Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η εποχή της λογικής τέλειωσε. Ήρθε η εποχή της βίας

Για πρώτη φορά ένας δεύτερος εμφύλιος πόλεμος απειλεί την Αμερική: η χώρα είναι μόνιμα χωρισμένη σε δύο ομάδες. Από την μία η ομάδα της αριστεράς που έχει κάνει σημαία της το μίσος και από την άλλη μια ομάδα που θέλει η λογική να τεθεί πάνω από κάθε ιδεολογία.

Ο Thomas Chittum, στρατιωτικός αναλυτής, έγραψε για αυτή την εξέλιξη στη δεκαετία του 1990 και για την βέβαιη διαίρεση μεταξύ της προαστιακής / αγροτικής παραδοσιακής Αμερικής και της νέας ομάδας κοσμοπολίτικων, πολυπολιτισμικών, φεμινιστικών, αριστερών και νευρωτικών ανθρώπων από τις μεγάλες πόλεις.

Την ημέρα της ορκωμοσίας του Προέδρου Τραμπ, ο Richard Spencer (πρόεδρος του think - tank ‘National Policy Institute’, και ηγετική μορφή του κινήματος "alt-right", "Εναλλακτική Δεξιά") δέχθηκε επίθεση στην Ουάσιγκτον, ενώ έδινε συνέντευξη. 

Κρυμμένος πίσω από ένα όχλο "antifa", ένα κουκουλοφόρος έδωσε μια μπουνιά στον Spencer και μετά το έβαλε στα πόδια. Η ιστορία αναπαράχθηκε στο Twitter, την ώρα που η Ουάσιγκτον ζούσε στιγμές βίας με φλόγες και σπασμένα γυαλιά από όχλους antifa, μαζί με έναν όχλο από ακραίες φεμινίστριες, υποστηρικτές των αμβλώσεων, ρατσιστές του BlackLivesMatter, υποστηρικτές του νόμου της σαρία, και άλλα «φρούτα» που βρέθηκαν ξαφνικά όλοι «ενωμένοι» με μοναδικό κοινό και κίνητρο το μίσος.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να ακούσετε τον Paul Joseph Watson του δικτύου Infowars, να διαμαρτύρεται, με την χαρακτηριστική αγγλική προφορά του, για την "intolerant Left", δηλαδή, την Αριστερά που μιλάει συνεχώς για «ανεκτικότητα» και η ίδια δεν ανέχεται τίποτε που δεν συμφωνεί με ιδεοληπτικές εμμονές της. Καλά τα λέει ο Paul, αλλά και λοιπόν τι; Έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή στην αμερικανική πολιτική σκηνή. Πάνε οι εποχές όπου φίλοι και μέλη μιας οικογένειας μπορούσαν να μαζευτούν γύρω από το τραπέζι, να συζητήσουν πολιτικά και απλά να συμφωνήσουν ότι διαφωνούν σε ορισμένα θέματα (ή ίσως ακόμα και να πείσει ο ένας τον άλλον ότι έχει και κάποιο δίκιο!). Ω, όχι, αυτές οι ημέρες ανήκουν στο παρελθόν. Η εποχή της λογικής έλαβε τέλος.


Αυτά είναι άσχημα νέα για εκείνους που θεωρούν τους εαυτούς τους «ορθολογικούς σκεπτικιστές» ή κλασικούς λίμπεραλ. Τώρα βρίσκονται στο συνεχώς συρρικνούμενο κέντρο της πολιτικής. Αργά αλλά σταθερά, χάνουν το έδαφος που το κερδίζουν ακραίοι όπως οι  antifa, εκείνοι της alt-right ή τα διάφορα εθνο-πολιτισμικά μπλοκ ψηφοφόρων που υπάρχουν στις ΗΠΑ. Όσο πειστικός και να ακούγεται ο Paul, δεν πρόκειται ποτέ να πείσει περισσότερο από το 10% των Μαύρων να υποστηρίξει την πολιτική του. Ο κεντρώος χώρος στην πολιτική δεν μπορεί να κρατήσει. Τι πρόκειται να κάνει λοιπόν ο Paul και οι όμοιοί του;

Το πάρτι που σχεδίαζαν μερικές προσωπικότητες της…"alt-lite" light εκδοχή της alt right), όπως Mike Cernovich, Milo Yiannopoulos, Lauren Southern, Gavin McInnes και άλλοι, τη νύχτα πριν από την ορκωμοσία στο National Press Club, έγινε στόχος antifa που σχεδίαζαν να ρίξουν βουτυρικό οξύ στο σύστημα εξαερισμού του National Press Club. Το βουτυρικό (ή βουτανικό) οξύ είναι το συστατικό που χρησιμοποιείται σε βόμβες βρώμας. Αν και είναι απίθανο κάποιος να πάθαινε κάτι, η πρόθεση των antifa ήταν να προκαλέσουν χάος και φόβο στους παρευρισκόμενους. Πρέπει να καταλάβετε ότι η υποστήριξή σας στον Donald Trump σας κάνει έναν de facto ναζιστή σύμφωνα με τα μυαλά των antifa, και αυτό από μόνο του τους παρέχει το αίσθημα της ηθικής δικαιοσύνης να διαπράξουν πράξεις τρομοκρατίας και βίας εναντίον σας.

Το να διαμαρτύρεσαι για την "intolerant left", ενώ αυτή σου κοπανάει το κεφάλι, σου βάζει φωτιά και σου σπάζει τα παράθυρα, δεν πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, να σε βοηθήσει και πολύ. Για αυτούς είσαι κάποιος που ψήφισε τον ίδιο τον Χίτλερ (!) και όχι τη σχεδόν πρώτη γυναίκα πρόεδρο, ... και όποιος ψήφισε τον ίδιο τον Χίτλερ είναι και ο ίδιος ναζί! Δεν υπάρχει κανένα λογικό επιχείρημα που μπορεί να κάνει αυτά τα άτομα με τα εγκεφαλικά καμένα κύτταρα να αλλάξουν μυαλό.

Το κίνημα της alt-right μπορεί να έχει διαφωνίες με τις διάφορες προσωπικότητες του κινήματος των λιμπερτάριαν, ωστόσο, πέρα από τις διαφωνίες δεν διαπράττουν πράξεις βίας εναντίον τους. Την ίδια ώρα τα στίφη των antifa προβαίνουν σε βία περιστατικά σε τακτική βάση και είναι μόνο θέμα χρόνου πριν κάποιος βλαφθεί σοβαρά (αν δεν έχει ήδη συμβεί) .

Αν και για τους alt-lite φαίνεται προχωρημένο, ήρθε η ώρα να τελειώσει ο ορθολογιστικός τρόπος θεώρησης του κόσμου. Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι πλέον ξεπερασμένος. Σιγά-σιγά οδηγούμαστε σε έναν εμφύλιο πόλεμο. Υπάρχει ήδη ένας σιωπηρός εμφύλιος πόλεμος που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Βλέπουμε διαφυλετική βία στη χώρα σε καθημερινή βάση.

Η Αμερική που μεγάλωσες απολαμβάνοντας το να μπορείς να μιλάς ελεύθερα για τις ιδέες σου είναι πλέον νεκρή. Τώρα ζούμε στην εποχή του soft ολοκληρωτισμού της πολιτικής ορθότητας. Ωστόσο, αυτός ο ολοκληρωτισμός χάνει γρήγορα την απαλότητα του και βλέπουμε τους antifa με χαρά να έχουν αναλάβει τον ρόλο της σύγχρονης Τσέκα του συστήματος. Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει μια ορθολογική και λογική συζήτηση για το μέλλον των ΗΠΑ, της Ευρώπης, ή του Δυτικού Πολιτισμού. 

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι συναισθηματικά και πνευματικά προετοιμασμένοι να μας δουν να καταστρεφόμαστε όλοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. Είναι καιρός να δράσουμε αναλόγως.


