Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Τα απομνημονεύματα ενός αφεντικού των Γκουλάγκ

Η Deborah Kaple, ερευνήτρια και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Princeton (ΗΠΑ), συναντήθηκε με τον Fyodor Vasilevich Mochulsky το 1992, ενώ διεξήγαγε συνεντεύξεις με Σοβιετικούς ειδικούς που είχαν αποσταλεί ως σύμβουλοι στην κομμουνιστική Κίνα τη δεκαετία του 1950. Ο Mochulsky ενημέρωνε τους Κινέζους για πολλά χρόνια σε θέματα ιδεολογικά και του Κομμουνιστικού Κόμματος. Η Kaple και ο Mochulsky ανέπτυξαν μια φιλία κατά τη διάρκεια των πολλών συνεντεύξεων. Λίγο πριν το ερευνητικό της ταξίδι στη Ρωσία φτάσει στο τέλος του, ο Mochulsky αποκάλυψε ότι κάποτε εργαζόταν σε γκουλάγκ και της έδωσε τα δακτυλογραφημένα απομνημονεύματά του όπου ανέφερε την εμπειρία του στα τέλη της δεκαετίας του 1980. η Kaple έχει μεταφράσει και δημοσιεύσει τα απομνημονεύματά του με τον τίτλο Gulag Boss: A Soviet Memoir(Oxford, 2011), («Αφεντικό του Γκουλάγκ: Σοβιετικά Απομνημονεύματα»). Για να δει κάποιος τα γκουλάγκ μέσα από τα μάτια ενός από τους υπαλλήλους του και μη κρατουμένου είναι αρκετά ασυνήθιστο.

Ενώ η πρώτη γενιά των μελετητών των γκουλάγκ αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες λόγω της έλλειψη των πηγών, οι σημερινοί ιστορικοί έχουν ίσως το αντίθετο πρόβλημα. Εκατομμύρια σελίδες από επίσημα έγγραφα τους περιμένουν στα κεντρικά και τα τοπικά αρχεία των διοικήσεων των Γκούλαγκ. Τα απομνημονεύματα, άλλα δημοσιευμένα και άλλα αδημοσίευτα, είναι ογκώδη και συνεχίζουν να εμφανίζονται ή να ανακαλύπτονται καθώς η τελευταία γενιά που είχε εμπειρία με τα γκουλάγκ του Στάλιν αφήνει τον μάταιο τούτο κόσμο.
Παρά αυτόν τον πλούτο των πληροφοριών, ορισμένα θέματα εξακολουθούν να καλύπτονται ανεπαρκώς στο σωζόμενο υλικό. Μπορούμε να εξερευνήσουμε το διοικητικό μηχανισμό των γκουλάγκ μέσα από τα δικά τους έγγραφα. Μπορούμε να διερευνήσουμε τις ζωές των υψηλού μορφωτικού επιπέδου πολιτικών κρατουμένων σε μεγάλο βάθος μέσα από τα απομνημονεύματά τους. Ωστόσο, εξακολουθούμε να έχουμε πρόβλημα στο να δούμε τα Γκούλαγκ μέσα από τα μάτια καταδίκων του κοινού ποινικού δικαίου ή αμόρφωτων "αποκουλακοποιημένων" αγροτών. Κάτι που έλειπε πολύ καιρό ήταν το πώς φαινόταν ένα γκουλάγκ μέσα από τα μάτια των εργαζομένων και μη κρατουμένων σε αυτό. Μια προσωπική ιστορία από τους φρουρούς, τους γραφειοκράτες, και τα αφεντικά που διοικούσαν αυτό το σύστημα.

