Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Το Mohammed (Μωάμεθ) είναι πλέον το πιο δημοφιλές όνομα για τα νεογέννητα αγόρια στη Βρετανία



Το Mohammed (δηλ. Μωάμεθ) ανέβηκε από την τρίτη θέση που βρισκόταν το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας το Jack, το οποίο ήταν στην κορυφή του καταλόγου για τα τελευταία 14 χρόνια, αλλά υποβιβάστηκε στην τρίτη θέση.

Το Olivia (Ολίβια) ήταν το κυριότερο όνομα για τα μικρά κορίτσια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πίσω από το Ruby και το Chloe (Χλόη).

Συνολικά, 7.549 νεογέννητα είχαν 12 παραλλαγές του ονόματος του προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ, το περασμένο έτος, όπως Muhammad και Mohammad.

Το δεύτερο επικρατέστερο όνομα αγοριού, είναι το Oliver, και δόθηκε σε 7.364 μωρά.

Το Harry και το Alfie ήρθαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Ο επίσημος κατάλογος, ο οποίος καλύπτει όλες τις γεννήσεις κατά το 2009 στην Αγγλία και την Ουαλία, έχει το όνομα Mohammed στο νούμερο 16, αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει τις πολλές διαφορετικές ορθογραφίες του ονόματος, οι οποίες κατατάσσονται ξεχωριστά.

Όταν όλες οι παραλλαγές του Μωάμεθ προστεθούν, τότε το όνομα του προφήτη ανεβαίνει κατακόρυφα στην πρώτη θέση για πρώτη φορά.

Κατά σειρά δημοτικότητας, η παραλλαγή του ονόματος είναι: Muhammad, Mohammad, Muhammed, Mohamed, Mohamad, Muhamed, Mohammod, Mahamed, Muhamad, Mahammed και Mohmmed.

Από το 1999 ο αριθμός των βρεφών με το όνομα Μωάμεθ, όπως και να γράφεται, έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από το μισό.

Το 1999, το όνομα δόθηκε σε 4.579 νεογνά.

Πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω, το Mohammed εμφανίζεται στην θέση 73 στον γενικό κατάλογο του 1964 και στην 87η το 1944.

-- Δείτε το παρακάτω βίντεο από την εκπομπή ‘Real Time’ του καναλιού ΗΒΟ, όπου ο γνωστός Αμερικάνος παρουσιαστής και κωμικός Bill Maher (με φιλελεύθερες απόψεις, που συχνά επιτίθεται στον χριστιανισμό και στις θρησκείες γενικότερα), σχολιάζοντας την είδηση για το Μωάμεθ που είναι σήμερα το πιο δημοφιλές όνομα για τα νεογέννητα στη Βρετανία, αναρωτιέται : "Είμαι ρατσιστής επειδή αισθάνομαι θορυβημένος από αυτό; Επειδή είμαι. Και δεν είναι εξαιτίας της φυλής, είναι εξαιτίας της θρησκείας. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανένα, επειδή δεν θέλω ο δυτικός κόσμος να κατακτηθεί από το Ισλάμ σε 300 χρόνια" (Στην συγκεκριμένη εκπομπή ‘έδρασε’ και ο ελληνικής καταγωγής γενειοφόρος κωμικός ηθοποιός Ζακ Γαλυφιανάκης).

Μερικά ονόματα φαίνεται να έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή εξαιτίας της σύνδεσής τους με διασημότητες.

Υπήρχαν 282 αγόρια που ονομάζονται Brooklyn (Μπρούκλιν), 78 που ονομάζονται Romeo (Ρωμαίος) και 73 που ονομάζονται Cruz – που είναι τα ονόματα των γιών του David και της Victoria Beckham.

Στην λίστα με τα 100 κορυφαία ονόματα, περιλαμβάνονται έξι νέες εγγραφές για τα αγόρια: Aiden, Arthur, Frederick, Jude, Stanley και Austin.

Στον κατάλογο των κοριτσιών υπάρχουν μόλις τρεις νέες καταχωρήσεις: Heidi, Mya και Sara.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άραγε εμείς έχουμε τέτοια στατιστικά στοιχεία;

Ανώνυμος είπε...

Με το νέο μεταναστευτικό νόμο θα δούμε κι εμείς "Έλληνα" Μοχάμεντ!