Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Οι μετανάστες έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά παρά οι γηγενείς Βρετανοί



Οι γηγενείς Βρετανοί είναι λιγότερο πιθανό να έχουν υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης και απασχόλησης σε σχέση με τους μετανάστες, όπως αποκαλύπτουν νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS), το 21 τοις εκατό των αλλοδαπών απασχολούνται στον τραπεζικό τομέα, τη χρηματοδότηση και την ασφάλιση, σε σύγκριση με το 17 τοις εκατό των Βρετανών υπηκόων.

Επιπλέον, σχεδόν το 40 τοις εκατό των ξένων υπηκόων απέκτησε προσόντα σε υψηλότερο επίπεδο, σε σύγκριση με το 29 τοις εκατό των γηγενών Βρετανών.

«Οι γηγενείς Βρετανοί ήταν πιο συγκεντρωμένοι στη δημόσια διοίκηση, στην εκπαίδευση και στον τομέα της υγείας [29 τοις εκατό], σε σύγκριση με τους αλλοδαπούς [23 τοις εκατό]," δείχνουν τα στοιχεία του ONS , τα οποία προέρχονται από την απογραφή του 2011.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι το 90 τοις εκατό των μεταναστών, περίπου 3,6 εκατομμύρια, που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο περιγράφουν τη γνώση της αγγλικής γλώσσας, ως «καλά, πολύ καλά, ή όπως την κύρια γλώσσα τους», ενώ μόνο το 1,7 τοις εκατό των μεταναστών, περίπου 70.000, δήλωσε ότι δεν μπορεί να μιλήσει αγγλικά καθόλου.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Τάσος είπε...

Εδώ συμβαίνει το ανάποδο. Όλες οι μαστορικές δουλειές όπως κι αυτές που είναι καθαρά χειρωνακτικές ανήκουν σε αλλοδαπούς. πχ "Έλληνας οικοδόμος" είναι ένα σύντομο ανέκδοτο.