνω στη γη με ανθρώπινη μορφή είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα, και εκατομμύρια πιστών περιμένουν τον Μεσσία να έρθει και να σώσει την ανθρωπότητα.

Τι γίνεται όμως όταν ο Ιησούς ζει ήδη ανάμεσά μας; Θα φορούσε άραγε ένα λευκό χιτώνα, και θα περιβαλλόταν από φως, κηρύττοντας στους δρόμους; Που θα γεννιόταν και ποια γλώσσα θα μιλούσε; Θα μπορούσε να είναι ένας πολιτικός ηγέτης; Ένας παρουσιαστής της TV; Ή απλά ένας άστεγος τύπος μπροστά από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας;

Το ντοκιμαντέρ «I Am Jesus» διερευνά το αμφιλεγόμενο θέμα της επιστροφής του Μεσσία σε τρία διαφορετικά γεωγραφικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα στο σημερινό κόσμο: μια γεωργική κοινότητα στους ερημικούς βαλτότοπους της Σιβηρίας, μια ομάδα επαναστατικών καταληψιών στην Αγγλία, και μια πασιφιστική κοινότητα που έχει καταστεί ένα φαινόμενο του YouTube, στη Βραζιλία. Το ντοκιμαντέρ περιστρέφεται γύρω από τρία διαφορετικά πρόσωπα, τα οποία έχουν μόνο ένα κοινό χαρακτηριστικό: όλα ισχυρίζονται ότι είναι ο Ιησούς.

Στην βιολογική γεωργική κοινότητας στη Σιβηρία όλοι μαζεύονται γύρω από ένα χαρισματικό, αλλά εσωστρεφή άντρα με το όνομα Βησσαρίων. Οι διδασκαλίες του επικεντρώνονται στην ανάπτυξη μιας κοινωνίας που θα είναι έτοιμη να επιβιώσει σε ένα δυσοίωνο μέλλον. Στη Βραζιλία ο INRI Cristo, ένας απλός αλλά μορφωμένος άνθρωπος έχει γίνει ένα φαινόμενο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Την ώρα που εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή της χώρας, έχει δημιουργήσει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους οπαδούς του που είναι κυρίως γυναίκες. Ο David Shayler είναι ένας πρώην μυστικός πράκτορας υπηρεσιών της Μ. Βρετανίας που έγινε πνευματιστής, αφού πήγε στην φυλακή. Ανήκει σε μία κοινότητας νεαρών καταληψιών που πολεμάνε τον καπιταλισμό και απορρίπτουν το σύστημα.

-- Για τον David Shayler βλέπε άρθρο ΕΔΩ. Για τον INRI Cristo και τον Vissarion θα κάνει αναφορά προσεχώς ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ. Δείτε παλαιότερο άρθρο με την λίστα με τους πιο γνωστούς «Χριστούς» ΕΔΩ.

Το ντοκιμαντέρ έχει παράγεται εξ ολοκλήρου από την ‘Fabrica’, το Τηλεοπτικό και Επικοινωνιακό Ερευνητικό Κέντρο της Benetton, έναν τόπο πειραματισμών, διαλόγου και πολιτιστικής ανάπτυξης που εστιάζει στην ελεύθερη έκφραση της κάθε μορφής τέχνης. Η Fabrica αποφάσισε να στηρίξει δύο νέους ανθρώπους, τoν Αυστριακό Valerie Gudenus και την Βραζιλιάνα Heloisa Sartorato, οι οποίοι, μετά από έρευνα σε βάθος, έφυγαν για τη Βραζιλία, την Αγγλία και τη Σιβηρία για να ακολουθήσουν αυτούς τους θρησκευτικούς ηγέτες και την καθημερινή ζωή των οπαδών τους, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τους λόγους για τους οποίους αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τις οικογένειές τους, τα σπίτια τους και τις ανέσεις τους για να αφιερώσουν τη ζωή τους σε ένα άτομο και ότι αυτό το άτομο ισχυρίζεται ότι είναι.

Ο διευθυντής δημιουργικού του έργου είναι ο Babak Payami, παραγωγός και Ιρανοκαναδός σκηνοθέτης, νικητής του Ασημένιου Λιονταριού 2001στο Φεστιβάλ Βενετίας με την ταινία ‘Secret Ballot’ (‘Μυστική Ψηφοφορία’).

Όπως δηλώνουν οι δύο νεαροί σκηνοθέτες, "Στο «Είμαι ο Ιησούς» θέλαμε να μάθουμε τι προσπαθούν αυτοί οι θρησκευτικοί ηγέτες να πετύχουν και γιατί φαίνεται να υπάρχει μια αιώνια ανάγκη στους ανθρώπους να έχουν κάποιον το οποίον θα μπορούν να ακολουθούν και θα μπορούν να πιστεύουν".

Δείτε το trailer:

I AM JESUS - TRAILER from Valerie Gudenus on Vimeo.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

1 σχόλιο:

mnk είπε...

Kι εγώ είμαι η αυτοκράτειρα του Άλφα του Κενταύρου. Προσκυνήστε πληβείοι! :)