Με τη δημοσίευση του ‘Gulag Boss’, έχουμε μια ασυνήθιστη ευκαιρία να δούμε το στρατόπεδο αναγκαστικής εργασίας μέσα από τα μάτια ενός τέτοιου υπαλλήλου. Κατά τα έτη 1940-1946, τα χρόνια που θεωρούνται τα πιο θανατηφόρα του συστήματος γκουλάγκ, ο Fyodor Mochulsky βρέθηκε σε διαφορετικές θέσεις στο σύστημα Γκούλαγκ, διατελώντας και αφεντικό πολλών διαφορετικών υπο-στρατοπέδων, κυρίως στις βορειότερες περιοχές.

Το 1940, όταν ήταν είκοσι δύο χρονών, ο Fyodor Mochulsky έλαβε το πτυχίο του από το Ινστιτούτο Μηχανικών Σιδηροδρομικών Μεταφορών στη Μόσχα. Ένας πολλά υποσχόμενος φοιτητής και σε μεγάλο βαθμό ικανοποιητικό Σοβιετικό αρχέτυπο, ήταν υποψήφιο μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος και η ομιλία του εντυπωσίασε ως δείγμα «υψηλού σταλινισμού». Μετά την αποφοίτησή του, ετοιμάστηκε για τη ζωή του εργοστασίου, ή όπως το έθεσε ο ίδιος, για «κάθε πρακτική εργασία που είχαν για μένα σε οποιαδήποτε περιοχή της τεράστιας χώρα μας».

Αλλά το κράτος είχε άλλα σχέδια για τον Mochulsky. Κλήθηκε σε μια συνάντηση στην Κεντρική Επιτροπή και μετά από μία ολιγόλεπτη συζήτηση και έλεγχο των χαρακτηριστικών του και του ακαδημαϊκού και πολιτικού του φακέλου, του ανατέθηκε να μετακινηθεί σε ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας στον Αρκτικό Κύκλο. Και έτσι, όπως ο ίδιος γράφει στο ‘Gulag Boss’, "εγώ, ο Φίοντορ Βασίλιεβιτς Μοτσούλτσκι, όπως το ήθελε η μοίρα, βρέθηκα σε μια διαφορετική κατάσταση".

Ότι «η κατάσταση» ήταν μια σειρά από στρατόπεδα αναγκαστικής εργασίας που ονομάζονταν Pechorlag, σε ένα παγωμένο και έρημο κομμάτι γης 2.500 μίλια  βορειοανατολικά της Αγίας Πετρούπολης. Η γη ήταν όλα τούνδρα και βάλτοι, με ελάχιστο πληθυσμό εκτός από μια πρόχειρη καταγραφή των ιθαγενών Κόμι και έναν τεράστιο πληθυσμό κρατουμένων που αποστέλλονταν εκεί από όλη τη Ρωσία. Του ανατέθηκε το έργο του αφεντικού της φυλακή, υπεύθυνου τόσο για την κανονικούς, τους ποινικούς κρατούμενους όσο και αυτούς που ονομάζονταν «πολιτικοί» ή «58άρηδες», λέξη που προήλθε από το περιβόητο άρθρο 58 του σοβιετικού ποινικού κώδικα, το οποίο περιέγραφε ένα κατεβατό "αντεπαναστατικά" εγκλήματα. Μαζί ο Mochulsky και οι κρατούμενοι που ήταν υπό την εξουσία του έπρεπε να φτιάξουν εκατοντάδες μίλια σιδηροδρομικής γραμμής που θα μετέφερε άνθρακα από τον μακρινό Βορρά στη βιομηχανική καρδιά της Ρωσίας.

Αυτό που είναι το πιο αξιοσημείωτο σχετικά με τα απομνημονεύματα του Mochulsky είναι η απόλυτα ρουτινιάρικο ύφος τους. Λες και διαβάζεις τα απομνημονεύματα κάποιου που δούλευε σε ένα απλό εργοστάσιο. Είναι τόσο πληκτική η ζωή που ζει ο Mochulsky. Και αυτή είναι η διεστραμμένη λάμψη του βιβλίου, αλλά και η ιστορική του σημασία: με το να υποβιβάζεται η φρίκη των γκουλάγκ σε μια σειρά από μικρές ανησυχίες και υλικοτεχνικά εμπόδια, ο Mochulsky δείχνει πώς ένα ολόκληρο σύστημα χτίστηκε γύρω από την έννοια μιας απύθμενης σκληρότητας που θα μπορούσε να διαρκέσει για τόσο πολύ καιρό.

Στο ‘Gulag Boss’ σε αντίθεση με τη βιβλιογραφία για τα γκουλάγκ που προέρχεται από κρατουμένους-ανάμεσά τους, ο Aleksandr Solzhenitsyn ή ο Βάρλαμ Σαλάμωφ, όπου οι άνθρωποι χάνουν κάθε αίσθηση του χρόνου και της λογικής, για τον Mochulsky, το Γκούλαγκ είναι ο τόπος όπου ο «Σοβιετικός άνθρωπος» μπορεί να συνειδητοποιήσει πλήρως τον εαυτό του, όπου τα σχέδια εργασίας μπορούν να εκπληρωθούν κατά 150 τοις εκατό και το βραβείο της «Κόκκινης Σημαίας της Εργασίας» μπορεί να κερδηθεί. Η NKVD, η μυστική αστυνομική της εποχής του Στάλιν η οποία ήταν ο εργοδότης του Mochulsky και η οποίο θα γίνει η KGB το 1954, είναι απλά μία κρατική βιομηχανία που απλά ανησυχεί για το αν θα οικοδομηθεί μια σιδηροδρομική γραμμή.

Σπάνια τα πιο βαρετά αποσπάσματα ενός βιβλίου είναι τα πιο αποκαλυπτικά.

Στο γκούλαγκ του Mochulsky, η ευθύνη για την αληθινή φρίκη, μοιράζεται μεταξύ λίγων, όπως ο τρελός, αλκοολικός δήμιος που στοιχειώνει για λίγο τη ζωή του στρατοπέδου του Mochulsky.
Όταν ο Mochulsky φθάνει για πρώτη φορά στο Pechorlag, οι κρατούμενοι κοιμούνται πάνω σε κλαδιά στο γυμνό έδαφος, εκτεθειμένοι στο αρκτικό κρύο. Πολλοί πεθαίνουν. Μια μέρα, ένας φίλος του Mochulsky που εργάζεται ως φύλακας σε ένα άλλο στρατόπεδο τον ρωτά, "Τι σόι εργασία επανεκπαίδευσης θα κάνουν αυτοί οι κρατούμενοι αν όλοι τους πεθάνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα;" Είναι μια εύλογη ερώτηση. Αλλά αντί να σταθεί απέναντι στην αλήθεια ότι η ίδια η ιδέα της «εργασιακής επανεκπαίδευσης» είναι μια σκληρός παραλογισμός χειραγώγησης και δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει ποτέ κάποια εργασία επανεκπαίδευσης, ο Mochulsky θέλει να χτιστούν στρατώνες και μια χαώδης αίθουσα, ώστε οι κρατούμενοι να μπορούν να κοιμηθούν αρκετά για να είναι έτοιμοι για τα προγράμματα εργασίας τους.
Οι κρατούμενοι του στρατοπέδου δεν είναι πραγματικά κρατούμενοι τελικά, αλλά μονάδες εργασίας που είτε από τεμπελιά, είτε από αναποτελεσματικότητα είτε απλά από ανυπακοή συνωμοτούν για να αποτραπεί οποιαδήποτε εργασία τους ετοιμάζει ο Mochulsky. Όταν λιμοκτονήσουν ή παγώσουν, τα βάσανά τους δεν είναι ανθρώπινα, αλλά υλικά-άρρωστοι ή νεκροί εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να τελειώσουν τη σιδηροδρομική γραμμή.

