Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αστυνομία σκέψης για νήπια! Τρίχρονα στην Βρετανία θα στιγματίζονται ως ‘ρατσιστές’ και ‘ομοφοβικοί’ και θα έχουν φάκελο στην αστυνομία!


Του Paul Joseph Watson (Prison Planet.com) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Πάνω από 30.000 Βρετανοί μαθητές, μερικοί από την ηλικία των τριών ετών, έχουν τα ονόματα τους καταχωρημένα σε μια βάση δεδομένων της κυβέρνησης με τους χαρακτηρισμούς «ρατσιστής» ή «ομοφοβικός» επειδή χρησιμοποίησαν ‘ύβρεις’ στην παιδική χαρά, παραβιάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύφθηκαν όταν μια ομάδα που υπερασπίζεται τις πολιτικές ελευθερίες με το όνομα ‘Manifesto Club’ έκανε μια αίτηση βασιζόμενη στο Νόμο περί Ελευθερίας στη Πληροφορία που πρόδωσε το γεγονός ότι τα παιδιά που είπαν ‘κακές λέξεις’ τώρα κινδυνεύουν να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες από τις εκπαιδευτικές αρχές.

Συνολικά 34.000 περιστατικά «ρατσισμού» έχουν αναφερθεί για το έτος 2009-2010, με μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου από την ηλικία ακόμα και τριών ετών να φακελώνονται σε μια βάση δεδομένων επειδή είπαν τις λέξεις "gay" και "λεσβία". Ένα παιδί που αποκάλεσε ένα άλλο «κεφάλι μπρόκολο» (“broccoli head” – ‘μειωτική φράση’ για τους μαύρους) αναφέρθηκε επίσης στις αρχές. Άλλες περιπτώσεις αφορούν ένα παιδί που χρησιμοποίησε τη λέξη «Gaylord», ενώ ένα άλλο που είπε ένας δάσκαλος «αυτή εργασία είναι gay», επίσης, προστέθηκε στη βάση δεδομένων του ‘εγκλήματος σκέψης’ (thought crime).

Στην πλειονότητα των αναφερόμενων περιπτώσεων εμπλέκονται παιδιά του δημοτικού.

"Ο φάκελος που έχει σχηματιστεί για το παιδί μπορεί να μεταφερθεί από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο ή όταν ένας μαθητής πάει σε άλλο σχολείο», αναφέρει η Daily Mail.

"Και αν ένας μελλοντικός εργοδότης ή ένα πανεπιστήμιο ζητήσει από τα σχολεία τον φάκελο των μαθητών, αυτός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση, που σημαίνει ότι τέτοια περιστατικά έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν ένα παιδί για όλη του τη ζωή."

Τα σχολεία είναι υπό πίεση να αναφέρουν τέτοια περιστατικά στις αρμόδιες αρχές και οποίο δεν το πράττει αντιμετωπίζει τις ποινές που προβλέπονται για την πολτική κατά του εκφοβισμού (anti-bullying).

Αυτό είναι ένα σαφές παράδειγμα του πώς οι νόμοι περί ‘εγκλημάτων μίσους’ (hate crimes) έχουν ασύστολα βρεθεί υπό ομηρία από το κράτος για να βάλουν τα παιδιά σε βάσεις δεδομένων κακοποιών σε νεαρή ηλικία. Πρόκειται για την κατάσταση υπαγορεύει τι το παιδί σας μπορεί να σκεφτεί και να πει - είναι η απόλυτη αστυνομία σκέψης.

Ο Όργουελ μίλησε για το πώς το κράτος ‘κουτσουρεύει’ τη γλώσσα μέσω Newspeak στο βιβλίο του «1984». Με την κατάργηση κάποιων λέξεων που βγαίνουν από τα στόματα των παιδιών και την τιμωρία που σκέπτονται ορισμένα πράγματα, κάθε είδους κριτική σκέψη πρέπει να τερματιστεί, να καταργηθεί, και ο Big Brother αναλαμβάνει την υπέρτατη εξουσία να υπαγορεύει πιο είναι το πραγματικό - μια δικτατορία πολύ πιο πάνω από το μυαλό μας.

-- Σχ. ΚΟ: Κανένας ‘ευαισθητοποιημένος’, ‘προοδευτικός’, 'υπερασπιστής του κριτικού πνεύματος’ να αντιδράσει;;;

-- Για το θέμα έχει ξαναγράψει ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ:

Βρετανία: φακελώνουν μαθητές ως «φανατικούς». Οι δάσκαλοι κρατάνε αρχείο με «ρατσιστικές» και «ομοφοβικές» λέξεις που λένε ακόμα και νήπια!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ/ Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά εκεί έχουν ξεφύγει εντελώς!