Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΛΩΝΙΑ – Εισαγγελέας απάλλαξε από κάθε κατηγορία εθνικιστή ιερέα που χαρακτήρισε «καρκίνο» τους Εβραίους

TIMES OF ISRAEL - Το Γραφείο του Εισαγγελέα στο Bialystok έθεσε στο αρχείο έρευνα για τον νεαρό Πολωνό ιερέα ο οποίος είπε για τους Εβραίους ότι είναι «καρκίνος», κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος, κρίνοντας ότι δεν διαπράχθηκε κανένα «έγκλημα μίσους».

Σε ένα κήρυγμα στις 16 Απριλίου στο Bialystok, ο πατέρας Jacek Miedlar μίλησε για τον «καρκίνο που σάρωσε την Πολωνία», προφανώς εννοώντας τους Εβραίους. Τόνισε ότι η πολιτική ορθότητα και η ανοχή υποδουλώνουν τους Πολωνούς.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Miedlar «αναφέρθηκε στο ιστορικό περιεχόμενο και την Αγία Γραφή, δείχνοντας παραδείγματα αρνητικής συμπεριφοράς των εκπροσώπων της εβραϊκής κοινότητας από τη στιγμή της δουλείας στην Αίγυπτο, και γενικά αναφέρθηκε στην σύγχρονη εποχή». Η ομιλία δεν στιγμάτισε μια συγκεκριμένη εθνικότητα, δήλωσε ο εισαγγελέας την Τρίτη.

Την ίδια ημέρα ο Miedlar, που είναι γνωστός εθνικιστής, έγραψε ως απάντηση για την απόφαση στο Twitter: «Η έρευνα του Bialystok διακόπηκε! Μηδενική ανοχή στην εβραϊκή δειλία”. Salut!»

Επισύναψε επίσης μια φωτογραφία που έδειχνε Πολωνούς να χαιρετάνε «ναζιστικά» το βράδυ της 23ης Ιουνίου, 1936, όταν μια ομάδα Πολωνών εθνικιστών κατέλαβαν την πόλη Myślenice για αρκετές ώρες. Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας, οι εθνικιστές χτύπησαν τους Εβραίους κατοίκους και κατέστρεψαν εβραϊκά καταστήματα.

Μετά από μερικές ώρες Miedlar αφαίρεσε το post.
Ο Miedlar αποσύρθηκε επίσης από τη Σύνοδο των ιεραποστόλων, ένα θρησκευτικό τάγμα που ιδρύθηκε το 1625.

«Οι  διώξεις από ομάδες ομοφυλοφίλων, λίμπεραλ και Εβραίων με οδήγησαν στο γεγονός ότι δεν μπορώ να κάνω το ποιμαντικό μου έργο», είπε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Onet.pl.

ΚΟ: Πρωτο-ακούσαμε για το νεαρό ιερέα από το Ρζέσζοβ, όταν στις 11 Νοεμβρίου 2015, απευθύνθηκε σε ένα πλήθος 70.000-100.000 Πολωνών πατριωτών - εθνικιστών την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στη Βαρσοβία με μία ομιλία που άγγιξε τα πλήθη, που κατά κύριο λόγο, αποτελούνταν από άτομα νεαρής ηλικίας, αλλά εξόργισε κάποιους αντίθετους που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την θεολογική του στήριξη στον πολωνικό εθνικισμό ως «ψευδο-Χριστιανισμό». Βλέπε άρθρο εδώ.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή (από εδώ)

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Τιμὴ καὶ δόξα στὸν ἥρωα ἱερέα καὶ στὸν ἥρωα δικαστή! Αὐτὰ νὰ βλέπουν οἱ δικοί μας ἱερεῖς ποὺ ἀνέχονται τοὺς Ἑβραίους-σατανιστὲς (πῶς ἀλλιῶς θὰ μποροῦσε νὰ ἀποκαλέσῃ κάποιος αὐτὴν τὴν φυλὴ ποὺ συνεχῶς ἀποκαλεῖ τὸν Χριστὸν ψευδοπροφήτη καὶ τὴν Παναγία πόρνη;)ποὺ ἀνέχονται τοὺς κεκινημένους, τοὺς φιλελέδες, τοὺς συρριζομούρηδες καὶ ὅλο τὸ παρακμιακὸ σκουπιδαριὸ ποὺ ἔχει γατζωθεῖ στὸ ἅρμα τῶν νεοταξιτῶν τραπεζιτῶν. Αὐτὰ νὰ βλέπουν καὶ οἱ δικαστὲς ποὺ ἀμφιβάλλω ἂν οἱ μισοὶ ἀπὸ αὐτοὺς φοροῦν παντελόνια.

Τιμὴ καὶ δόξα στὸν κόκκινον οὐρανό.

ΥΓ: Ἄσχετο. Φίλε ΚΟ, χτὲς ἤμουνα στὸν ναὸν τῆς πολιτικῆς ἀν-ὀρθότητος (στάδιον Καραϊσκάκη). Δίπλα μου ἀκριβῶς ἕνα παληκάρι σηκώνει μία σημαιάρα τοῦ Νότου. Εἶπα ἀπὸ μέσα μου, ποῦ εἶσαι ΚΟ νὰ δῇς ὡραῖα πράγματα!

Ανώνυμος είπε...

Για να βγάλουμε συμπέρασμα, πρέπει να ακούσουμε το κήρυγμα.
Ωστόσο, θα αποπειραθώ μία σύγκριση:
Στην Πολωνία ένας απλός ιερέας, μίλησε για καρκίνο και απαλλάχθηκε.
Στην Ελλάδα, ολόκληρος Μητροπολίτης, είπε το αυτονόητο, ότι οι περισσότεροι αλλοδαποί είναι "λαθραίοι" ή "παράνομοι" ή "παράτυποι" ή "ημινόμιμοι" ή "ακούσιοι τουρίστες" (συγγνώμη για τα πολλά διαζευκτικά, αλλά δεν θέλω τον εισαγγελέα και στη δική μου πόρτα!) και τον τραβάνε για ρατσισμό!
Ω, Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα...!

SkyWatcher είπε...

"ναὸν τῆς πολιτικῆς ἀν-ὀρθότητος"...!! Φοβερό! "..σημαιάρα τοῦ Νότου"! Με συγκίνησες! Έχουμε ζήσει κι εμείς παρόμοια ωραία πράγματα, αδελφέ.

Ανώνυμος είπε...

Ω, Ελλάς, ηρώων χώρα, τι μασόνους βγάζεις τώρα...!

Αλέκτωρ Ελάλησε είπε...

Εξαιρετικό άρθρο και πάλι μπράβο σου αδερφέ μας, μία μικρή ένσταση θα την κάνω διότι πιστεύω στην αρτιότητα του συγκεκριμένου ιστοτόπου, και το αποδεικνύω αναδημοσιεύοντας τον στον δικό μου.
Η φωτό με τον ιερέα ανάμεσα σε, προφανώς, εθνικιστές είναι εμφανώς προϊόν φωτομοντάζ.

SkyWatcher είπε...

Γιατί "εμφανώς"; Ο άνθρωπος παρευρίσκεται και συμμετέχει σε δημόσιες συγκεντρώσεις εθνικιστών.