Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΗΠΑ: ‘Συμμορία λεσβιών’ σε σχολείο παρενοχλεί και τρομοκρατεί μαθήτριες


Σχ. ΚΟ: Στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ θα διαβάζετε ειδήσεις μη ‘πολιτικά ορθές’, ειδήσεις που δεν θα προβάλλουν τα mainstream media και οι διαμορφωτές γνώμης. Γιατί είναι 'ενοχλητικές' γιατί χαλάνε το ίματζ. Και τον καλοστημένο μηχανισμό διαχωρισμού σε «καλούς» και «κακούς» σε «καταπιεζόμενους» και «καταπιεστές». Τι να κάνουμε; Υπάρχει και η ‘άλλη πλευρά του φεγγαριού’.

(Η είδηση είναι του 2004)

Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ – Οι ανησυχίες για δραστηριότητες μίας συμμορίας έφερε γονείς και μαθητές μαζί σε συνάντηση την Τετάρτη σε σχολείο μέσης εκπαίδευσης της δυτικής Φιλαδέλφειας. Το είδος όμως της συμμορίας μπορεί να σας εκπλήξει.

Η συμμορία φέρεται να ονομάζεται DTO (Dykes Taking Over, όπου ‘Dykes’ είναι στην αργκό οι λεσβίες) και απαρτίζεται από λεσβίες μαθήτριες.

Τα κορίτσια στο Turner Middle School ισχυρίζονται ότι οι λεσβίες μαθήτριες τις παρενοχλούν με γκέι παρατηρήσεις. Οι ‘στρέιτ’ μαθήτριες λένε ότι οι λεσβίες τις εκφοβίζουν (‘bullying’), τις πιάνουν σε απόκρυφα μέρη και τις παρενοχλούν στο γυμναστήριο και στις τουαλέτες των κοριτσιών.

Οι γονείς των μαθητριών λένε ότι οι παρενοχλήσεις πρέπει να σταματήσουν προτού να γίνει βίαιες.

«Τους είπα, «Όχι», και αυτές συνέχιζαν να μας ενοχλούν. Συνεχίζουν να έρχονται σε μας και να μας ζητούν να γίνουμε ομοφυλόφιλες», δήλωσε η 14χρονη μαθήτρια Felicia Anderson.

Η Άντερσον, είπε ότι δεν της αρέσει αυτή η κατάσταση και καταθέτει την διαμαρτυρία της.

Την Τετάρτη το πρωί, η Felicia και η μητέρα της μαζεύτηκαν με περίπου 24 άλλους γονείς και μαθητές για να συναντηθούν με τους αρμόδιους του σχολείου πίσω από κλειστές πόρτες για δύο ώρες στο Γυμνάσιο Turner.

"Είμαι πολύ θυμωμένη. Τώρα η κόρη μου φοβάται να έρθει στο σχολείο», δήλωσε η Tonya Grandy, μητέρα μίας μαθήτριας η οποία είπε ότι την παρενοχλούν.

Άλλοι γονείς είπαν ότι έχουν επίσης απηυδήσει με την σεξουαλική παρενόχληση από μια ντουζίνα μαθήτριες της Τρίτης Γυμνασίου (8th-graders) στο Turner.

"Μου τηλεφώνησε την περασμένη εβδομάδα ουρλιάζοντας και κλαίγοντας, επειδή την είχα στριμώξει στο γυμναστήριο, λέγοντάς της τι θα της έκαναν", δήλωσε ο Renee Alexander.

"Κανένας δεν θέλει να γίνει ομοφυλόφιλος. Κανένας δεν θέλει να παρενοχλείται. Κανένας δεν θέλει να φοβάται να έρθει στο σχολείο», δήλωσε η μαθήτρια Kendra Branch.

Ο Γερουσιαστής Ron Waters, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση, δήλωσε ότι σε όλους τους μαθητές υπενθύμισε τον κωδικό συμπεριφοράς του σχολείου. Περιλαμβάνει τις πολιτικές κατά της παρενόχλησης και της σεξουαλικής παρενόχλησης και τις συνέπειές τους.

"Δεν χρειάζεται να το δεχτείς ως μέρος της ανάπτυξής σου. Παραβιάζονται τα δικαιώματά σας", εξήγησε ο Waters.

Ίσως η πιο παραγωγική στιγμή της συνάντησης ήρθε όταν μια μητέρα, η Barbara Crawford, της οποίας η κόρη έχει κατηγορηθεί για παρενόχληση ζήτησε βοήθεια.

"Κατηγορίες, τσακωμοί και όλα αυτά. Ίσως η κόρη μου δημιουργεί το πρόβλημα. Ίσως όχι. Ξέρω ότι είναι μια αλλαγή και χρειάζομαι βοήθεια. Πρέπει να κάνω κάτι για αυτό, ίσως να την συνοδεύω στο σχολείο και να την παίρνω εγώ η ίδια... ή ακόμα να την πάω σε άλλο σχολείο», δήλωσε η Κρόφορντ.

Η Κρόφορντ είπε ότι είναι ικανοποιημένη με το πώς το σχολείο χειρίζεται αυτήν την κατάσταση. Τα σχολεία στην Φιλαδέλφεια έχουν μια πολιτική μηδενικής ανοχής όσον αφορά την παρενόχληση και εκφοβισμό. Η διεύθυνση του Γυμνασίου Turner αρνήθηκε να κάνει σχόλια σχετικά με τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

sapphire είπε...

Πολύ σωστή η ανάρτηση!οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης ή bullying είναι απαίσια!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.