Κυρίως από άρθρο του Charles Lyons (Radix) – δες κι εδώ / ΚΟ

8 σχόλια:

polycmike είπε...

Δόξα και Τιμή,

σε όποιον αναλάβει την "κάθαρση" ... έστω και δεκανέας!!

sotulis είπε...

Στο συλλαλητήριο κατά του Τραμπ συμμετείχε η επίσης χρηματοδοτούμενη από τον Σόρος Arab-American Association of New York (Αραβοαμερικανική Ένωση Νέας Υόρκης), της οποίας το «αφεντικό», η παλαιστινιακής καταγωγής Λίντα Σαρσούρ (Linda Sarsour), που σε όλες τι φωτογραφίες της στο διαδίκτυο είναι με μαντίλα, αποκάλεσε την Άσρα Νομανί «περιθωριακή» επειδή τόλμησε να γράψει σε παλαιότερο άρθρο της ότι οι μουσουλμανικές γυναικείες μαντίλες είναι σύμβολα «ντροπής».
Αυτά έγραψε η Αμερικανίδα μουσουλμάνα δημοσιογράφος, καταγγέλλοντας τους ισλαμιστές και τους υπαλλήλους του Σόρος, που διοργάνωσαν το συλλαλητήριο γυναικών με τα ροζ σκουφάκια στην Ουάσιγκτον.
Ο Τζορτζ Σόρος, σημειώνουμε, χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον με 20 εκ. δολάρια και έπαιξε υπέρ της, ότι θα εκλεγεί, 1 δισ. δολάρια τα οποία και έχασε.
Τονίζουμε ότι ο Τζορτζ Σόρος είναι ο κατεξοχήν υποστηριχτής του ψευδομακεδονικού έθνους στα βόρεια σύνορά μας ενώ έχει ακουστεί ότι κερδοσκόπησε άγρια πάνω στην ελληνική κρίση.



sta είπε...

Θα περίμενε κανείς όλοι αυτοί που διαδηλώνουν , να είναι λιγότερο πρόβατα έχοντας τόσο ελεύθερη πρόσβαση πλέον σε πλήθος πληροφοριών . Όμως είναι αυτό που κατηγορούν : φασιστες και μισάνθρωποι , αρνητές δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης , τα γνωστά ..
Είναι ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ .
Η ταυτόχρονη παγκόσμια κινητοποίηση των κατα του Τραμπ (για τα εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας της συμμορίας Μπαράκ - Χιλαρι με την δημιουργία τους Isis κουβέντα) , θεωρώ ότι είναι η απαξίωση του ιερού τίτλου του προέδρου στις ΗΠΑ. Στο πρόσωπο του Τραμπ θα ξεφτιλίσουν το προεδρικό αξίωμα πρώτα εκεί και μετά παντού . Μετά τι ακολουθεί; Μήπως ένας παγκόσμιος ηγέτης με έτοιμο φανατισμένο στρατό (αντιφα , Λιμπεραλς κλπ);..
Η παγκόσμια δικτατορία φανερώθηκε μαζί με τους εφαρμοστές της (φεμιν ,αριστεριστές κλπ ) άσχετα αν οι ίδιοι δεν το ξέρουν .
Μην ακολουθείτε την σκέψη αυτών των ανθρώπων γιατί θα τρελαθείτε ακολουθώντας παράλογα πράγματα. Δεν υπάρχει λογική σε ότι λεν και κάνουν .

Ο κ.ο. είναι από τους λίγους που τολμά να τα προβάλει όλα αυτά .

Ανώνυμος είπε...

Ποιος μπορεί να χαίρεται για έναν "εμφύλιο" σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη , αλλά,
οι Έλληνες γνωρίζουμε και όσοι δεν… ήρθε ο καιρός να μάθουν!

"τότε λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς•

ἀπόστρεψον τὴν μάχαιραν σου εἰς τὸν τόπον αὐτῆς• πάντες γὰρ οἱ λαβόντες μάχαιραν ἐν μαχαίρῃ ἀπολοῦνται"...

