Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Kevin MacDonald : «Το Φέργκιουσον θα επιταχύνει τον προσδιορισμό της αμερικανικής πολιτικής με βάση τη φυλή»

“Ferguson will speed up the racialization of American politics - Του Kevin MacDonald (Occidental Observer) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Πενήντα χρόνια μετά το κίνημα για τα Πολιτικά Δικαιώματα και έξι χρόνια «μετα-φυλετικής» προεδρίας Ομπάμα, έχουμε το Φέργκιουσον. Ένα σίγουρο θέμα είναι ότι η πολιτική στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες γίνεται σταδιακά πιο φυλετική, καθώς οι λευκοί και οι μη λευκοί κλίνουν προς ξεχωριστά πολιτικά κόμματα με πολύ αποκλίνοντα συμφέροντα και νοοτροπίες. Το Φέργκιουσον θα επιταχύνει αυτή τη διαδικασία. Εκτός από εκείνους τους λευκούς που ζουν στις επάλξεις της φιλελεύθερης δύναμης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον ακαδημαϊκό κόσμο (π.χ. αυτό το απίστευτο άρθρο στο Salon [ή αυτό το άρθρο από μια μη-Λευκή καθηγήτρια, η οποία από το παρατηρητήριό της στο βουκολικό Hampshire College, καταγγέλλει ότι η ετυμηγορία δείχνει ότι η «Λευκή υπεροχή ζει»] ή αυτή η προβλέψιμη αντίδραση από ένα τοπικό Μαύρο πολιτικό), η μεγάλη πλειοψηφία των λευκών θα δουν αυτό το περιστατικό ως έναν δικαιολογημένο πυροβολισμό, όπου ένας εκτός ελέγχου, αγριεμένος και πολύ φυσικά επιβλητικός Μαύρος κακοποιός επιτέθηκε σε έναν Λευκό αστυνομικό.

Αυτό έδειξαν τα αποδεικτικά στοιχεία και ο εισαγγελέας του St Louis Robert McCulloch κατέστησε σαφές ότι ορισμένες από τις μαρτυρίες που εμπλέκουν τον αστυνομικό Wilson ήταν εξωφρενικά αντίθετες με τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης. Για να το θέσω συμπονετικά, αυτοί οι άνθρωποι είδαν αυτό που ήθελαν να δουν, και η Μαύρη κατώτερη τάξη και οι μαύροι ακτιβιστές ακολούθησαν αυτή την άποψη. Η δήλωση του Ομπάμα ότι ο θυμός είναι "κατανοητός" είναι ένα γεγονός εξοργιστικό, δεδομένου ότι η οργή μπαίνει πιο πάνω από τα αποδεικτικά στοιχεία. Και ακόμα κι αν είστε από αυτούς που έχετε υιοθετήσει την άποψη πως ό, τι συνέβη στο παρελθόν, τουλάχιστον καθιστά κατανοητή την αντίδραση, σίγουρα αυτό δεν δικαιολογεί μια κατηγορία, πολύ περισσότερο, τους πυροβολισμούς, τους εμπρησμούς και τις λεηλασίες από τους όχλους.
Η Λευκή Αμερική βλέποντας την τηλεοπτική κάλυψη των γεγονότων για άλλη μια φορά βλέπει να επιβεβαιώνεται το στερεότυπο των εκπροσώπων της κατώτερης τάξης των Μαύρων – που είναι παράλογοι, βίαιοι, μισούν τους Λευκούς και είναι επιρρεπείς στην εγκληματικότητα. Εμμέσως, τουλάχιστον, θα υπάρξει κάποια άνοδος στην φυλετική συνειδητοποίηση. Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες του Χόλιγουντ να προβάλουν το στερεότυπο των Μαύρων σαν ευφυείς ειδικούς στους υπολογιστές με τη σοφία ενός Γκάντι, θα έρθουν αντιμέτωπες με μια ολοένα και πιο δύσκολη μάχη με την πραγματικότητα.

Παρά το ότι κατέστη δυνατή μια μαύρη μεσαία τάξη στις ΗΠΑ, παρ’ όλες τις κυβερνητικές πολιτικές της «θετικής δράσης» (“affirmative action”) υπέρ των μαύρων, παρά την εκλογή μαύρου προέδρου και τον διορισμό ενός μαύρου γενικού εισαγγελέα με εμμονή στο θέμα της φυλής, παρά τις μαζικές, απίστευτα ακριβές, μάταιες προσπάθειες για να βελτιώσουν τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις τα μαύρα παιδιά στα σχολεία, παρά τα τόσα δισεκατομμύρια των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας, παρά τα τόσα προγράμματα που στοχεύουν στη μείωση της εγκληματικότητας των μαύρων, εξακολουθεί να υπάρχει μια πολύ μεγάλη Μαύρη κατώτερη τάξη που λειτουργεί εντελώς έξω από τις θεσμικές δομές που δημιουργήθηκαν από την Λευκή κοινωνία. Για αυτή την ομάδα των ανθρώπων, τίποτα δεν παραμένει εκτός οργής για ένα σύστημα που δεν μπορούν να κατανοήσουν και που για κάθε αποτυχία τους κατηγορούν τον «Λευκό ρατσισμό».

Όπως οι φυλετικά αποκλίνουσες συμπεριφορές στην ετυμηγορία για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας από τον O.J. Simpson* και την υπόθεση Trayvon Martin, το Ferguson θα είναι ένα άλλο γεγονός που θα αποθηκευτεί βαθιά στον εγκέφαλο της Λευκής Αμερικής. Το Φέργκιουσον θα τους κάνει να προσδιορίσουν τους εαυτούς τους περισσότερο με το να είναι λευκοί και ότι έχουν συμφέροντα που είναι ριζικά διαφορετικά από την Μαύρη Αμερική. Αυτό θα τους κάνει να ψηφίζουν μαζί με άλλους λευκούς. Θα πολώσει ακόμη περισσότερο το φυλετικό τοπίο.

Αν είχαμε 1980, πιθανότατα θα είχα εκφράσει τη λύπη μου για μια τέτοια αντίδραση. Αλλά έχουμε 2014, και η αριστερά έχει δουλέψει τόσο πολύ με τόσα πολλά γεγονότα, με την μαζική μη-Λευκή μετανάστευση και τον συνεχή θόρυβο για το πόσο ‘κακή’ είναι η Λευκή Αμερική και με τον εγκωμιασμό της πολυπολιτισμικότητας, που τα αποτελέσματα από το Φέργκιουσον μπορεί να είναι μόνο θετικά. Θα οδηγήσει τους Λευκούς να έχουν μεγαλύτερη συνοχή και να συνειδητοποιήσουν ότι είναι αυτοκτονία για τους Λευκούς να γίνουν μια μειονότητα σε μια Αμερική όπου υπάρχει τόσο παράλογο μίσος εναντίον τους. Θα κάνει τους Λευκούς περισσότερο ανήσυχους για την μαζική μη-Λευκή μετανάστευση, νόμιμη και παράνομη. Οι εκκλήσεις για ακόμα πιο φιλελεύθερα προγράμματα για την αντιμετώπιση της παθολογίας της Μαύρης κατώτερης τάξης θα πέσουν σε όλο και περισσότερα ώτα μη ακουόντων. Οι Λευκοί θα έχουν περισσότερα κίνητρα από ποτέ για να ξεφύγουν από τη φυλετική διαφοροποίηση.

Οι Λευκοί είναι ένα βήμα πιο κάτω στο δρόμο για να πάνε όπου πρέπει για να ξεκινήσουν να ξεφεύγουν από τις καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών και να αρχίσουν την διαδικασία ίδρυσης Λευκών περιοχών χωρίς τη δυνατότητα ενός Φέργκιουσον.

* Ο O.J. Simpson, ένας από τους κορυφαίους παίκτες του NFL- αμερικανικού ποδοσφαίρου, έγινε πρωταγωνιστής στην πιο πολύκροτη δίκη αθλητή όλων των εποχών (μέχρι τον Πιστόριους). Ο Simpson είχε πάρει διαζύγιο από τη (λευκή) γυναίκα του, Nicole Brown Simpson, όταν κατηγορήθηκε για το φόνο της ίδιας και του φίλου της Ronald Goldman, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί σε μια λίμνη αίματος. Μετά από τη δίκη η οποία κράτησε σχεδόν ένα τέσσερις μήνες, κρίθηκε αθώος από το ποινικό δικαστήριο μέσα σε θύελλα αντιδράσεων. Ο μαύρος αθλητής είχε παντρευτεί την Nicole, αλλά το ζευγάρι χώρισε το 1992. Στις 11 Ιουνίου του 1994 παρακολούθησαν μαζί έναν αγώνα της κόρης τους στο Λος Άντζελες. Την επόμενη μέρα έγινε η δολοφονία. Η δίκη άρχισε στις 24 Ιανουαρίου του1995 όπου ο Simpson δήλωσε αθώος. Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο δικηγόρος του Johnnie Cochran, κατάφερε να τον αθωώσει χειραγωγώντας τα μέλη των ενόρκων τα οποία κατά πλειοψηφία ήταν μαύροι. Ο Simpson το 2007 συνελήφθη για σωρεία κακουργημάτων, μεταξύ των οποίων ένοπλη ληστεία και απαγωγή. Καταδικάστηκε σε 33 χρόνια κάθειρξης, τα 9 χωρίς αναστολή - πηγή.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: