Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Πίσω από την προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του γάμου δεν υπάρχει καμία λαϊκή απαίτηση, αλλά η επιδίωξη μιας φιλελεύθερης ελίτ


Ο επαναπροσδιορισμός του γάμου (που επιχειρείται από την Βρετανική «συντηρητική» κυβέρνηση), δεν οδηγείται από τους απλούς ανθρώπους, αλλά ωθείται από μια φιλελεύθερη ελίτ ατόμων που θέλουν να αισθάνονται ανώτεροι από τους υπόλοιπους από εμάς, λέει ένας σχολιαστής της Telegraph.

Ο Brendan O'Neill, λέει ότι ο «γάμος» των ομοφυλόφιλων είναι ένα εργαλείο της ελίτ - η λυδία λίθος των κοσμοπολίτικων αξιών - και όχι μια απαίτηση των ανθρώπων.

Είναι ένας τρόπος για τους υποστηρικτές του να "κοιτάξουν υποτιμητικά με ξεκάθαρο σνομπισμό" τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι ο γάμος πρέπει να είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, γράφει.

Λέει ότι η προώθηση του «γάμου» των ομοφύλων δεν προέρχεται από τη λαϊκή υποστήριξη, ή ακόμα και από μια επιθυμία για τους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται, αλλά οδηγείται από ένα πολιτικό κινητήρα που θέλει να διεκδικήσει την υπεροχή επί των μαζών, μια υπεροχή ιδιαίτερα πάνω στους θρησκευόμενους ανθρώπους.

Λέει ότι η ανυπαρξία του πολιτικού διαλόγου είναι "παράξενη" και δείχνει ότι οι υποστηρικτές του επιζητούν να δημιουργήσουν έναν «ηθικό σαματά», δείχνοντας μια «βιασύνη ανωτερότητας».

Τα σχόλιά του έρχονται την ώρα που μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το 70 τοις εκατό των Βρετανών δεν θέλει κανένα επαναπροσδιορισμό του γάμου.

Μια οργάνωση υπεράσπισης του (παραδοσιακού) γάμου, η ‘Coalition for Marriage μάζεψε πάνω από 115.000 υπογραφές ανθρώπων που είναι αντίθετοι στον «γάμο» των ομοφύλων.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έγινε γνωστό ότι πέντε εκατομμύρια ρωμαιοκαθολικοί έχουν κληθεί από τους εκκλησιαστικούς ηγέτες να αντισταθούν στα σχέδια για τον επιχειρούμενο επαναπροσδιορισμό του γάμου.

Ο αρχιεπίσκοπος Vincent Nichols - ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αγγλία και την Ουαλία - έχει γράψει μια επιστολή που διαβάστηκε σε 2.500 εκκλησίες.

Η επιστολή, που συνυπογράφεται από τον Αρχιεπίσκοπο του Southwark, λέει ότι ο επαναπροσδιορισμός του γάμου είναι ένα "βαθιά ριζοσπαστικό βήμα" που θα μετατρέψει την κατανόηση της κοινωνίας για το σκοπό του γάμου".

Την περασμένη εβδομάδα, δρ Ρόουαν Ουίλιαμς, ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury, είπε ο γάμος δεν θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί με νόμο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: