Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Έκθεση των Ιταλικών Μυστικών Υπηρεσιών: Η Ιταλία και η Ευρώπη κινδυνεύουν από ‘μοναχικούς λύκους’, τζιχαντιστές τρομοκράτες


Του Fausto Biloslavo (Il Giornale) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ισλαμιστές ‘μοναχικοί λύκοι’, όπως ο δολοφόνος της Τουλούζης, προσήλυτοι στο Ισλάμ που ριζοσπαστικοποιούνται online μέσω διαδικτύου, μαχητές της Τζιχάντ που έχουν διεισδύσει μεταξύ των παράνομων μεταναστών που προέρχονται από τη Βόρεια Αφρική, και πακιστανικά μυστικά κύτταρα στη Βόρεια Ιταλία είναι μεταξύ των απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα μας (Ιταλία) από την φονταμενταλιστική τρομοκρατία. Αυτό είναι το περιεχόμενο της έκθεσης που συνέταξαν οι υπηρεσίες πληροφοριών τον τελευταίο Δεκέμβριο, και τώρα είναι στα χέρια του κοινοβουλίου. Στις σελίδες 71 έως 76, υπό τον τίτλο "Η Τρομοκρατική Απειλή στην Ιταλία και την Ευρώπη," περιέχει αρκετές προειδοποιήσεις. "Η διεθνής τρομοκρατία της τζιχάντ εξακολουθεί να αποτελεί τον κύριο παράγοντα κινδύνου για τη Δύση", ισχυρίζεται η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών.

Ισλαμιστές εξτρεμιστές εξετάζουν σχέδια επίθεσης «ακόμη και στη γη των απίστων», δηλαδή, εδώ στην Ιταλία. Αυτό που έχει απομείνει από την Αλ Κάιντα, ωστόσο, είναι ο όλο και αυξανόμενος τύπος του "‘μοναχικού λύκου’ τζιχαντιστή τρομοκράτη που οδηγείται από ένα πνεύμα άμιλλας". Το 2011, τέτοια άτομα πυροβόλησαν Αμερικάνους στρατιώτες στη Φρανκφούρτη και στην αμερικανική πρεσβεία στο Σεράγεβο. Οι Ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει σε ένα εξαιρετικά λεπτομερές προφίλ τέτοιων «μοναχικών λύκων», όπως του Mohammed Merah, του τρομοκράτη της Τουλούζης. Αυτά τα άτομα είναι συνήθως "νέοι, έχουν κοινωνικά, οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα (...) φάκελο στην αστυνομία (που αφορούν ήσσονος σημασίας εγκλήματα), ριζοσπαστικοποιούνται μέσω του Διαδικτύου, έχουν στην κατοχή τους πυροβόλα όπλα, και πραγματοποιούν τις τρομοκρατικές τους δραστηριότητες σε τομείς που συμπίπτουν ή είναι κοντά στην περιοχή που μένουν», λέει η έκθεση.

Πριν από λίγες ημέρες, η αστυνομία της Μπρέσια συνέλαβε άλλον ένα τέτοιον “do-it-yourself” τρομοκράτη, τον 20χρονο Μαροκινό Mohammed Jarmoune, ο οποίος σχεδίαζε να επιτεθεί στη Συναγωγή του Μιλάνου.

Το 2010, το κάλεσμα στα όπλα των υπόγειων ‘μοναχικών λύκων’ της Ευρώπης δόθηκε από τον Adam Gadahn, έναν Αμερικάνο πολίτη που ήταν στρατολογημένος στον τομέα προπαγάνδας της Αλ Κάιντα. (Ο Gadman - πραγματικό όνομα Pearlman - είναι Εβραίος "που έγινε μουσουλμάνος". Βλέπε παλαιότερο άρθρο ΚΟ: Adam Yahiye Gadahn: Ο ψεύτικος τρομοκράτης). Ειδικές απειλές έρχονται προς την Ιταλία από τον απόηχο των πρόσφατων αλλαγών στη Βόρεια Αφρική, που προκλήθηκαν από τις αραβικές εξεγέρσεις. "Οι εξτρεμιστές οι οποίοι είτε απελευθερώνονται, είτε δραπετεύουν από τις φυλακές και οι οποίοι στο παρελθόν ήταν στο επίκεντρο των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών στη χώρα μας, θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποκαταστήσουν τις επαφές τους με την Ιταλία, έτσι ώστε να συγκεντρώσουν υποστήριξη για τον «σκοπό», γράφει η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών. Το τρομακτικό παρακλάδι της Αλ Κάιντα στις χώρες του Μαγκρέμπ, που εμπλέκεται στην απαγωγή των δύο Ιταλίδων – της Maria Sandra Mariani και της Rossella Urru -" θα μπορούσε να επιχειρήσει να διεισδύσει μεταξύ των παράνομων μεταναστών που προέρχονται από τη Βόρεια Αφρική και έτσι να ενεργοποιήσουν τα δικά τους κύτταρα που ήδη υπάρχουν στην Ευρώπη. "Η Ιταλία είναι επίσης σε κίνδυνο λόγω της παρουσίας των στρατιωτών μας στο Αφγανιστάν και το Λίβανο. Γι’ αυτό είμαστε ένας "πιθανός στόχος" των σχεδίων επίθεσης των τζιχαντιστών.

Στην φωτογραφία : ο αυτοαποκαλούμενος ιμάμης Αραφάτ Μαχμούντ, στο κέντρο, οδηγεί μια ισλαμική προσευχή μαζί με άλλους κρατούμενους σε ένα κελί στη φυλακή Bollate, στα περίχωρα του Μιλάνου, στην Ιταλία.

"Η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών αναφέρει επίσης ότι" οι χρήστες του φόρουμ Shumukh, ένας από τους σημαντικότερους φορείς προπαγάνδας της Αλ Κάιντα, σχολίασε σχετικά με τις πλημμύρες που έπληξαν τις περιοχές της Λιγουρίας και της Τοσκάνης στα τέλη του Οκτώβρη του 2011, ότι αυτά τα φυσικά γεγονότα, ήταν «θεία τιμωρία». Γι’ αυτούς τους διαδικτυακούς εξτρεμιστές η πλημμύρα αντιπροσωπεύει «μια κατάρα για τον πόλεμο που (οι Ιταλοί) διεξάγουν ενάντια στο Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους».

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ο Adam, ο νεοφώτιστος Αμερικάνος της Αλ Κάιντα, υποκίνησε τους ισλαμιστές που ζουν στη Δύση να «χτυπήσουν δημόσια πρόσωπα, που θεωρούνται ‘εύκολοι στόχοι’». Για να το αποδείξουν, ο τρομοκράτης ανέφερε την περίπτωση του Πάπα ο οποίος είχε χτυπηθεί από ένα διαταραγμένο άτομο, και το περίφημο αγαλματίδιο που ρίχτηκε από ένα άτομο στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Μιλάνο.

Το 2011, διαπιστώθηκε ότι «μια αυξανόμενη δέσμευση γινόταν, σε forums, blogs και κοινωνικά δίκτυα, από έναν ετερογενή γαλαξία ιταλόφωνων μουσουλμάνων χρηστών του Internet (συμπεριλαμβανομένων και Ιταλών προσήλυτων), είτε για να προπαγανδίσουν τις εξτρεμιστικές τους ιδεολογίες προωθώντας τη ριζοσπαστικοποίηση των ομοθρήσκων τους, είτε για να εδραιώσουν δίκτυα (...) τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό». Τα βίντεο και το έντυπο υλικό οπαδών της τζιχάντ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στη Βόρεια Ιταλία.

«Υπόγεια δίκτυα της ‘Βορειοαφρικάνικης αλυσίδας’ είναι προσχεδιαζόμενα, αφού παίρνουν θάρρος από τις αραβικές εξεγέρσεις και από έργα που στοχεύουν στον “εκ νέου εξισλαμισμό” της Τυνησίας, της Λιβύης και της Αιγύπτου. Επιπλέον, στην Ιταλία υπάρχει επίσης ένα ενεργό δίκτυο υποστήριξης, ένα Πακιστανικό κύκλωμα Σαλαφιστών (...) που είναι συγκεντρωμένο σε μεγάλο ποσοστό στον Βορρά. «Στο Πακιστάν βρίσκονται σε επαφή με ομάδες που στοχεύουν να επεκτείνουν τον ιερό πόλεμο σε διεθνές επίπεδο, και να απαγάγουν Δυτικούς, όπως συνέβη τον Ιανουάριο με τον Σικελό εθελοντή εργαζόμενο Giovanni Lo Porto.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=l7LpmNcvCeE