Ανώνυμος είπε...

Επίκαιρος …όχι μόνο για την Ελλάδα!

Η κομμουνιστική φυλή (Στρατής Μυριβήλης)

Ο κομμουνιστής είναι μέλος μιας νέας φυλής, ενός νέου τύπου ανθρώπου, όπως ακριβώς ήταν ο ναζί. Η νέα αυτή φυλή κατασκευάζεται σαν ένα είδος κουρελλά, από τα ρετάλια όλων των φυλών, όλων των λαών, όλων των εθνών. Η δύναμη που κινεί τη σατανική μηχανή του είναι το μίσος.

Ο κομμουνιστής, για να προχωρήσει πρέπει να μάθει να μη λυπάται τον άνθρωπο. Για να γίνει αυτό πρέπει να πιστέψει πως το έγκλημα, η ψευτιά, η λεηλασία, η εκπόρνευση, η κλεψιά, ο βιασμός, δεν είναι πια κακουργήματα μόνο, είναι πράξεις πολιτικές, που επιτρέπονται και επιβάλλονται για έναν πιστό του κόμματος.

Πως η ελευθερία του ατόμου είναι εφεύρεση των αστών, και πως η δημοκρατία, που ως τώρα σήμαινε το πολιτικό σύστημα διακυβερνήσεως, σύμφωνα με το οποίο η πλειοψηφία ενός λαού καθόριζε τον τρόπο της ζωής της ολότητας των πολιτών, η δημοκρατία αυτή είναι μέθοδος τυραννίας. Η αληθινή δημοκρατία είναι η δικτατόρευση πάνω στην ολότητα μιας κομματικής μειονότητας συνωμοτικής, οπλισμένης, αποφασισμένης να σφάξει όλους όσους έχουν αντίθετη γνώμη με τη δική της.

Κι εμείς;... Εμείς που αρνηθήκαμε να υποταχθούμε τόσο στον Γερμανό όσο και στον Σλάβο κατακτητή;... Εμείς τι κάνουμε; Τί κάνουμε σαν κράτος; Τι κάνουμε σαν έθνος; Τί κάνουμε σαν εκπρόσωποι του λαού; Τι κάνουμε σαν λόγιοι, σαν επιστήμονες, σαν μέλη ζωντανά του ζωντανού ελληνικού οργανισμού που τεμαχίζεται, που στρεβλώνεται, που μολύνεται, που μαχαιρώνεται και μαγαρίζεται, ως τα πιο ιερά, τα πιο άγιά του άδυτα; Φιλολογία κάνουμε. Και ψηφίσματα κάνουμε, που τα δημοσιεύουμε από βραδίς στις εφημερίδες μας, τα διαβάζουμε το πρωί και κοιμούμαστε με ελαφριά συνείδηση το βράδυ. Αυτό κάνουμε...

Δίνουμε το χέρι σ' αυτούς που μπήγουν το μαχαίρι στη ράχη των στρατιωτών μας... Και τους βλέπουμε να χύνουν στάλα στάλα το φαρμάκι στην ψυχή των φτωχών, που πεινούν και έχουν στον νου τους μόνο την αδειανή κοιλιά τους. Τους ανεχόμαστε στα σπίτια μας σαν φίλους ιδεολόγους. Τους ανεχόμαστε και τους χειροκροτούμε στα θέατρά μας σαν προπαγανδιστές. Σαν ηθοποιούς και σαν επιθεωρησεογράφους και σαν σκηνοθέτες και σαν ομιλητές ουδετέρων διαλέξεων. Και στα σχολεία μας σαν κρυφοκουκουέδες. Και στις εφημερίδες μας και στα περιοδικά μας σαν συνεργάτες.

