Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Θέμα χρόνου οι οικογένειες ομοφυλόφιλων σε ταινίες της Disney, λέει ο animator του ‘Βασιλιά των Λιονταριών’ (‘Lion King’)


Η Σταχτοπούτα με δύο μαμάδες; Ο Bambi με δύο μπαμπάδες;

Σύμφωνα με τον Andreas Deja, έναν από τους βετεράνους animators της Disney, η ιδέα δεν είναι τόσο παρατραβηγμένη όσο σας φαίνεται.

Ο Andreas Deja, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος και έχει εργαστεί στις ταινίες κινουμένων σχεδίων ‘Η Πεντάμορφη και το Τέρας’, ‘Aladdin’ και ‘The Lion King’, δήλωσε ότι η Disney ήταν ‘ανοιχτή’ στην ιδέα να κάνει μια οικογενειακή ταινία που θα έχει γκέι χαρακτήρες.

"Θα δούμε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες; Ο χρόνος θα δείξει», είπε.

«Νομίζω ότι από τη στιγμή που οι αρχηγοί της Disney βρουν το σωστή ιστορία, με αυτό το περιεχόμενο, θα το κάνουν.

Η Disney είναι, ιδιαίτερα ‘φιλική’ με τους gay εταιρεία.

Η ‘Disney World’ και η ‘Disneyland’ διοργανώνουν την ετήσια ‘Gay Day’ παρέλαση και πέρυσι διορίστηκε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος επικεφαλής studio του Hollywood, ο Rich Ross.

Στην πραγματικότητα, πολλά υψηλού προφίλ ονόματα που έχουν συμβάλει στα ‘κλασσικά’ έργα της Disney όλα αυτά τα χρόνια είναι gay, όπως ο Elton John, ο οποίος έγραψε τη μουσική για το Lion King, και ο Howard Ashman, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για τους στίχους του στην ‘Πεντάμορφη και το Τέρας’ και τη ‘Μικρή Γοργόνα’.

"Είμαστε μια εξαιρετικά gay-friendly εταιρεία," είπε περιχαρής, ο Deja, για τον οποίο ακούγεται ότι η ‘σεξουαλικότητά’ του έχει επηρεάσει τους χαρακτήρες του (δικοί του χαρακτήρες είναι: ο Gaston από το Beauty and the Beast, ο Jafar από το ‘Aladdin’ ο Scar από το ‘The Lion King’, ο Βασιλιάς Τρίτων από το ‘The Little Mermaid’, ο Ηρακλής από την ομώνυμη ταινία).

Για τον «παιδικό κόσμο» της Disney διαβάστε τα αποκαλυπτικά άρθρα:

Θυμηθείτε και τον ‘Northstar’, τον πρώτο ανοιχτά gay superhero της Marvel Comics και τον gay σούπερ ήρωα «όου! περμαν» (aka: ‘Thom Creed’), από τον δημιουργό του Σπάιντερμαν, Stan Lee (σχετική αναφορά στο τέλος του άρθρου ΕΔΩ).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και μετα τί;
Θα βγαλουν το Play Poustation?