Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα τραύμα που δεν θα θυμόμαστε για αιώνες, γιατί απλά δεν έχει «ρατσισμό»



Είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με τα συνηθισμένα τσιτάτα των λίμπεραλ/αριστερών σχετικά με τα προβλήματα των Μαύρων στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, οι οποίοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα ρατσιστικά τραύματα που υπέστησαν στο πλαίσιο της δουλείας και του διαχωρισμού μαύρων - λευκών αιώνες πριν.

Σε εκατό χρόνια από τώρα, η μελλοντική δυσλειτουργία των Μαύρων μπορεί και εκείνη επίσης να οφείλεται στους εφιάλτες που οι πρόγονοί τους υπέστησαν από τον τρόμο των «προνομίων των Λευκών» ("White privilege") και την περιστασιακή χρησιμοποίηση της «αγενούς λέξης». Αλλά όταν πρόκειται για μεγαλύτερα τραύματα που υποφέρουν μέρα με τη μέρα στα χέρια άλλων Μαύρων, τότε αυτά δεν έχουν σχέση και ξεχνιούνται γρήγορα.

Αυτό το φαινόμενο το βλέπουμε όλο το χρόνο σε ιστορίες που έρχονται από την Αφρική, όπως και η πρόσφατη έκθεση για σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό νεαρών γυναικών – ακόμα και ηλικίας δώδεκα ετών – από "ειρηνευτές" της Αφρικανικής Ένωσης στο ρημαγμένο κράτος της Σομαλίας. Λέει το BBC:

«Στρατιώτες της Αφρικανικής Ένωσης (AU) βίασαν γυναίκες και κορίτσια που αναζητούσαν ιατρική βοήθεια ή νερό από τις βάσεις τους στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, το Μογκαντίσου, όπως αναφέρει μια ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι στρατιώτες έκαναν «κατάχρηση» της εξουσίας τους πάνω σε γυναίκες που έχουν διαφύγει από την βία και τη φτώχεια, δήλωσε η Human Rights Watch (HRW). «Σε ένα μουσουλμανικό κορίτσι, ηλικίας 15 ετών, φέρεται να έβγαλαν την μαντίλα της πριν την βιάσουν. Η Αφρικανική Ένωση, η οποία έχει περίπου 22.000 στρατιώτες που πολεμούν τους ισλαμιστές αντάρτες στη Σομαλία, λέει ότι θέλει να ερευνήσει τους ισχυρισμούς».

Ώστε η Αφρικανική Ένωση θέλει να ερευνήσει τους ισχυρισμούς! Λοιπόν, αυτό είναι καθησυχαστικό, εκτός από το γεγονός ότι έτσι πιθανότατα θα έχουμε ακόμα περισσότερους ακρατείς Αφρικανούς στρατιώτες να παίρνουν συνέντευξη από τα  θύματα και ενδεχομένως από τις νεότερες αδερφές τους, «για να βρεθεί η αλήθεια» φυσικά..

Αλλά βέβαια τα «τραύματα» που έχει η Αφρική δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά που έζησαν οι δικοί της όταν ήρθαν στα χέρια του φοβερού Λευκού.

Όσον αφορά τα παρόντα τραύματα που υπέστη στα χέρια των δικών της Αφρικανών με το πρόσχημα των ειρηνευτικών δυνάμεων, το πράγμα θα ξεχαστεί σύντομα. Δεν θα υπάρχουν Λευκοί λίμπεραλ/αριστεροί να ανησυχήσουν και να φωνάξουν. Δεν θα βγουν ταινίες επί ταινιών. Η είδηση θα ξεχαστεί. Το πράγμα θα άλλαζε βέβαια, αν οι δράστες ήταν Λευκοί. Τότε το τραύμα θα διογκωνόταν και θα έμενε σε γενεές γενεών. Οι αιώνες θα περνούσαν και θα έφευγαν, αλλά το τραύμα θα έμενε εκεί και θα περνούσε και αυτό από γενιά σε γενιά. Η βιομηχανία του «αντιρατσισμού» θα αναλάμβανε δράση.  Φτώχεια, υψηλοί δείκτες εγκληματικότητας, χαμηλές επιδόσεις στην εκπαίδευση και όλα τα κακά της μοίρας γενεών και γενεών θα είχε μια μόνο αιτία. Εκείνο το «τραύμα».

Τόσο μεγάλη λοιπόν είναι η δύναμη του Λευκού που κάθε πράξη βίας που προκαλεί στον Μαύρο κρατάει αιώνες, διασπά ολόκληρες χώρες και κρατά γενιές απογόνων των αρχικών θυμάτων σε ατελείωτη φτώχεια, δυσλειτουργία και δυσαρέσκεια;

Και τόσο αδύναμος είναι ο Μαύρος που ακόμη και οι πιο τρομερές και φοβερές πράξεις που διαπράττει εναντίον των δικών του ή των Λευκών εξατμίζεται γρήγορα από την συνείδηση ​​του κοινού σαν δροσιά στην έρημο;

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / με αφορμή αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: