Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Διαφήμιση λευκής σοκολάτας αποσύρεται μετά από καταγγελία ότι είναι «ρατσιστική»!

Η ασθένεια του «αντι-ρατσισμού» εξαπλώνεται ραγδαία στην πολυπολιτισμική ‘δύση’ και με αυτά που διαβάζεις δεν ξέρεις τελικά, αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις. Το τελευταίο «κρούσμα» έρχεται από την Γερμανία και περιγράφεται από την ιστοσελίδα Novopress.

Η εταιρία Ferrero Rocher παρουσίασε την λευκή πραλίνα σοκολάτα στη Γερμανία η οποία θα είναι διαθέσιμη όλο το χρόνο, και όχι εποχιακά. Τώρα αυτό ακούγεται αρκετά απλό, μια συνηθισμένη εμπορική αγγελία με την ανάλογη διαφήμιση για να δελεαστούν οι καταναλωτές.

Η διαφήμιση της Ferrero, (την οποία θα δείτε παρακάτω) είναι εμπνευσμένη από τη πρόσφατη γερμανική προεκλογική εκστρατεία, όπου παρουσιάζεται μια συγκέντρωση οπαδών και εμφανίζεται το σύνθημα “Yes Weiss weiß Can”, (weiß είναι το λευκό στα γερμανικά), ενώ κάποιοι νεαροί φωνάζουν από κάτω “Weiß Nuss bleiben”, «τα λευκά καρύδια παραμένουν».

Η διαφήμιση προωθεί τα σοκολατάκια Ferrero Küsschen, ή «Μικρά φιλιά», τα οποία διατίθενται μόνο κατά καιρούς στη Γερμανία. Η διαφήμιση περιλαμβάνει ένα γιγαντιαίο κουτί με σοκολάτες που μιλάει (σαν πολιτικός) και λέει στους υποστηρικτές του από κάτω: «Θέλουμε λευκά Ferrero Küsschen για πάντα"

Οι νεαροί οπαδοί (οι οποίοι είναι λευκοί) κρατούν πλακάτ που γράφουν "Yes Weiss Can", που σημαίνει «Ναι, τα Λευκά (ή οι Λευκοί) Μπορούν» - ένα σλόγκαν που μιμείται το διάσημο σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα «Yes We Can», «Ναι, μπορούμε» - ενώ μια αφίσα ξεδιπλώνεται στο τέλος της διαφήμισης που λέει «Η Γερμανία Ψηφίζει Λευκό» (εδώ βέβαια μπορεί να ερμηνευτεί «Λευκά» (σοκολατάκια) ή «Λευκό» ή «Λευκούς» ή ό,τι θέλει να ακούσει ο καθένας).

Και τότε ενεργοποιήθηκαν τα «αντιρατσιστικά» αισθήματα διαφόρων «αντι-ρατσιστικών» ομάδων που βγήκαν και καταδίκασαν την διαφήμιση και τα «ρατσιστικά» τραγουδάκια της. Έτσι, μπορεί σε κάποιον να έρθει η επιθυμία για  λευκή σοκολάτα Ferrero, αλλά οι «αντιρατσιστές» δεν πιάνονται κορόιδο, γιατί ξέρουν καλά ότι οι τύποι αυτοί είναι πονηροί και στην πραγματικότητα δεν σκέφτονται την γεύση της λευκής σοκολάτας στον ουρανίσκο τους, αλλά υπονοούν ότι θέλουν μια Γερμανία χωρίς μετανάστες, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η αισχρή διαφήμιση στηρίζει τις πολιτικές του γερμανικού «ξενοφοβικού», «ρατσιστικού» κόμματος, NPD...

Η Ferrero φυσικά, δεν μπορούσε να αντέξει τέτοιες κατηγορίες από τους εξαγριωμένους ιεροεξεταστές του «αντιρατσισμού» και της ‘πολιτικής ορθότητας’ και έσπευσε να δηλώσει «μετάνοια», αφαιρώντας αμέσως την «αμαρτωλή» διαφημιστική καμπάνια της και εκλιπαρώντας για «έλεος» για την αναστάτωση που δημιούργησε στην «διαφορετικότητα», μετά τις καταγγελίες που έγιναν.

Παρακάτω η «ρατσιστική» διαφήμιση.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Αν το να ψηφισεις ΛΕΥΚΟ στις εκλογές είναι ρατσιστικό, τοτε τι χρώμα πρέπει να έχει το λευκό ψηφοδέλτιο για να μην θεωρηθεί ρατσισμός;