Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Σουηδοί αστυνομικοί θα μαθαίνουν Αραβικά


Στους αστυνομικούς που περιπολούν τη περιοχή Rosengård του Malmö θα προσφέρονται ειδικά μαθήματα αραβικής γλώσσας για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα και να επικοινωνήσουν με τους κατοίκους της περιοχής που ζουν πλέον, κυρίως μετανάστες.

Μέχρι στιγμής 45 αστυνομικοί έχουν υπογράψει για την εθελοντική τάξη δώδεκα εβδομάδων, η οποία θα παρέχει κατάρτιση σχετικά με μια σειρά κοινών χαιρετισμών και αστεϊσμών στην αραβική γλώσσα, γράφει η τοπική εφημερίδα ‘Skanska Dagbladet’.

"Έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των μεταναστών με ένα πιο αξιοπρεπή και λίγο πιο πολιτισμένο τρόπο," δήλωσε στην εφημερίδα επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Bengt Hersler.

Σύμφωνα με τον Hersler, το μάθημα οργανώθηκε μετά από αίτημα των αστυνομικών που έχουν ζητούν το τμήμα να τους παρέχει εργαλεία για την καλύτερη επικοινωνία με τους κατοίκους του Rosengård, πολλοί από τους οποίους είναι μετανάστες και έχουν τα Σουηδικά ως δεύτερη γλώσσα.

Εκτός από τη διδασκαλία στα βασικά αραβικά, θα προσφέρονται επίσης μαθήματα σχετικά με τη μουσουλμανική κουλτούρα και τις παραδόσεις για να βοηθηθούν οι αστυνομικοί να κατανοήσουν καλύτερα ορισμένες από τις πολιτιστικές διαφορές που μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις στις σχέσεις τους με τους κατοίκους της περιοχής.

«Ψάχνουμε να διευρύνουμε τις γνώσεις μας», είπε ο Hersler.

"Κάθε φορά που μιλάμε, εκφραζόμαστε μέσα από το δικό μας πολιτισμό. Ακόμα κι αν μιλούν την ίδια γλώσσα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον. "

Τα μαθήματα που διοργανώνονται από το studieförbundet Vuxenskolan, θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου των συμμετεχόντων και θα επικεντρωθούν στις φράσεις που οι αστυνομικοί πιθανό να μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους εργασία.

"Προφανώς δεν πρόκειται να μάθουν όλη την γλώσσα," λέει η Lena Gustafsson από το Studieförbundet Vuxenskolan στην εφημερίδα.

While no follow up course is currently planned, Hersler told the newspaper that, if the Arabic language and culture class proves successful, a follow-on may be arranged.

Η Hersler δήλωσε στην εφημερίδα ότι, αν τα μαθήματα αραβικής γλώσσας και πολιτισμού αποδειχθούν επιτυχή, θα ακολουθήσει και νέος κύκλος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: