Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Μνημείο για τα θύματα του σταλινισμού



Μνημείο στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων αθώων θυμάτων που οδηγήθηκαν βίαια στη Σοβιετική Ένωση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εγκαινιάστηκε στο Szerencs της επαρχίας Borsod-Abaúj-Zemplén την Τρίτη.

Οι ομιλητές στο μνημόσυνο τόνισαν ότι όσοι επέζησαν από την φρίκη των στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας γύρισαν στην πατρίδα άρρωστοι και στιγματισμένοι για όλη τους τη ζωή. Δεν μπορούσαν να βρουν κατάλληλες δουλειές και δεν μπορούσαν να μιλούν για τις εμπειρίες τους. Εκτός από τα βάσανα που υπέστησαν, οι κομμουνιστές ήθελαν επίσης να σβήσουν τις μνήμες των θυμάτων τους.

Για να επουλωθούν οι πληγές και να αποτεθεί φόρος τιμής στα εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα που υπέστησαν απερίγραπτη φρίκη στα σοβιετικά στρατόπεδα εργασίας, η κυβέρνηση αφιέρωσε το 2015 στη μνήμη των πολιτικών κρατουμένων που απελάθηκαν στη Σοβιετική Ένωση.

Η Εθνική Συνέλευση κήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως την ημέρα των πολιτικών κρατουμένων που απελάθηκαν στα σοβιετικά στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Ο αριθμός των ατόμων που εκτελέστηκαν ή πέθαναν από την πείνα ή τις ασθένειες στα σοβιετικά Γκούλαγκ εκτιμάται σε 200.000. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: