Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ο στρατός δεν είναι ευπρόσδεκτος στην εθνική εορτή της χώρας γιατί μπορεί να βλαφτούν τα αισθήματα των «νέων Σουηδών»…

Η Εθνική Εορτή στην Σουηδία πρέπει να αφορά τους "νέους Σουηδούς", σύμφωνα με Σουηδούς πολιτικούς. Ως εκ τούτου, οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτες στη γιορτή. Ταυτόχρονα, οι Σουηδοί στρατιώτες συνιστάται να μην εμφανίζονται με την στολή τους δημόσια, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για αυτούς.

Από το 1983, η 6η Ιουνίου αποτελεί την Σουηδική Εθνική Ημέρα, δηλ. την επίσημη εθνική εορτή της Σουηδίας και την γιορτή της σουηδικής σημαίας, όπου εορτάζεται η συνένωση του σουηδικού βασιλείου από τον Gustav Vasa το 1523. Από το 2005 είναι αργία, και σε όλη τη χώρα που γιορτάζεται σε διάφορες μορφές.

Για να λέμε την αλήθεια, το "γιορτάζεται" είναι μάλλον λάθος λέξη. Πολλοί δήμοι για παράδειγμα, οργανώνουν «εορτασμούς», όπου υποδέχονται τους «νέους Σουηδούς» (μετάφραση: μη Σουηδούς μετανάστες από όλο τον κόσμο) και σε άλλα μέρη της χώρας, οργανώσεις αριστερών καίνε τη σουηδική σημαία. Μεταξύ του 2005 και του 2008, οι Σουηδοί εθνικιστές οργάνωναν μια μεγάλη παρέλαση στην πρωτεύουσα, τη Στοκχόλμη, αλλά έκτοτε οι περισσότεροι εορτασμοί των εθνικιστών λαμβάνουν χώρα με μικρότερες ομάδες και λιγότερο πολιτικό τρόπο.

Σε ορισμένες γιορτές οι Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις (Försvarsmakten) συμμετέχουν, αλλά σε ένα δήμο (μέχρι στιγμής), του Umeå (Ούμεο) δεν είναι ευπρόσδεκτοι πλέον. Σύμφωνα με επιστολή των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο δήμος έκρινε ότι "η παρουσία των ενόπλων δυνάμεων" θα μπορούσε "να υπονομεύσει την γιορτή των νέων Σουηδών".


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

ΒΕ.Λ. είπε...

Μερικοί νεοέλληνες θεωρούν ακόμα τη Σουηδία, ως γή της (υλιστικής και οπορτουνιστικής) επαγγελίας.

«Η Σουηδία είναι η Σαουδική Αραβία του φεμινισμού».
Τζούλιους Ασσανζ


Θυμάμαι που ξεφύλλιζα τον κατάλογο της ΙΚΕΑ προ ολίγων μηνών.
Στις φωτογραφίες δεν υπήρχε φυσιολογική οικογένεια γηγενών Σουηδών με παιδιά.
Είχαν μονογονεϊκές οικογένειες με παιδιά, άτεκνα ζευγάρια, δυο «μαμάδες» με παιδιά, συγγενείς, φίλους κλπ.
Και παραπάνω απο τους μισούς ήσαν μιγάδες.

Καλύτερα να πεθάνω νηστικός στα Καμένα Βούρλα.

Ανώνυμος είπε...

Oι Σουηδοί πρέπει να κατανοήσουν πως το βρώμικο παρασιτικό κυβερνητικό τους σύστημα από τη δεξιά εως την αριστερά τους έχει τοποθετήσει σε άμεση φάση φυλετικής γενοκτονίας και πληθυσμιακής αντικατάστασης. Πρέπει να αμυνθούνε με κάθε τρόπο. Κάθε τρόπος που σταματήσει αυτούς τους μισάνθρωπους αντισουηδούς προδότες θα είναι ασφαλώς νόμιμος. Δεν υπάρχουν "νέοι Σουηδοί". Οι Σουηδοί, οι πραγματικοί Σουηδοί ανήκουν στη λευκή και μόνο αυτή, φυλή. ΄Οποιος έχει αντίρρηση είναι παράφρων και άμα επιμένει έχοντας θέση εξουσίας θα πρέπει να διωχθεί. Κάθε τρόπος διώξης αυτών των προδοτών ακόμα και ανορθόδος ή "υπερβολικός" είναι απολύτως νόμιμος και δίκαιος.

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι. Από την άλλη όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε και αχταρμάς. Η Σουηδία ήταν μια προηγμένη χωρα και κατέντησε εστία μουσουλμάνων. Με το ρυθμό που γεννοβολάνε αυτοί θα ξεπεράσουνε όλες τις υπόλοιπες φυλές. Τι κρίμα που αμαυρώθηκε σε τέτοιο βαθμό η Σουηδία. Ποσο μου λείπει η δεκαετία του 90, όπου υπήρχε κάποιο σύστημα.