Πράγματι, όπως βλέπουμε, ο Mochulsky είναι απασχολημένος στο να κάνει σχέδια για νέες σιδηροδρομικές γραμμές, δεν κάνει σχέδια για μαζικούς τάφους. Σε αυτό το σημείο, η εκδότρια και μεταφράστρια του βιβλίου, Deborah Kaple, σοφά επισημαίνει μια ομιλία του Arseny Roginsky, του διευθυντή του «Memorial», μίας ρωσικής οργάνωσης που έχει δημιουργήσει ένα ιστορικό αρχείο πολιτικών διώξεων κατά τη διάρκεια της σοβιετικής περιόδου, η οποία θρηνεί για "το παράδοξο του Στάλιν": με κάποιο τρόπο η σταλινική μηχανή παρήγαγε εκατομμύρια θύματα, αλλά όχι εγκληματίες.

Στο τέλος το βιβλίο ο Mochulsky μελαγχολεί. Γράφει για την «απανθρωπιά» του γκουλάγκ. Αν ο σοσιαλισμός ήταν μια τόσο καλή ιδέα, γράφει, γιατί αυτό απαιτεί την καταστροφή τόσων πολλών ανθρώπων για να πετύχει; Θέτει στον εαυτό του το αιώνιο ρωσικό ζήτημα: "Γιατί όλα αυτά;"

Διάβασε: 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ

14 σχόλια:

Π.Π. είπε...

Ειναι τραγικο το γεγονος, οτι μετα την πτωση του Κομμουνισμου, κανενα απο τα τερατα αυτα δεν εδιωχθη. Το συστημα τους προστατευσε και και εδωσε το δικξαιωμα να γραφουν "απομνημονευματα" και να καυχωνται για τα εγκληματα τους.
Αντιθετα, ακομη και τωρα, δικαζονται υπεργηροι ανω των 95 ετων, διοτι κατα τον Β΄Π.Π. ειχαν διατελεσει, οχι οπως το κτηνος του αρθρου, διοικητες στρατοπεδων, αλλά διοτι ησαν απλοι φρουροι. Βεβαιοι αυτοι οι τελευταιοι, ηταν με την "λαθος πλευρα".
Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟ γιατί δεν έχεις ανεβάσει άρθρο για τα γεγονότα στο Μάλμε στη Σουηδία τη Πρωτοχρονιά;ΚΟ καλή χρονιά να χεις

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Παρακολουθώ το ιστολόγιο σου και ένα άρθρο δεν έχω δει για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του χίτλερ.

Ανώνυμος είπε...

προς ανώνυμο 3:19 μ.μ.,
το υπόψη θέμα έχει καλυφθεί και καλύπτεται καθημερινά από το 99,999% των ΜΜΕ και όχι μόνο του πλανήτη.......
το γεγονός όμως ότι τα αντίστοιχα εγκλήματα από την άλλη πλευρά (κόκκινου φασισμού), που επισήμως έχουν καταγραφεί ως περισσότερα, καλύπτονται από πολύ λιγότερα ΜΜΕ (και κατά 100% αντισυστημικά), δεν θα έπρεπε να σε προβληματίζει περισσότερο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΜΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ υπήρχαν για συγκεκριμένο σκοπό(παραγωγή πολεμικής βιομηχανίας)και δημιουργήθηκαν για να εκδιωχθούν οι Εβραίοι,οι κομμουνιστές από την Ευρώπη.Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι η Σοβιετική Ένωση είχε ούτως ή άλλως Γκουλαγκ και στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς να βρίσκεται σε πόλεμο,απλά για να στέλνει τους αντιφρονούντες και τους φανατικούς Ορθόδοξους Χριστιανούς,ενώ ο Χίτλερ στο εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς,δεν είχε στρατόπεδα,παρά μόνο όταν ξεκίνησε ο πόλεμος.Τελικά γνωρίζουμε τι έκαναν οι Σοβιετικοί στους Πολωνούς στο δάσος του Κατύν,ένα αποτρόπαιο έγκλημα που φόρτωσαν στους Γερμανούς,Κομμουνιστές και δημοκράτες.Χέρι με χέρι...
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Τέρατα αυτοί που τα έκαναν , τέρατα και εμείς οι Ευρωπαίοι και ιδίως οι Ελληνες που κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά σε όλα αυτά τα εκατομμύρια αθώα θύματα της αριστεράς.

Εμπαίζουν οι διάφοροι ιστότοποι όσους Ελληνες πιστεύουν στα 600 δις. του Σώρα. Εαν ηταν αντικειμενικοί πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν όσους πιστεύουν στο "εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά" και πως έτρωγαν και θα τρώνε και αυτοί με χρυσά κουτάλια στα κομμουνιστικά καθεστώτα;

Και μόνο που ασχολούμαστε με τον κομμουνισμό το 2017 είναι αρκετό για να φανεί η αριστερή ...προοδος της Ευρώπης!
Για την ...πρόοδο της τελευταίας σταλινικής χώρας του πλανήτη τα αποτελέσματα ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ.
Ας ευχαριστούμε τον Χριστό μας που τουλάχιστον μας γλίτωσε από τα γκουλάγκ...

Ανώνυμος είπε...

Λένιν Πως θα σωθούν οι εργάτες απο τους καπιταλιστές!
https://www.youtube.com/watch?v=ZIDDxSTozEo

Τότε δεν ήξεραν…

Η γενοκτονία τού Λένιν στήν Οκτωβριανή επανάσταση .
https://www.youtube.com/watch?v=bFeE8Ojn0EA

Σήμερα ποίον εξυπηρετούν ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΌΚΡΥΨΗ ΌΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ;
Να μην γνωρίζουν ΑΔΥΝΑΤΟΝ!

Η απάντηση ΔΕΙΧΝΕΙ “τον δρόμο” της ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ!

ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;

Γιάννης είπε...

Δε φαντάζομαι ο 03:19 να παρακολουθεί και πολύ καιρό το site, για να έχει τέτοιες απορίες.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά στους Ιωάννηδες και στις Ιωάννες!


Όσες φορές προσπάθησα να βρω μια λογική εξήγηση στο ερώτημα:
Γιατί να θέλουν να σώσουν οι κομμουνιστές τους λαούς ΕΝΑΝΤΙΑ στην θέληση τους , με οποιοδήποτε τίμημα ακόμα και εάν αυτό συνεπάγεται την ΔΙΚΗ τους απώλεια ζωής , των γονιών τους ,των παιδιών τους και λοιπών συγγενών και συνανθρώπων αυτών (στα απλά μέλη αναφέρομαι) , μέσω της βίας που υποχρεώνονται να ακολουθήσουν (ταξική πάλη) , ποτέ δεν την βρήκα.

Τι θα κερδίσουν ΕΝ ΤΈΛΕΙ εάν επικρατήσει παγκόσμια η ιδεολογία τους και πάρουν ΟΛΗΝ την γη στα χέρια τους καταστρέφοντας όλα τα υπόλοιπα έθνη και αναγκάζοντας τους πολίτες αυτών των πρώην εθνών κρατών να δουλεύουν για να τους τα “μοιράζουν” οι κομμουνιστές;

Πως σκέπτονται να ελέγχουν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων με τις απειράριθμες μεταξύ τους ιδιαιτερότητες , όταν καταφέρουν να έχουν πέσει όλα τα σύνορα, όταν δεν θα υπάρχει κράτος και ο κάθε ένας θα τρυγιρίζει ελεύθερος και θα κάνει ότι θέλει; Μήπως τελικα ΔΕΝ θα κάνει ότι θέλει ΑΛΛΑ ότι του επιβάλλουν ως ορθο οι ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ;
Και πως αυτό θα το επιβάλλουν σε δισεκατομμύρια ανθρώπους;

