Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο χριστιανικός σιωνισμός πάει Χόλυγουντ



Είμαστε στην αντίστροφη μέτρηση για μια αναπόφευκτη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και του Ισλάμ. Αυτό είναι το σκεπτικό μιας νέας ταινίας που έκανε την προβολή της αυτές τις ημέρες στις αίθουσες των ΗΠΑ. Λέγεται ‘Jerusalem Countdown’ - ένα πολιτικοθρησκευτικό θρίλερ - και είναι μεταφορά του best-seller βιβλίου του ‘αρχιερέα’ του Χριστιανικού Σιωνισμού, Αμερικάνου πάστορα John Hagee, που από το 2006 που εκδόθηκε έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα. Την παραγωγή της ταινίας έκανε η χριστιανική εταιρία ‘Pure Flix Entertainment’.

Σύμφωνα με την υπόθεση ο πράκτορας του FBI Shane Daughtry (David A.R White), πρέπει να βρει παράνομα πυρηνικά όπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν αυτά εκραγούν. Οι μόνοι που μπορούν να τον βοηθήσουν είναι ένας ξοφλημένος έμπορος όπλων (Lee Majors), ένας συνταξιούχος πράκτορας (Stacy Keach) και ένας αναπληρωτής διευθυντής της CIA, τον οποίον υποδύεται το αστέρι της country Randy Travis. Στην ταινία πρωταγωνιστεί επίσης η χριστιανή τραγουδίστρια Jaci Velasquez.

Δείτε trailer της ταινίας:

Το βιβλίο ‘Jerusalem Countdown: A Warning to the World’ (‘Αντίστροφη Μέτρηση για την Ιερουσαλήμ: Μια Προειδοποίηση προς τον Κόσμο’) γράφτηκε το 2006 από τον πάστορα John Hagee, έναν διάσημο Αμερικάνο πεντηκοστιανό ιεροκήρυκα, που έχει βάση το Σαν Αντόνιο του Τέξας και ο οποίος προΐσταται μίας mega εκκλησίας 19.000 ατόμων και μίας ‘διακονίας’ πολλών δολαρίων. Είναι επίσης ο ιδρυτής της χριστιανικής σιωνιστικής οργάνωσης Christians United for Israel, ενώ έχει δικό του δορυφορικό κανάλι.

Ο Hagee θεωρεί ότι η Αγία Γραφή προβλέπει ότι η Ρωσία και τα ισλαμικά κράτη θα εισβάλουν στο Ισραήλ και θα καταστραφούν από τον Θεό. Αυτό θα φέρει στο προσκήνιο τον αντίχριστο, που θα είναι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και θα δημιουργήσει μια αντιπαράθεση για το Ισραήλ μεταξύ της Κίνας και της Δύσης. Η τελική μάχη μεταξύ Ανατολής και Δύσης στον Αρμαγεδδώνα θα έχει ως αποτέλεσμα, στη συνέχεια, τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού.


Ο Hagee υποστηρίζει ότι «ο λόγος για τη συνεχή σύγκρουση πάνω από την πόλη της Ιερουσαλήμ είναι θεολογικός», επειδή το Κοράνι δίνει οδηγίες στους πιστούς "να σκοτώνουν και να ακρωτηριάζουν όσους δεν πιστεύουν στον Αλλάχ ή τον Μωάμεθ τον προφήτης του."

Ισχυρίζεται, επίσης, ότι όταν ο προφήτης Ιερεμίας προφήτευσε στην Αγία Γραφή ότι «θα στείλω πολλούς κυνηγούς, και θα τους κυνηγούν σε κάθε βουνό και λόφο και από τις ρωγμές των πετρωμάτων», είχε προβλέψει το Ολοκαύτωμα. "Ο κυνηγός είναι αυτός που επιδιώκει το στόχο του με δύναμη και φόβο", γράφει ο Hagee. «Κανείς δεν μπορούσε να δει τη φρίκη του Ολοκαυτώματος να έρχεται, αλλά η δύναμη και ο φόβος των Ναζί του Χίτλερ οδήγησε τον εβραϊκό λαό πίσω στη μόνη πατρίδα που ο Θεός ποτέ προόριζε να έχουν οι Εβραίοι – το Ισραήλ."

Ο Hagee είναι αντίθετος στην ‘θεολογία αντικατάστασης’, (σχ. ΚΟ: ότι, δηλ. την θέση του Ισραήλ ως λαού του Θεού, έχει πάρει η Εκκλησία) πιστεύοντας ότι τα κεφάλαια 9-11 της Επιστολής προς Ρωμαίους, του απ. Παύλου, διδάσκει ότι οι Εβραίοι έχουν μία συνεχή χάρη του Θεού "κατ’ εκλογήν χάριτος". Πιστεύει ότι ο Βίβλος δίνει εντολές στους Χριστιανούς να υποστηρίζουν το κράτος του Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό. Παρόλα αυτά, κάποιοι έχουν θεωρήσει κάποια σχόλα του ως ‘αντισημιτικά’.


Επειδή η περιοχή γνωστή σήμερα ως Ισραήλ, Γάζα και Δυτική Όχθη κυβερνήθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά ήταν υπό τον έλεγχο των Βρετανών, και αργότερα χωρίστηκε στα πλαίσια της εντολής των Ηνωμένων Εθνών, ο Hagee υποστηρίζει ότι η γη δεν ανήκει στον Άραβες, και ότι το όνομα "Παλαιστίνη" (που απορρέει από αυτό των αρχαίων Φιλισταίων), επιβλήθηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό για να τιμωρήσει τους Εβραίους για την εξέγερσή τους εναντίον της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο Hagee υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει παλαιστινιακή γλώσσα και κανένα ιστορικό παλαιστινιακό έθνος.

Ο Hagee είναι ένθερμος υποστηρικτής ενός αμερικανικο-ισραηλινού προληπτικού στρατιωτικού πλήγματος κατά του Ιράν.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ο Χριστός δεν είναι ο Μεσσίας!

Το Christian Research Institute έχει επικρίνει έντονα το βιβλίο του Hagee, του 2007, ‘In Defense of Israel’ (‘Για την Υπεράσπιση του Ισραήλ’), για το επιχείρημα ότι ο Ιησούς Χριστός δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι είναι ο Μεσσίας για τους Εβραίους, αλλά μόνο ο Σωτήρας για τη Χριστιανική Εκκλησία, και ως εκ τούτου, δεν πρέπει να κατηγορούνται οι Εβραίοι που τον σταύρωσαν (κατά τον Hagee, ήταν συνομωσία των Ρωμαίων και του ιουδαϊκού ιερατείου), αλλά ούτε πρέπει να γίνονται προσπάθειες (από τους χριστιανούς) να αλλάξουν την πίστη των Εβραίων και να τους κάνουν χριστιανούς. Ο Hagee έκανε δήλωση αρνούμενος την πρώτη από αυτές τις καταγγελίες και υποσχέθηκε να αναθεωρήσει ένα κεφάλαιο σε μια νέα έκδοση για να κάνει τις απόψεις του σαφέστερες.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε σε αυτό το βίντεο τον Alex Jones να του επιτίθεται για τις ιδέες του, και μιμούμενος (τέλεια!) την φωνή του, να λέει «…όταν ένα Παλαιστίνιο παιδί πυροβολείται είναι σχέδιο του Θεού…γιατί σκοτώνεται ένας διάβολος!...». Ο άλλος συνομιλητής τον αποκαλεί χαρακτηριστικά, ραβίνο Hagee.


Σχέσεις με το Ισραήλ

Το Συμβούλιο B'nai B'rith του San Antonio βραβεύσει τον Hagee ως «Ανθρωπιστή της Χρονιάς». Ήταν η πρώτη φορά αυτό το βραβείο δόθηκε σε έναν ‘εθνικό’ (μη Εβραίο). Ο Hagee έχει επίσης, βραβευτεί με το βραβείο της Σιωνιστικής Οργάνωσης του Ισραήλ της Αμερικής από τον Αμερικάνο πρέσβη στον ΟΗΕ Jeane Kirkpatrick.

Ο Hagee έχει πάει στο Ισραήλ 22 φορές και έχει συναντηθεί με κάθε πρωθυπουργό του Ισραήλ από τον Menachem Begin. Οι ‘Διακονίες John Hagee’ έχουν δώσει πάνω από 8.5 εκατομμύρια δολάρια για να φέρουν Εβραίους από την πρώην Σοβιετική Ένωση στο Ισραήλ. Ο Hagee είναι ο ιδρυτής της εκδήλωσης "A Night to Honor Israel", («Μία Νύχτα για να Τιμήσουμε το Ισραήλ»), ένα γεγονός που εκφράζει την αλληλεγγύη μεταξύ Χριστιανών και Εβραίων για την υπεράσπιση της Ιερουσαλήμ, του κράτους του Ισραήλ, και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2006, ο Hagee και 400 ηγέτες από χριστιανικές και εβραϊκές κοινότητες διαμόρφωσαν μια νέα εθνική οργάνωση με το όνομα Χριστιανοί Ενωμένοι για το Ισραήλ (‘Christians United for Israel’ - CUFI). Αυτή η οργάνωση συναντιέται με τα μέλη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, και τους προβάλλουν την βιβλική δικαιολογία για την υπεράσπιση του Ισραήλ.

Δείτε βίντεο από το Russia Today:

Ο Hagee ήταν από την αρχή η κύρια πηγή χρηματοδότησης της ισραηλινής σιωνιστικής ομάδας ‘Im Tirtzu’, η οποία έχει ασκήσει πιέσεις σε ακαδημαϊκούς που κατηγορεί ότι είναι αντι-σιωνιστές και άσκησε πιέσεις να τους κοπεί η χρηματοδότηση για τις πολιτικές απόψεις τους.

Ιουδαϊσμός

Παρά τη δεδηλωμένη «χριστιανικές σιωνιστικές» του πεποιθήσεις και την δημόσια υποστήριξή του για το κράτος του Ισραήλ, ο Hagee έχει κάνει δηλώσεις που ορισμένοι έχουν ερμηνεύσει ως ‘αντισημιτικές’. Έχει δηλώσει ότι για το Ολοκαύτωμα υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι Εβραίοι. Έχει δηλώσει ότι η δίωξή τους από τον Χίτλερ ήταν ένα "θεϊκό σχέδιο" για να οδηγηθούν οι Εβραίοι να διαμορφώσουν το σύγχρονο κράτος του Ισραήλ. Αποκαλεί τους φιλελεύθερους Εβραίους "δηλητηριασμένους" και "πνευματικά τυφλούς." Παραδέχεται επίσης ότι η πυρηνική επίθεση κατά του Ιράν που υπερασπίζεται, θα οδηγήσει στο θάνατο τους περισσότερους Εβραίους στο Ισραήλ.

Στο βιβλίο του ‘Jerusalem Countdown’, ο Hagee ισχυρίζεται ότι ο Αδόλφος Χίτλερ γεννήθηκε από μια "καταραμένη, δολοφονική γενεά που ήταν μισή εβραϊκή". Στη σελίδα 149 σε ένα κεφάλαιο με τον τίτλο «ποιος είναι Εβραίος», ο Hagee γράφει:

«Ήταν οι απόγονοι του Ησαύ, από τους οποίους προήλθε η μισο-εβραϊκή γενιά οι οποίοι εδίωξαν και δολοφόνησαν τους Εβραίους πέρα από κάθε λογική... ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ένας μακρινός απόγονος του Ησαύ".

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το περασμένο έτος, ο δημοσιογράφος Glenn Beck (όψιμος χριστιανός - αν και μορμόνος - σιωνιστής) ρώτησε τον Hagee: "Είχες αρκετές συναντήσεις με αρκετά εξέχοντα άτομα. Έχεις συναντηθεί με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Είχες αρκετές συνομιλίες με αυτούς τους ανθρώπους για να τους πεις ότι πιστεύεις ότι ζούμε στις τελευταίες ημέρες, και ποια είναι η αντίδρασή τους; "

Ο Hagee απάντησε ότι ο Νετανιάχου είχε έρθει να τον επισκεφθεί στο «γραφείο» του και ότι "μίλησαν για τις γεωπολιτικές συνθήκες της Μέσης Ανατολής". Λέει ο Hagee:

Ο Benjamin Netanyahu έκατσε ακριβώς απέναντι από το γραφείο μου και μου είπε ότι όταν ήταν πρωθυπουργός, είχε δώσει φωτογραφική απόδειξη προς τις Αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες για να τους πείσει ότι η Ρωσία ήταν στο Ιράν, βοηθώντας το να παράγει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Τώρα, οι μεγάλου βεληνεκούς πύραυλοι θα έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Ιερουσαλήμ, και τώρα το Ισραήλ. Το Ιράν προσπαθεί να πάρει στα χέρια του πυρηνικά όπλα και αν μπορέσουν να βάλουν πυρηνικές κεφαλές σε αυτά τα βλήματα, μπορείς να φανταστείς, Glenn, έναν κόσμο όπου το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και η Ιερουσαλήμ θα έχουν πληγεί από πυρηνικούς πυραύλους την ίδια ημέρα. Αυτό είναι το εφιαλτικό σενάριο που ο Αχμαντινετζάντ προσπαθεί να πραγματοποιήσει και είναι επικίνδυνα κοντά για να το κάνει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρικυμία εν κρανίω!
Άλλο ένα "ποδάρι του διαβόλου".

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΙΟΝΙΣΜΟΣ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ;
Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΤΑΟΙΣΜΟΣ;

SkyWatcher είπε...

Ο Σιωνισμός δεν είναι θρησκεία, ούτε φιλοσοφική σχολή.