Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

ΗΠΑ: «Αμερικάνος» καθηγητής Νομικής πανηγυρίζει διότι οι «συντηρητικοί» έχασαν τον πόλεμο σε κάθε επίπεδο και καλεί τους «προοδευτικούς» να τους φερθούν «σκληρά», όπως έκαναν οι Σύμμαχοι στους Γερμανούς και τους Ιάπωνες μετά τον Β'ΠΠΈνας καθηγητής Νομικής του Χάρβαρντ διακήρυξε στους ομοϊδεάτες του φιλελεύθερους ότι οι «πολιτιστικοί πόλεμοι» τέλειωσαν με νικηφόρα την Αριστερά, η οποία πρέπει να αντιμετωπίσει τους «συντηρητικούς» χριστιανούς με τον τρόπο που οι σύμμαχοι αντιμετώπισαν την Γερμανία και την Ιαπωνία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δείχνοντας καμία επιείκεια, αναφέρει η Breitbart.

Ο «πολιτιστικός πόλεμος» (Culture War) αναφέρεται στις «μάχες» που για χρόνια δίνουν «συντηρητικοί» / «παραδοσιακοί» (χριστιανοί) με λίμπεραλ «προοδευτικούς» (φιλελεύθερους / αριστερούς) στις ΗΠΑ πάνω σε διάφορα θέματα πολιτικής που έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία, όπως «γάμος» ομοφυλόφιλων, αμβλώσεις, νομιμοποίηση χρήσης «ελαφρών» ναρκωτικών, εξοβελισμός κάθε χριστιανικής επιρροής στον δημόσιο βίο, κατάργηση της οπλοκατοχής κλπ. Σε όλα σχεδόν τα «μέτωπα» οι συντηρητικές θέσεις έχουν δεχθεί ήττα. // Διάβασε : Η ιστορική ομιλία του Charlton Heston : "Κερδίζοντας τον Πολιτιστικό Πόλεμο". (Που τελικά χάθηκε. Αξίζει όμως να διαβάσετε την ιστορική ομιλία που κατά συγκυρία έγινε στο Χάρβαρντ!).

Σε άρθρο του στο διαδίκτυο, ο 70χρονος καθηγητής Mark Tushnet (φωτογραφία), επιζών μέλος της παλιάς φρουράς των φιλελεύθερων ελίτ του 1960, συμβουλεύει τους ομοϊδεάτες του της νεότερης γενιάς να πάρουν προκλητικά «επιθετικά φιλελεύθερες θέσεις», επειδή δεν θα συναντήσουν πλέον αντίσταση, ειδικά μετά το θάνατο του δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Antonin Scalia.

Ο Tushnet είναι εβραϊκής καταγωγής. Η γυναίκα του, Elizabeth Alexander, εργάζεται για τα «δικαιώματα» στην περιώνυμη ACLU. Η μία κόρη, η Rebecca, είναι καθηγήτρια Νομικής στο Georgetown University Law Center, και η άλλη κόρη, η Eve (στην φώτο δεξιά), είναι «λεσβία καθολική» και συγγραφέας.

Ο Άντονιν Σκαλία (φωτο) ήταν Αμερικάνος δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ (1986 – 2016). Γιος Ιταλού μετανάστη από την Σικελία, πατέρας εννέα παιδιών και πιστός Καθολικός, ο Σκαλία θεωρείτο «συντηρητικός», ως εκ τούτου ο θάνατός του στις 12 Φεβρουαρίου 2016, «χαροποίησε» τους λίμπεραλς, αφού έφευγε ένα εμπόδιο «συντηρητισμού» από καίριο πόστο.

Αφού «αυτοί έχασαν, εμείς κερδίσαμε», ανακοίνωσε με σιγουριά ο Tushnet, και είναι ώρα να χρησιμοποιήσουμε το φιλελεύθερο πλεονέκτημα και να εγκαταλείψουμε οποιεσδήποτε αμυντικές θέσεις.

Στο άρθρο του, με τίτλο «Εγκαταλείποντας τον Αμυντικό Σκυφτό Φιλελεύθερο Συνταγματισμό», ο Tushnet παροτρύνει σε περισσότερο ριζοσπαστισμό, και όχι λιγότερο, επιμένοντας ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανατραπούν «υποθέσεις κλειδιά» που παρεμπόδισαν τον φιλελεύθερο σκοπό.

Κρατούμενος Ιάπωνας στρατιώτης σε στρατόπεδο των Συμμάχων
Τόσο σίγουρος είναι ο Tushnet για τη νίκη του, ώστε υπολογίζει ότι το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή δεν έχει τίποτα να κάνει με στρατιωτική στρατηγική, αλλά μάλλον με το πώς θα διαχειριστούν οι νικητές τους «χαμένους», από τον «πόλεμο», συντηρητικούς.

«Για τους φιλελεύθερους», γράφει ο Tushnet, «το ερώτημα τώρα είναι πώς θα ασχοληθούμε με τους ηττημένους στον πολιτιστικό πόλεμο. Αυτό είναι κυρίως ένα ζήτημα τακτικής. Η δική μου κρίση είναι ότι η λήψη μιας σκληρής γραμμής («Έχασες, τώρα θα ζήσεις με αυτό») είναι καλύτερη από μία ήπια γραμμή για τους ηττημένους».

«Το να προσπαθείς να είσαι καλός με τους ηττημένους δεν λειτούργησε καλά μετά τον 'Εμφύλιο Πόλεμο', ενώ μια σκληρή γραμμή φάνηκε να λειτουργεί αρκετά καλά προς την Γερμανία και την Ιαπωνία μετά το 1945».

Ο Tushnet υποστηρίζει ότι «όταν είχαν αρχίσει συγκεκριμένες μάχες στους πολιτιστικούς πολέμους, θα μπορούσε να είχε νόημα η προσπάθεια να φερθείς καλά μετά από μία μεμονωμένη νίκη, γιατί ήταν σε εξέλιξη άλλες συναφείς μάχες, και μια σκληρή γραμμή θα μπορούσε να σκληρύνει την αντιπολίτευση σε αυτές τις μάχες. Αλλά τώρα ο πόλεμος τέλειωσε και κερδίσαμε», βεβαιώνει.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως πρέπει να παραδεχθούμε τον καθηγητή που είναι και αυτός ''πολιτικά ορθός''.Με όλα αυτά που διαβάζω έκανα μια σύγκριση με το πως θα έμοιαζε ο υπεράνθρωπος του Νίτσε και πως θα μοιάζει ο ''υπεράνθρωπος'' που θέλουν να δημιουργήσουν οι νεοταξίτες. Φαντάζομαι πως θα είναι ένας μαύρος ,εβραίος στο θρήσκευμα ,ομοφυλόφιλος (gay), συνάμα θα δηλώνει αριστερός φιλελεύθερος και αγνωστικιστής και θα εκδηλώνει το θανάσιμο μίσος του για τους Λευκούς σε κάθε ευκαιρία.Αυτός θα είναι ο ''υπεράνθρωπος'' της νέας τάξης.

Ανώνυμος είπε...

Τρομερή σύμπτωσις να είναι ο Tushnet εβραϊκής καταγωγής.
Ρε κοίτα πράγματα!!!

Ανώνυμος είπε...

K.O. αν μπορείς διόρθωσε την ημερομηνία γέννησης του Σκαλία.

SkyWatcher είπε...

Δεν είναι ημερομηνία γέννησης. Είναι η περίοδος που ήταν ανώτατος δικαστής

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει ο υπερανθρωπος του Νιτσε με τον θλιβερό πιθηκάνθρωπο που περιγράφεις;

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και έκανα σύγκριση του τέλειου υπεράνθρωπου που φανταζόταν ο Νίτσε με τον ''υπεράνθρωπο'' (το έβαλα και σε εισαγωγικά)που θέλουν να δημιουργήσουν οι νεοταξίτες. Τι δεν κατάλαβες;

Polyc Mike είπε...

Προς anonymus 11:08,

προφανώς και το λέει σκωπτικά, ο φίλος anonymus 3:44!!!

skulos gab είπε...

Πολιτικως ορθο ειναι να ευχεσαι να ψοφησουν οι κατα τα γουστα σου ''συντηριτικοι''η να το γλεντας οταν αυτοι φευγουν απο τα ποδια σου. Φυσιολογικα η μη.

michalis_delta είπε...

Για νιοστή φορά εντελώς τυχαία και όλως συμπτωματικά , αυτός που βάλλει κατά της κανονικότητας και της φύσης είναι εβραϊκής καταγωγής . Εντελώς τυχαία όποια πέτρα της σήψης και της μιζέριας και αν σηκώσεις θα βρεις από κάτω και έναν της «περιούσιας» φάρας σε ρόλο πρωτεργάτη, υποκινητή ,χορηγό κτλ . Μετά απορούν κιόλας που ο κόσμος στρέφεται μαζικά στον Εθνικοσοσιαλισμό του οποίου κομβικό σημείο ήταν ο αντιεβραϊσμός .Ο Χίτλερ τους κατάλαβε από τότε