Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Πέθανε η «φωνή» του Μαϊτρέγια



Η είδηση μας ξέφυγε λίγο, αλλά έχει ενδιαφέρον. Ο Benjamin Crème, ο Σκωτσέζος ζωγράφος, συγγραφέας, εσωτεριστής και «προφήτης» του Maitreya, του ερχόμενου «παγκόσμιου δάσκαλου», πέθανε στις 24 Οκτωβρίου 2016, σε ηλικία 93 ετών.  

Ο Creme ήταν ο εκδότης του περιοδικού Share International, καθώς ιδρυτής του οργανισμού “Share International Foundation”, μέσα από τα οποία προετοίμαζε το έδαφος για τον ερχόμενο Δάσκαλο, διαδίδοντας τις απόψεις του, καθώς και τις φερόμενες «εμφανίσεις» και τα «μηνύματα» που «εκείνος» του έστελνε προκειμένου να τα κάνει γνωστά στον κόσμο. Ένα από τα σημαντικότερα ήταν το «κοινωνικό Του μήνυμα» (Το Ταυ κεφαλαίο παρακαλώ) το οποίο μπορεί να συνοψιστεί σε λίγες λέξεις: «Μοιραστείτε τα αγαθά και σώστε τον κόσμο» (εξού και το Share). Απώτερος σκοπός των προσπαθειών του κόσμου θα ήταν ο τερματισμός του καπιταλιστικού συστήματος και η «παγκόσμια αλλαγή». Αρκετοί θεωρούν ότι ο Κρεμ διέδιδε ένα καλυμμένο κομμουνισμό, άλλωστε φέρεται ότι υπήρξε μέλος του κομμουνιστικού κόμματος.

Ο Μαϊτρέγια, έλεγε ο Κρεμ, ήξερε ότι θα δεχτούμε τη «συμβουλή Του» και ότι είμαστε στο κατώφλι «μιας εποχής ειρήνης και καλής θέλησης». Όπως διαβάζουμε και στην ομώνυμη ιστοσελίδα, από τα τέλη του 1991, ο Μαϊτρέγια κάνει μια σειρά από εμφανίσεις. Στις 11 Ιουνίου 1988, εμφανίστηκε με θαυματουργό τρόπο, «σαν από το πουθενά», σε μια συνάθροιση για προσευχή και θεραπεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Ο Κρεμ ισχυριζόταν ότι ο Μαϊτρέγια είχε εισέλθει στην κοινωνία των ανθρώπων με ένα αυτοδημιούργητο σώμα.

Τι εστί Maitreya

Μαϊτρέγια είναι το όνομα που χρησιμοποιούν οι Βουδιστές για τον ερχόμενο (πέμπτο) Βούδα, αλλά ο Κρεμ ισχυρίζονταν ότι ο Μαϊτρέγια ήταν ο δάσκαλος τον οποίον δείχνουν όλες οι θρησκείες και στον οποίον ελπίζουν όλες οι θρησκείες.

Για αυτό ο Μαϊτρέγια έχει, σύμφωνα με τον Creme, και άλλα ονόματα, όπως Χριστός, Ιμάμης Μαχντί, Κρίσνα και Μεσσίας. Ο Κρεμ ισχυρίζονταν ότι ο Μαϊτρέγια είναι ο "Αβατάρ της Εποχής του Υδροχόου" ("Avatar for the Aquarian Age" δηλ. της «Νέα Εποχής») και ζούσε στο Λονδίνο από τις 19 Ιουλίου του 1977.

Ποιος ήταν ο Creme

Ο Κρεμ γεννήθηκε στην Σκωτία στις 5 Δεκεμβρίου 1922. Ήταν το δεύτερο από τα τρία παιδιά μιας Ιρλανδέζας μητέρας και ενός Εβραίου πατέρα που μετανάστευσε από τη Ρωσία στη Σκωτία.

Από την ηλικία περίπου των 13 ετών άρχισε να ζωγραφίζει, αφού εμπνεύστηκε από το έργο του Ρέμπραντ. Τόσο πολύ ήθελε να γίνει ζωγράφος ώστε εγκατέλειψε το σχολείο στα δεκαέξι του.

Από τα 14, ο Creme άρχισε να ενδιαφέρεται για τον αποκρυφισμό, όταν διάβασε το “With Mystics and Magicians in Tibet” (Με μυστικιστές και μάγους στο Θιβέτ) της Γαλλίδας πνευματίστριας, τεκτόνισας και αναρχικής Alexandra David-Neel (φώτο).

