Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: 16χρονη έγινε βουδίστρια και αυτοκτόνησε γιατί πίστεψε ότι ο κόσμος θα καταστραφεί το 2012


Μια έφηβη στην Βρετανία κρεμάστηκε, επειδή πείσθηκε ότι ο κόσμος θα καταστραφεί το 2012, αφού πρώτα διάβασε διάφορα σχετικά καταστροφολογικά σενάρια στο Διαδίκτυο,

Η 16χρονη μαθήτρια Isabel Taylor, στράφηκε προς τον Βουδισμό επειδή, όπως έλεγε, είχε βαρεθεί από «τα προβλήματα και τις αδικίες» του σύγχρονου κόσμου.

Αλλά ψάχνοντας για απαντήσεις άρχισε να ερευνά σενάρια για το τέλος του κόσμου και πείσθηκε ότι η κατάρρευση ενός πυρηνικού αντιδραστήρα θα οδηγούσε στο τέλος του κόσμου μέσα στους επόμενους μήνες.

Είχε ερευνήσει στο διαδίκτυο πώς να πάρει υπερβολική δόση, αλλά τελικά βρέθηκε κρεμασμένη στο δωμάτιό της από τη μητέρα της.

Χθες οι γονείς της, ο Gary και η Ingrid, δήλωσαν: «Έχουμε αναρωτηθεί και έχουμε ψάξει μέσα μας προσπαθώντας να βρούμε μια απάντηση στο γιατί η Isabel οδηγήθηκε σε αυτό το καταστροφικό μονοπάτι.

 «Έψαχνε για έναν απλό και ιδανικό κόσμο όπου κάθε ζωντανή ύπαρξη θα είχε αξία και θα ζούσε ειρηνικά. Αλλά αυτός ο απλός και τέλειος κόσμος που αναζητούσε, όπου όλοι αντιμετωπίζονται με συμπόνια και ισότητα, ποτέ δεν πρόκειται να υλοποιηθεί».

«Δυστυχώς στα μάτια της, το μέλλον πρέπει να φαινόταν πολύ ζοφερό.

«Δυστυχώς, υπήρχαν πάρα πολλά αρνητικά σημεία γι 'αυτήν να αντιμετωπίσει και το δέλεαρ να παραιτηθεί από τη ζωή ήταν πολύ συναρπαστικό».
 
Οι γονείς της, από το Neston του Wiltshire, είπαν ότι η Isabel είχε αρχίσει να κάνει επιπόλαιες παρατηρήσεις ότι ο κόσμος θα τελειώσει σύντομα.

Ο κ. Taylor, που είναι συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, είπε: «Είχαμε επίγνωση για τις θεωρίες περί 2012. Το ανέφερε πολλές φορές στο τραπέζι.

«Μας έλεγε " Ω, όλα πρόκειται να τελειώσουν το επόμενο έτος ούτως ή άλλως", αλλά εμείς δεν το δεχόμασταν και δεν το παίρναμε σοβαρά.

«Διάβαζε άρθρα για όλες τις εκδοχές για το πώς θα έρθει το τέλος του κόσμου, διάβασε περίπου 15 με 20 άρθρα κατά τη διάρκεια του 2011 με την καλύτερή της φίλη.

«Το πιο πρόσφατο που διάβασε ήταν για τις ηλιακές κηλίδες και πως θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια πυρηνική αντίδραση."

Τα άρθρα με σενάρια για την καταστροφή του κόσμου το 2012 έχουν αυξηθεί, με επίκεντρο την θεωρία ότι οι Μάγια πίστευαν ότι αυτή είναι η χρονιά που ο κόσμος θα τελειώσει.


 
Η Isabel είχε ασπαστεί τον Βουδισμό το 2011 και είχε γίνει χορτοφάγος και παθιασμένη ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των ζώων.

«Φαίνεται ότι η πίστη της στον Βουδισμό και η δυνατότητα μιας άλλης, καλύτερης ζωής ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να την πείσει ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνει το επόμενο βήμα», λένε οι γονείς της.

Ο κ. Taylor πρόσθεσε: «Ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί αφαίρεσε τη ζωή της και ποτέ δεν θα συμβιβαστώ με αυτό. Θα μου λείψει πολύ, ήταν ένα τραγικό συμβάν, καθώς είχε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα μπροστά της. Κατάφερε να κρύψει ό, τι συνέβαινε μέσα στο μυαλό της, γιατί η φαινομενικά ευτυχισμένη Isabel που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τόσο καλά ήταν αυτό που μας έδειχνε μέχρι το τέλος."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: