Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Κάμερες αναγνωρίζουν τον εγκληματία από τον τρόπο που περπατάει



Η αστυνομία σύντομα θα μπορούσε να εντοπίσει έναν εγκληματία σε ένα πλήθος 1.000 ανθρώπων απλώς και μόνο από τον τρόπο που περπατάει.

Ιάπωνες επιστήμονες - έχουν σχεδιάσει το πρώτο πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή για ποινικούς ανακριτές που μπορεί να προσδιορίσει ανθρώπους που βιντεοσκοπούνται από κάμερες ασφαλείας CCTV με ακρίβεια 99% καταγράφοντας τον τρόπο που περπατούν, μαζί με άλλα φυσικά χαρακτηριστικά.

Μια σειρά από εικόνες από μία κάμερα που δείχνουν ένα άτομο σε κίνηση τροφοδοτείται στο ειδικά σχεδιασμένο κομμάτι του λογισμικού και μόλις το στυλ του βαδίσματος ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων των χεριών και του διασκελισμού, αναγνωριστεί, το σύστημα μπορεί να δει αν το υλικό από άλλες κάμερες CCTV ταιριάζει.

Η ομάδα των επιστημόνων από το Ινστιτούτο Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Οσάκα, με επικεφαλής τον καθηγητή Yasushi Yagi, χρησιμοποίησε το πρόγραμμα του υπολογιστή για να ξεχωρίσει με επιτυχία άτομα που εμφανίζονται σε βίντεο μεταξύ 1.000 ατόμων.

Όταν μόνο οι μετρήσεις του βαδίσματος χρησιμοποιήθηκαν για την ανάλυση του βίντεο, το πρόγραμμα του υπολογιστή πέτυχε ποσοστό αναγνώρισης 90 %, αλλά όταν προστέθηκε και η αναγνώριση του προσώπου και άλλα φυσικά στατιστικά στοιχεία, όπως το ύψος, το πρόγραμμα ήταν ικανό να εντοπίσει με επιτυχία 99 % τα άτομα.

Η αναγνώριση του βαδίσματος είναι μια αρκετά νέα προσθήκη στα βιομετρικά στοιχεία, στην τεχνολογία που μέτρα τα φυσικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το σώμα, όπως η αναγνώριση προσώπου, δακτυλικά αποτυπώματα, αναγνώριση ίριδας ακόμα και DNA.

Οι Daigo Muramatsu, Haruyuki Iwama, Yasushi Makihara και Yasushi Yagi περιγράφουν σε ένα έντυπο: «Ένα πλεονέκτημα της αναγνώρισης βάδισης είναι η δυνατότητα να εξακριβωθεί η ταυτότητα ενός από απόσταση, ως εκ τούτου λειτουργεί καλά, ακόμα και αν η ανάλυση της εικόνας είναι σημαντικά χαμηλή (π.χ. μόνο 30 pixels ύψος)».

Ένα σεμινάριο για την εκπαίδευση Ιαπώνων αστυνομικών για το νέο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί στο εγγύς μέλλον.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το σύστημά τους, που είναι ικανό να αναλύσει πολλαπλές εικόνες από μία κάμερα, έχει την δυνατότητα να εφαρμοστεί σε «πραγματικές καταστάσεις», αφού οι ποινικοί ανακριτές δεν έχουν πάντα την δυνατότητα να έχουν πολλαπλές όψεις του υπόπτου από πολλαπλές κάμερες.

Πλάνα αυτόματης αναγνώρισης βαδίσματος από κάμερες CCTV εισήχθησαν για πρώτη φορά ως αποδεικτικό στοιχείο σε βρετανικά δικαστήρια που καταδίκασαν έναν διαρρήκτη το 2008.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

από την αιώνια κάμερα να δω πως θα γλυτώσουν όλα αυτά τα ποντίκια..
ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός