Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ο ηθοποιός Gary Oldman μιλά έξω από τα δόντια για την πολιτική ορθότητα και τον Μελ Γκίμπσον



«Όλοι κρυβόμαστε και προσπαθούμε να είμαστε τόσο πολιτικά ορθοί. Αυτό είναι που με πληγώνει» - Gary Oldman

Ο Γκάρι Όλντμαν (Gary Oldman, γεν. 1958) είναι Άγγλος ηθοποιός και σκηνοθέτης που μένει μόνιμα στις ΗΠΑ. Είναι γνωστός για ρόλους κακών χαρακτήρων. Πιο γνωστός για το ρόλο του Δράκουλα στην ομώνυμη ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα (1992), ενώ άλλες γνωστές ταινίες στις οποίες εμφανίστηκε είναι Το Πέμπτο Στοιχείο, Αληθινή Αγάπη, Λεόν, Batman Begins και η σειρά ταινιών Χάρι Πότερ. Έχει επίσης υποδυθεί τους: Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, (τον θεωρούμενο δολοφόνο του Τζον Φ. Κέννεντυ), Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Πόντιο Πιλάτο και Σιντ Βίσιους (των Sex Pistols). Το 2012 έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι. Έχει κάνει 4 γάμους.

Ο Όλντμαν έδωσε συνέντευξή στο Playboy, όπου μιλά για τους πάντες και τα πάντα χωρίς φόβο και λέει πράγματα ενοχλητικά για κάποιους. Παρακάτω το πλήρες απόσπασμα από τη συνέντευξή του στο Playboy*.

    PLAYBOY: Μελ Γκίμπσον;

    OLDMAN: Ναι.

    PLAYBOY: Τι πιστεύεις για το τι έχει περάσει αυτά τα τελευταία χρόνια;

    OLDMAN: [κουνιέται στο κάθισμά του] Απλά πιστεύω ότι η πολιτική ορθότητα είναι μια αηδία. Έτσι το βλέπω. Νομίζω ότι είναι σαν, πες ένα γ….. αστείο. Ξεπέρασέ το. Άκουσα για έναν καθηγητή φυσικής ο οποίος δίδασκε ότι ο Θεός έκανε τη γη και ο Θεός έκανε τα πάντα και ότι αν πιστεύετε κάτι άλλο είστε ηλίθιοι. Ένας παιδί στην τάξη που ήταν Βουδιστής αναστατώθηκε πολύ γι’ αυτό, έτσι ώστε οι γονείς του πήγαν και μήνυσαν το σχολείο! Το σχολείο αλλάζει το πρόγραμμα διδασκαλίας! Σκέφτηκα, εντάξει, πηγαίνετε στο σχολείο και διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτό και, στη συνέχεια, τέρμα. Αλλά να πας να κάνεις μήνυση! Κανείς δεν μπορεί να σηκώσει ένα αστείο πια.

Δεν ξέρω για τον Μελ. Μέθυσε και είπε μερικά πράγματα**, αλλά όλοι έχουμε πει αυτά τα πράγματα. Είμαστε όλοι γ….οι υποκριτές. Έτσι νομίζω. Ο αστυνομικός που τον συνέλαβε ποτέ του δεν χρησιμοποίησε τη λέξη “αράπης’ ή “γ……ς Εβραίος”; Θα είμαι σκληρά ειλικρινής εδώ. Είναι η υποκρισία που με τρελαίνει. Ή ίσως θα πρέπει να την χτυπήσω και να πω την «την λέξη N» και την «λέξη από F», αν και υπάρχουν δύο F λέξεις τώρα.

**[Στο συγκεκριμένο περιστατικό, το 2006, ο Γκίμπσον οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και είπε στον αστυνομικό που τον σταμάτησε και τον συνέλαβε: "F…..g Εβραίοι.. οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για όλους τους πολέμους στον κόσμο. Είσαι Εβραίος;» - Για τον Γκίμπσον βλέπε εδώ, εδώ και εδώ]

    PLAYBOY: Αυτή με τα τρία γράμματα;