Ο Creme ήταν οπαδός της θεοσοφίστριας Alice A. Bailey.

Από το 1957 έως το 1959, ήταν ο Αντιπρόεδρος της Aetherius Society, (Αιθερικής Κοινωνίας) μια ουφολογικής νεοεποχίτικης σέκτας που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη Θεοσοφία.
Ο ιδρυτής της «Αιθερικής Κοινωνίας», ο Αμερικάνος δάσκαλος της γιόγκα κουνταλίνι, Dr. George King (φώτο), ισχυρίζονταν ότι το 1958 στην Αγγλία, συνάντησε έναν εξωγήινο ονόματι «A Lord of Karma», ο οποίος του είπε : «Σύντομα θα έρθει Κάποιος κοντά σας. Θα πλησιάσει τους ηγέτες της γης. Θα του ζητήσουν τα διαπιστευτήριά του και θα τους τα δώσει.. η μαγεία του θα είναι μεγαλύτερη από οποιουδήποτε πάνω στη γη… Και αυτοί που δεν θα προσέξουν τα λόγια του θα μεταφερθούν μακριά από την γη…». Από τις θεωρίες του King εμπνεύστηκαν, με διάφορες παραλλαγές, πολλοί άλλοι θεωρητικοί των UFO, όπως π.χ. ο Έρικ Φον Νταί­νικεν (δες αναλυτικά εδώ).

Κατά τη διάρκεια του 1958 ο Creme συναντήθηκε με τον Αμερικάνο «επαφικό» George Adamski (φώτο) και μετά από αυτή την συνάντηση, ο Creme άρχισε να λέει ότι εγγυόταν προσωπικά για την αυθεντικότητα των επαφών που είχε με τα UFO ο Adamski.

Γνωριμία με τον «Δάσκαλο»

Ο Creme είπε ότι ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή τηλεπαθητικά με τον «Δάσκαλό του» τον Ιανουάριο του 1959. Άρχισε να μιλάει δημοσίως για την αποστολή του στις 30 Μαΐου 1975, στο Friends Meeting House στο Euston Road στο Λονδίνο.  Το κεντρικό του μήνυμα μιλούσε για την ανάδυση μιας ομάδας «φωτισμένων πνευματικών δασκάλων» που θα μπορούσε να καθοδηγήσει την ανθρωπότητα μπροστά στη νέα εποχή του Υδροχόου (Νέα Εποχή, New Age) της ειρήνης και της αδελφοσύνης με βάση τις αρχές της αγάπης και της κοινοκτημοσύνης». Επικεφαλής αυτής της ομάδας θα ήταν ο μεγάλος Avatar, Μαϊτρέγια, ο Παγκόσμιος Δάσκαλος, ο αναμενόμενος από όλες τις μεγάλες θρησκείες ως «ο Ερχόμενος» - ο Χριστός για τους Χριστιανούς, ο Ιμάμης Μαχντί για τους μουσουλμάνους, ο Μεσσίας για τους Εβραίους, και ο 5ος Βούδας (Μαϊτρέγια) για τους βουδιστές.

Την άνοιξη του 1982 ο Creme έβαλε διαφημίσεις σε εφημερίδες σε όλο τον κόσμο που έλεγαν «Ο Χριστός είναι τώρα εδώ». Σύμφωνα με τον Creme, ο «Χριστός», τον οποίο ονόμαζε επίσης Μαϊτρέγια, θα ανακοίνωνε την ύπαρξή του σε όλο τον κόσμο μέσω τηλεοπτικών εκπομπών. Ο Creme ανέφερε σε αυτές τις αγγελίες ότι η «Δευτέρα Παρουσία του Χριστού» θα συνέβαινε την Δευτέρα 21 Ιουνίου 1982. Στις 14 Μαΐου 1982 ο Creme οργάνωσε μια συνέντευξη τύπου στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Εκεί περισσότεροι από 90 δημοσιογράφοι που παρακολουθούσαν άκουσαν τον Κρεμ να ανακοινώνει ότι ο Μαϊτρέγια ζούσε μέσα στην ασιατική κοινότητα στην περιοχή Brick Lane του Λονδίνου. Όταν ρωτήθηκε σε αυτή τη συνέντευξη τύπου «Τι θα συμβεί αν κάποιος προσπαθήσει να τον σκοτώσει;», ο Κρεμ δήλωσε ότι ο Μαϊτρέγια δεν θα μπορούσε να σκοτωθεί επειδή είναι άτρωτος. Ύστερα προκάλεσε τους δημοσιογράφους ότι εάν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έκαναν μια σοβαρή προσπάθεια να αναζητήσουν τον Μαϊτρέγια στο Λονδίνο, αυτός θα φανέρωνε τον εαυτό του.

Η "Ημέρα της Διακήρυξης"

Ο Creme έλεγε ότι όταν έρθει "Ημέρα της Διακήρυξης", ο "Χριστός θα έρθει στα τηλεοπτικά κανάλια όλου του κόσμου, που συνδέονται μεταξύ τους μέσω δορυφόρου. Όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση θα δούνε το πρόσωπό του. Θα δημιουργήσει μια τηλεπαθητική επικοινωνία με όλη η ανθρωπότητα ταυτόχρονα. Ενώ ο Χριστός θα μιλάει όλοι θα αισθάνονται πολύ περισσότερη αγάπη από ό, τι είχαν νιώσει ποτέ πριν, και αυτό το μαζικό ξεχείλισμα αγάπης θα προκαλέσει εκατοντάδες χιλιάδες θαυματουργικές θεραπείες ταυτόχρονα».

Περαιτέρω, ο Crème ισχυριζόταν ότι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μαιτρέγια θα ερχόταν μέσα από γεωλογικές, κοινωνικές και οικονομικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου ενός παγκόσμιου κραχ των χρηματιστηρίων. Ο Maitreyea στη συνέχεια θα εμφανιζόταν δημοσίως ανακοινώνοντας ότι έχει έρθει «να ελευθερώσει την ανθρωπότητα από την τυραννία του καπιταλισμού, της απληστίας και της διαφθοράς».

«Όταν οι ΗΠΑ αυτή η ‘όαση της ευημερίας’ αρχίζει να στεγνώνει, μέσα στην τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση, οι χρηματιστηριακές αγορές στη Δύση θα βυθιστούν. Αυτή η κατάρρευση θα δώσει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις να επαναξιολογήσουν τις οικονομικές τους προτεραιότητες», έλεγε ο Κρεμ. «Τα έθνη του κόσμου θα συναντηθούν για να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν το μέλλον με μεθοδικό τρόπο».

Κομμουνιστής;

Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο Κρεμ ήταν κρυφοκομμουνιστής. Σε συνέντευξή του στον Sean David Morton (αμφιλεγόμενος Αμερικάνος «θεραπευτής») το 1994, ήταν «θυμωμένος» με την Αμερική και ένιωθε ότι η Δύση θα έπρεπε να καταστραφεί και να διαλυθεί, έτσι ώστε ο πλούτος, κυρίως της Αμερικής, στη συνέχεια να «ανακατανεμηθεί» για τη διατροφή των πεινασμένων του κόσμου. «Με ποια μέσα;» ρώτησε ο Morton. «Θα πρέπει κάτι να γίνει στην συνείδησή τους», απάντησε ο Κρεμ. «Και αν αρνηθούν να το κάνουν πρόθυμα;», ξαναρώτησε ο Morton. «Τότε, θα πρέπει να γίνει με τη βία, αν χρειαστεί!» «Αυτό ακούγεται σαν κομμουνισμός», σχολίασε ο Morton. Και ο Creme απάντησε: «Και που είναι το κακό με τον κομμουνισμό;». «Είσαι κομμουνιστής;» τον ρώτησε ο Morton. «Νεαρέ μου, είμαι κομμουνιστής με κάρτα μέλους εδώ και 32 χρόνια!» είπε με περηφάνια.

Θεωρούσε τον μαρξισμό μια "πνευματική διδασκαλία" που είχε σκοπό της την "βελτίωση του κόσμου," ενώ ονόμαζε τον Μαρξ "μαθητή του Ιησού Χριστού"!

Μετά το 1982

Μετά το 1982, ο Creme συνέχισε να κάνει μια σειρά από πρόσθετες προβλέψεις και ανακοινώσεις σχετικά με την επικείμενη εμφάνιση του Μαϊτρέγια, ισχυριζόμενος πάντα ότι λάμβανε τηλεπαθητικά μηνύματα από έναν «Δάσκαλο της Σοφίας».

Το 1997 ο Creme πρόβλεψε και πάλι ότι ο Μαϊτρέγια θα εμφανιστεί στην τηλεόραση και θα δώσει συνέντευξη σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη φορά δεν υπήρχε πολύ ενδιαφέρον από τα μέσα ενημέρωσης.