Και στην Ακαδημία μας σαν ακαδημαϊκούς. Και σ' όλες τις κρατικές μας υπηρεσίες. Και τους προστατεύουμε σαν βουλευτές. Και τους ενισχύουμε σαν πλούσιοι. Και παίζουμε άνανδρα με μερικές ηχηρές λέξεις που τις ρίχνουν οι κομμουνιστές στους ηλίθιους για δόλωμα και στους προπαγανδιστές τους για δίχτυα: Η δημοκρατία. Και η ελευθερία σκέψεως. Και η αστράτευτη τέχνη. Και ο αγνός ιδεολόγος. Και ο ουδέτερος αριστερός και ο πληρωμένος βιβλιοπώλης που πλασάρει μπροσούρες στους εφήβους. Και το δήθεν φιλολογικό περιοδικό που δημοσιεύει τα έμμετρα εμετά του Ελιάρ για τον «Κόκκινο Δεκέμβρη». Και τις προσφωνήσεις τον γραικύλων ποιητών της Αθήνας προς τον ξένο υβριστή. Όλη αυτή η σαπρία είναι υπό την προστασία μας, τη φανερή και την κρυφή...

Ποιός είναι λοιπόν ο μυστικός αυτός προστάτης των συνοδοιπόρων, των δημοσιογράφων, των λογίων, των υπαλλήλων, που εμποδίζει το χέρι της Ελλάδας να ξετινάξει από πάνω της τα παράσιτα της σιγανής φθοράς;... Ο πολιτευόμενος που ξέχασε πως είναι εθνικός απόστολος και εθνικός αγωνιστής και έγινε επαγγελματίας της Βουλής, και δούλος της συναλλαγής...
________________________________________
Πηγή: Προσαρμοσμένα αποσπάσματα από διάλεξη του Στρατή Μυριβήλη, με πρωτότυπο τίτλο «Ο Κομμουνισμός και το παιδομάζωμα» (1948)
Η κομμουνιστική φυλή (Στρατής Μυριβήλης) | Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net/4981#ixzz4WaxFTQbU

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί πολλοί από αυτούς να είναι φανατικοί (για τους δικούς τους λόγους) κατά του Τραμπ. Όμως προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί μισθοφόροι του σόρος σε διατεταγμένη υπηρεσία για αποσταθεροποίηση, καταστροφή, εκφοβισμό...
Δεν είναι και λίγο να χάσεις 1 δις! Ψάχνεις για εκδίκηση, γιατί δεν είναι μόνο το στοίχημα, αλλά και τι θα έβγαζε τα 4 - 5 χρόνια με την κλίντον...
Είναι πάντως τόσο αρρωστημένα φανατικοί που εκτός από τις μπουνιές και ξύλο είδα σε βίντεο, κάποιον από αυτούς να βάζει φωτιά με αναπτήρα στα μαλλιά γυναίκας οπαδού του Τραμπ!!!
Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι μουσουλμανικές οργανώσεις που θεωρούν την γυναίκα σαν αντικείμενο και υποδεέστερη, πρωτοστατούν στις συγκεντρώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών εναντίον του Τραμπ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μικρό καλάθι λέμε! Μεταφορά πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

ikonsgr είπε...

Δυστυχώς το τέλος της λογικής δεν αφορά μόνον τους "προοδευτικούς" αλλά μία γενικευμένη κατάσταση στις ανθρώπινες κοινωνίες.
Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, αφενός ΔΕΝ σκέπτεται, και αφετέρου πάσχει από βαριά εγωπάθεια, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να κάνει διά-λογο, εκφράζοντας έλ-λογο λόγο με επιχειρήματα και με κανόνες στοιχειώδους επαγωγικής λογικής.
Μετά από πολλά χρόνια διαδικτυακής (και όχι μόνον) έκφρασης απόψεων/γνώμης (ΠΑΝΤΑ βάσει αντικειμενικών δεδομένων και ΕΠΑΓΩΓΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ), το έχω καϋμό, ΜΙΑ ΦΟΡΑ , να βρεθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποιος να διαβάσει τι γράφω και να διαφωνήσει ΒΑΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΣΗ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟΥ!

Το σφάλλειν ανθρώπινον, το εμμένειν δαιμονικόν...