Ένα παγκόσμιο παρανοϊκό σχέδιο που δυστυχώς Κ.Ο. , όσα άρθρα για τα γκουλάγκ και εάν γραφτούν , εάν δεν γίνει μια σοβαρή συζήτηση γύρω από τον κομμουνισμό, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα πιστεύουν πως …είσαι ναζιστής κι φασίστας που θέλεις να καταδυναστεύσεις και να καταστρέψεις ΟΛΑ τα έθνη …ως παρανοϊκός ΔΕΞΙΟΣ η ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ …ΩΣ ΝΕΟΣ ΧΙΤΛΕΡ!

Προς όσους σκεπτόμενους δεξιούς κεντροδεξιούς κεντρώους φιλελεύθερους κεντροαριστερούς εθνικιστές αριστερούς ΑΛΛΑ και Έλληνες “κομμουνιστές” πραγματικούς δημοκράτες ιδεολόγους .

Προσοχή στα ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ μέτωπα.
Πάντα κατέληξαν αφενός μεν σε εθνικό επίπεδο, σε κομμουνιστικές απάνθρωπες δικτατορίες ,αφετέρου δε σε διεθνές επίπεδο σε εκατόμβες νεκρών συνανθρώπων μας και πάλι με απώλεια της ελευθερίας των εθνών κρατών άσχετα από την μορφή του πολιτεύματος.
Με περισσότερες εννοείται ελευθερίες από τα κομμουνιστικά δικτατορικά, αλλά πάντοτε ελεγχόμενα, σύμφωνα με τα παρακάτω άγνωστα γεγονότα σε πολλούς από εμάς.

http://www.mediafire.com/file/i1ximbsx58lwmw2/%CE%A0%CE%AC%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B7+%CE%93+-+%CE%A4%CE%B1+%CE%95%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B1+%CE%9C%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%B1.pdf

(Οι φασίστες ναζιστές κομμουνιστές παρανοϊκοί υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν ως εκ τούτου ας μην πουν στον κόπο να το διαβάσουν.)

Δυστυχώς στην εποχή που όλοι ομνύουν στην Αθηναϊκή δημοκρατία, τέτοιες συζητήσεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ …
για να μην βγούμε από το ευρώ και πεινάσουμε ,
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΛΑΒΩΘΟΎΜΕ (ΚΑΡΤΕΣ - ΤΣΙΠΑΚΙΑ) ,
για να μην πάμε σε πόλεμο (να μην αγγίξει εμάς δηλαδή , οι άλλοι ας αυτοκτονούν, ας ανατινάζονται και ανατινάζουν αθώους συνανθρώπους μας ΔΙΠΛΑ μας , τα άλλα έθνη ας σκοτώνονται “ελεύθερα”) ,

για να μην ΠΑΜΕ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ

…ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ , ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΩΛΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ , ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ , ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΜΑΣ…ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ!

Δεν είναι κρίμα να πάμε σαν πρόβατα στην σφαγή;
Γιατί αποφεύγουμε τον διάλογο …επικαλούμενοι τον αντιφασισμό, αντιναζισμό;
Ποιοι είναι αυτοί και με ποιο δικαίωμα μας απαγορεύουν να συζητάμε;
Γιατί εχουμε πέσει στην παγίδα τους και δεν αποφασίζουμε να τους πούμε καθαρα και ξαστερα ,

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

polycmike είπε...

Φίλτατε anonymous 2:31,

(σκωπτικά σκεπτόμενος)...

πιστεύω πως η συγκεκριμένη χώρα μας έχει συνηθίσει τόσο πολύ με τα "κατορθώματα" της, που το πρωτοχρονιάτικο "γλέντι" δεν αποτελεί είδηση πλέον για τον ΚΟ!!

polycmike είπε...