    OLDMAN: Ο Alec (εννοεί τον ηθοποιό Alec Baldwin) λέει κάποιον δημοσιογράφο F-A-G στο δρόμο, ενώ είναι τσαντισμένος που δεν μπορεί να βγει από το κτίριο, επειδή δεν τον αφήνουν σε ησυχία. Δεν τον κατηγορώ. Έτσι τον διώκουν. Ο Μελ Γκίμπσον είναι σε μια πόλη που διευθύνεται από τους Εβραίους και είπε το λάθος πράγμα, γιατί πραγματικά δάγκωσε το χέρι που υποθέτω ότι τον ταΐζε – και δεν χρειάζεται να τον ταΐζει πια γιατί έφαγε αρκετά. Είναι σαν απόβλητος, σαν ένας λεπρός, το ξέρεις; Αλλά κάποιος Εβραίος τύπος στο γραφείο του, κάπου δεν γύρισε και είπε, «Αυτός ο γ…..ς kraut» (slang λέξη για τους Γερμανούς) ή «Γ…… αυτούς τους Γερμανούς»; Όλοι κρύβονται και προσπαθούν να είναι τόσο πολιτικά ορθοί. Αυτό είναι που με πληγώνει. Είναι ακριβώς η απόλυτη υποκρισία όλων, ότι όλοι στέκονται σε αυτό το πράγμα λέγοντας «δεν είναι τόσο συγκλονιστικό;» [χαμογελάει σαρκαστικά] Εντάξει. Να σταματήσουμε να μιλάμε τώρα; Τι άλλο μπορούμε να συζητήσουμε;

    PLAYBOY: Τι νομίζετε για τον Πάπα;

    OLDMAN: Ω, χ..ε τον Πάπα! [Γελάει και βάζει το κεφάλι του στα χέρια του] Λοιπόν, αυτή η συνέντευξη έχει πάει πολύ χάλια. Θα πρέπει να την επεξεργαστείτε και να κόψετε το μισό από αυτά που έχω πει, επειδή θα με κάνει να ακούγομαι σαν ένας φανατικός / μισαλλόδοξος.

    PLAYBOY: Δεν είσαι φανατικός;

    OLDMAN: Όχι, αλλά υπερασπίζομαι όλους τους λάθος ανθρώπους. Λέω ότι ο Μελ είναι εντάξει, ο Alec είναι ένας καλός τύπος. Λοιπόν, πώς φαίνομαι; Θυμωμένος;

    PLAYBOY: Παθιασμένος, σίγουρα. Οι αναγνώστες θα πρέπει να δημιουργήσουν τις δικές τους απόψεις.

    OLDMAN: Είναι η έλλειψη τιμιότητας που με απογοητεύει περισσότερο. Δεν μπορώ να αντέξω τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Μου την δίνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Τέλος, ο βετεράνος ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά «Στα φετινά Oscar, αν δεν ψήφιζες το “12 χρόνια σκλάβος”, ήσουν αυτόματα ρατσιστής. Πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός στο τι λες. [Η ταινία βραβεύτηκε για λόγους καθαρά πολιτικής. Δύο μάλιστα μέλη της Ακαδημίας που την ψήφισαν δεν την είδαν ποτέ!!! Δες σχετικά άρθρα εδώ, εδώ και εδώ]. Εγώ έχω συγκεκριμένες απόψεις και γνώμες, που οι περισσότεροι σ’ αυτήν την πόλη δε συμμερίζονται, αλλά αυτό δε με κάνει ρατσιστή ή φασίστα» είπε κλείνοντας ο καταπέλτης-Gary Oldman, σε μία συνέντευξη που κατά τ’ άλλα σκοπό είχε την προώθηση του φιλμ «O πλανήτης των πιθήκων: Η αυγή».

* [όλη η συνέντευξη εδώ:  http://www.playboy.com/playground/view/gary-oldman-playboy-interview]

ΚΟ: Δυσοίωνο βλέπω το μέλλον πλέον για τον Όλντμαν…

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και να θυμίσουμε εδώ ότι ο Γκάρι Όλντμαν είναι Εβραίος !
Υπάρχουν πολλοί Εβραίοι που βγαίνουν και λένε ανοικτά αυτά που άμα τα πει κάποιος άλλος αμέσως χαρακτηρίζεται αντι-σημίτης, ρατσιστής και φασίστας !

SkyWatcher είπε...

Δεν βρήκα πουθενά να είναι Εβραίος. Εάν έχεις στοιχεία παρακαλώ να τα δώσεις.
Το θέμα είναι ότι ήδη άρχισαν τα όργανα και έχει ζητήσει "συγνώμην" από τον περιούσιο λαό ("chosen people"), όπως ο ίδιος έγραψε. Σε λίγο η συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

Κόκκινε Ουρανέ να με συμπαθάς για τον άσχετο με την ανάρτηση σύνδεσμο αλλά έχει ένα ενδιαφέρον

Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ:150.000 ΞΕΦΑΝΤΩΣΑΝ ΣΤΗ ΦΕΤΕΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
http://kyklwpas.blogspot.gr/2014/06/150000.html

...τόσο τυφλοί ;; Τόσο ηλίθιοι;;



Dustofroad

Mike HOURANY είπε...

Όλοι των οποίων τα ονώματα τελειώνουν με "...μαν/μανν" είναι Εβραίοι...