Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι αρχές διέταξαν ισλαμιστή ιεροκήρυκα να εγκαταλείψει τη χώρα


Από: The Local / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Οι γερμανικές αρχές διέταξαν ένα ριζοσπαστικό μουσουλμάνο ιεροκήρυκα να απομακρυνθεί άμεσα από τη χώρα. Στην κίνηση αυτή προέβησαν οι αρχές αφότου ο ιεροκήρυκας παρακολούθησε ένα ισλαμικό συλλαλητήριο στη Φρανκφούρτη το οποίο πραγματοποιήθηκε παρά τις αντιρρήσεις των αρχών της πόλης.

Επικαλούμενες ανησυχίες για την ασφάλεια, οι αρχές, είπαν, ότι αν δεν απομακρυνθεί από μόνος του, θα μπορούσε να συλληφθεί και να απελαθεί με τη βία.

Ο Philips, ο οποίος γεννήθηκε στη Τζαμάικα και μεγάλωσε στον Καναδά, μίλησε στη Φρανκφούρτη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε ομιλία με θέμα «Το Ισλάμ, η Παρεξηγημένη Θρησκεία», μαζί με τον Γερμανό ισλαμιστική ιεροκήρυκα Pierre Vogelτον οποίο οι αρχές δεν έχουν τρόπο να απελάσουν - μετά από ένα δικαστήριο που επέτρεψε την εκδήλωση παρά τις αντιρρήσεις της αστυνομίας της Φρανκφούρτης (για τον Γερμανό Vogel - φώτο κάτω - βλ. σχετικό άρθρο του Κ.Ο. ΕΔΩ).

Ο Arid Uka, ο 21χρονος Κοσσοβάρος ο οποίος άνοιξε πυρ κατά λεωφορείου που μετέφερε Αμερικανούς στρατιώτες και σκοτώνοντας δύο αεροπόρους στη Φρανκφούρτη τον Μάρτιο, φέρεται ότι πριν την επίθεση, είχε έρθει σε επαφή με ριζοσπαστικούς ισλαμιστές ιεροκήρυκες συμπεριλαμβανομένων του Vogel.

Η αστυνομία είπε περίπου 1.500 άτομα, που ήταν χωριστά άντρες από τις γυναίκες, παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση, όπου ο Philips εμφανίστηκε ως συμμετοχή- έκπληξη. Ο 64χρονος κάνει ένα είδους γύρο σε όλη την Ευρώπη και πρόσφατα ταξίδεψε σε όλη τη Δανία.

Παρά το γεγονός ότι ο Philips έχει αποτύχει να μεταδώσει τα εξτρεμιστικά του μηνύματα κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής περιοδείας του, προσέλκυσε πληθώρα διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων 500 στη Φρανκφούρτη.

Ο Philips, ο οποίος διαχειρίζεται ένα ‘online πανεπιστήμιο έχει προσελκύσει την οργή ​​της αστυνομίας για τα προηγούμενα εμπρηστικά μηνύματά του και τους εικαζόμενους δεσμούς του με μουσουλμάνους εξτρεμιστές.

Φέρεται να έχει κηρύξει ότι στους ομοφυλόφιλους θα πρέπει να επιβληθεί η θανατική ποινή, αν και στη Φρανκφούρτη ο ίδιος είπε ότι δεν μισεί τους ομοφυλόφιλους καθόλου.

Σε προηγούμενες συνεντεύξεις έχει κατηγορήσει επίσης τις δυτικές κυβερνήσεις που τον καταπιέζουν με ψευδείς κατηγορίες ότι συνδέεται με την τρομοκρατία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

«Φέρεται να έχει κηρύξει ότι στους ομοφυλόφιλους θα πρέπει να επιβληθεί η θανατική ποινή, αν και στη Φρανκφούρτη ο ίδιος είπε ότι δεν μισεί τους ομοφυλόφιλους καθόλου.»

Αὐτὴ εἶναι ἡ διπροσωπία τῶν μουσουλμάνων. Ἡ διπροσωπία αὐτὴ ἔχει βαθύτερα θρησκευτικὰ αἴτια καὶ δὲν εἶναι κάτι ἁπλό. Ὀφείλεται κυρίως στὸν διαχωρισμὸ πιστῶν καὶ ἀπίστων καὶ στὴν ἀντιμετώπιση τῶν τελευταίων.