Στις 14 Ιανουαρίου 2010 o Κρεμ ανακοίνωσε ότι ο Μαϊτρέγια είχε δώσει την πρώτη του συνέντευξη στην αμερικανική τηλεόραση! Λίγο αργότερα αρκετοί άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ύστερα από «έρευνες» κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Μαϊτρέγια πρέπει να είναι ο ινδικής καταγωγής Βρετανο-Αμερικανός οικονομολόγος και συγγραφέας Raj Patel (φώτο). Καθώς διαδόθηκε αυτή η φήμη σε όλο τον κόσμο ο Creme βγήκε να ενημερώσει σε ένα άρθρο του στην εφημερίδα The Guardian, ότι ο Raj Patel δεν ήταν τελικά «ο ερχόμενος Παγκόσμιος Δάσκαλος», αλλά όμως, «ο Παγκόσμιος Δάσκαλος είναι εδώ» (δες αναλυτικά εδώ).

Κι άλλες «προφητείες»

Για τα προβλήματα και τις συγκρούσεις στην Μ. Ανατολή ο Κρεμ πίστευε ότι επειδή οι Ισραηλινοί «χρονοτριβούν ατέλειωτα αυτό θα φέρει την ανάδυση του Μαϊτρέγια ο οποίος θα επιφέρει τη συμφιλίωση».

Ο Μαϊτρέγια, είχε «προφητεύσει» ο Κρεμ, αναμένεται να αναλάβει σύντομα τον πλήρη έλεγχο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και να οδηγήσει όλον τον χριστιανικό κόσμο να δεχτεί Μαϊτρέγια ως τον ερχόμενο Χριστό.

Σύμφωνα με τον Κρεμ, οι Εκκλησίες πρέπει να ασχολούνται μόνο με το «μοίρασμα» την «αγάπη», και την «αδελφοσύνη».

Μαϊτρέγια και Πανθρησκεία

Ο Κρεμ συχνά αρνιόταν ότι σκοπός του Μαϊτρέγια ήταν η δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας θρησκείας, παρόλα αυτά σε διάφορες ερωτήσεις που του είχαν κάνει αναγνώστες της σελίδας του, είχε απαντήσει ως εξής:  

«Η Πεντηκοστή θα γίνει μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της νέας παγκόσμιας θρησκείας που ο Χριστός τελικά θα εγκαινιάσει....».

«.. Η νέα επιστήμη θα αποδείξει τη θεότητα του ανθρώπου και θα οδηγήσει στη δημιουργία της Νέας Παγκόσμιας Θρησκείας...».

«Σχετικά με την αποστολή του Μαϊτρέγια…. ο Μαϊτρέγια είχε έρθει για να ιδρύσει τη Νέα Παγκόσμια Θρησκεία και να εμπνεύσει μια αλλαγή στις πολιτικές / οικονομικές δομές του κόσμου...»,

«… Ως μέλη της Παγκόσμιας Εκκλησίας χτίζουμε το πνευματικό πυρήνα της ερχόμενης Νέας Παγκόσμιας Θρησκείας, η οποία θα περιλαμβάνει, τους λαούς όλου του κόσμου ως κάτι το ενιαίο ...»,

«... Μια σύγκριση όλων των θρησκειών παρουσιάζει τα κοινά τους στοιχεία. Τελικά μια νέα παγκόσμια θρησκεία θα εγκαινιαστεί η οποία θα είναι μια συγχώνευση και σύνθεση των προσεγγίσεων της Ανατολής και της Δύσης...»


Παγκόσμια Κυβέρνηση

Δεν θεωρούσε ότι ο «Χριστός» Μαϊτρέγια (και η ομάδα των "φωτισμένων δασκάλων") θα εγκαθίδρυε μια παγκόσμια κυβέρνηση, αλλά πίστευε ότι η παγκόσμια κυβέρνηση θα ερχόλταν «αναπόφευκτα» ως λογική συνέπεια της αποδοχής από την ανθρωπότητα ότι είναι ένα. Ο ΟΗΕ, όμως κατά τον Κρεμ αποτελεί τον πυρήνα της μελλοντικής παγκόσμιας κυβέρνησης.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Re: "Unity in diversity"see here: http://projectavalon.net/forum/showthread.php?t=15287

mnk είπε...

Οι γνωστές εωσφορικές αρλούμπες της Μπλαβάτσκυ, σε πιο εκλαϊκευμένο φορμάτ.

Ανώνυμος είπε...

Οντος

Ευστάθειες είπε...

Αν δεν ήταν τόσο εξόφθαλμα σκηνοθετημένα, τα όσα είπε αυτός ο τσαρλατάνος, εύκολα θα τον αποκαλούσες παλαβιάρη. Δεν ήταν όμως ...