Αγαπητέ anonymous 8:52,

βρίσκω κι εγώ πολύ εύστοχη την εξίσωση του Σώρα (με τα 600δις) με τον Κουμμουνισμό!!! Και τα δύο θεωριτικές ουτοπίες ... αν και τα 600δις έχουν μια πιο ρεαλιστική βάση!!

Χρόνια Πολλά στους Γιάννηδες!!

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου Φίλε Polyc Mike
Εννοείται…
Με αυτό το θέμα δεν ασχολούμαι καν.
Πιστεύω όμως πως τέτοια παιχνίδια δεν στήνονται από έναν άφραγκο άνθρωπο και δεν εννοώ τον ίδιο. Τον λόγο μάλλον θα αργήσουμε να τον μάθουμε. Ως εφησυχασμός και αποπροσανατολισμός πάντως λειτούργησε μέχρι στιγμής άψογα…

Παρομοίως και για τον κομμουνισμό!
Εφυσηχασμός ,αποπροσανατολισμός διαίρει και βασίλευε και ας μην είναι ούτε καν ουτοπία… με διακστική αποφαση!
Είναι ότι πιο βλακώδες έχει υπάρξει ως θεωρία κατασκευασμένη από πονηρούς. Ίσως είναι και αυτός ο λόγος που βρίσκει πολλούς οπαδούς και των δύο κατηγοριών.
Δεν είπε τυχαία ότι είπε ο Αϊνστάιν. Ω παμπόνηρος …

Ξέχασες την Ιώαννα!
Παρατηρείς πονηράδα;
ΜΕ ένα ( ν ) γλιτώνει ο πονηρός πάμπλουτος τσιφούτης της κοινοκτημοσύνης* και από τους μεν και από τους δε.
Φαντάζομαι πως με εννοείς …παμπόνηρος!
*Μόνο και μόνο εάν σκεφτόντουσαν “οι πολυπληθείς του Αϊνστάιν” ποιοι την προωθούν θα τους είχαν χορτάσει …ντομάτες για κέρασμα και ας μην εορτάζουν!

Ανώνυμος είπε...

Ο Κ.Ο. δείχνει το ΠΑΡΕΛΘΌΝ, το παρών… και το ΜΕΛΛΟΝ. Οι πολλοί άλλοι τον μπαμπούλα…ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Μπαμπούλας
φόβητρο μικρών παιδιών ( ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ …ΠΟΝΗΡΩΝ)
μπαμπούλας: φάε τ' αβγό σου, γιατί θα φωνάξω τον μπαμπούλα
ό,τι προκαλεί φόβο (επιβάλλουν ανελεύθερα μέτρα επισείοντας τον μπαμπούλα της τρομοκρατίας

Οδηγίες από την ΕΛΑΣ για την αναγνώριση τζιχαντιστών και όχι μόνο

http://www.thetoc.gr/images/articles/4/article_127676/Εγχειριδιο%20Ριζοσπαστικοποίησης.pdf

Στον οδηγό γίνεται και παρουσίαση των συμβόλων του ακροδεξιού χώρου ….
Σύμβολα που εντοπίζονται σε κοσμήματα, αξεσουάρ, ρούχα, αφίσες ακόμη και σε αυτοκόλλητα αυτοκινήτων.
Τα παραπάνω ως αποτέλεσμα ενός σχεδίου της Βελγικής αστυνομίας , της κοινωνίας αστυνόμευσης και πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης
Community Policing and the Prevention of Radicalization (CoΡΡra).

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ το σαιτ αρκετό καιρό και δεν χρειάζεται να απολογηθώ σε κανέναν.
Ο Χίτλερ αγαπητοί αναγνώστες νομίζετε ότι ήταν χριστιανός καθολικός; Γελάνε και οι πέτρες.
Η ορθοδοξία δεν έχει καμμία σχέση ούτε με τον ρουνικό παγανισμό (ναζισμό), ούτε με τον υλιστικό αθεισμό (μαρξισμό).