Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Η έλλειψη ισχυρής χριστιανικής κουλτούρας στην Ευρώπη αφήνει το πεδίο ελεύθερο στην ισλαμοποίηση και στους ισλαμιστές



Της Iben Thranholm* / ΚΟ

Ο Χριστιανισμός έχει απολύτως εξαφανιστεί από τη δημόσια σφαίρα στην Ευρώπη. Αλλά νομίζω ότι το κύριο πρόβλημα είναι πνευματικό, όχι πολιτικό. Ο λόγος για τον οποίο έχουμε όλα αυτά τα προβλήματα με τους μετανάστες και τους «πρόσφυγες» είναι λόγω έλλειψης της χριστιανικής μας πίστης. Το πρόβλημα δεν είναι η δύναμη του Ισλάμ. Είναι η αδυναμία των χριστιανών.

Έχουμε αυτό το είδος της άστοχης συμπόνιας ή του ελέους προς ξένους που δεν γνωρίζουμε καν. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι πραγματική φιλανθρωπία, νομίζω ότι είναι ένα είδος αισθήματος εστιασμένου στον εαυτό μας. Θέλεις να κάνεις κάτι, έτσι ώστε να αισθάνεσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου. Αλλά εάν θέλεις πραγματικά να είσαι φιλάνθρωπος και να αγαπάς τον πλησίον σου θα πρέπει τουλάχιστον να του μιλήσεις για την χριστιανική πίστη ή θα πρέπει να είσαι σταθερός σε αυτά που πιστεύεις και να του πεις: «Κοίταξε να δεις. Αυτή εδώ είναι μια χριστιανική κοινωνία. Σε καλωσορίζουμε, αλλά αυτοί είναι οι κανόνες μας, δεν θέλουμε οι δικοί σου κανόνες να επιβληθούν στην χριστιανική μας κουλτούρα».

Ως εκ τούτου, επειδή η χριστιανική μας κουλτούρα είναι τόσο αδύναμη, έχουμε χάσει την πυξίδα μας, δεν ξέρουμε πια πώς να κάνουμε διάκριση ανάμεσα στο καλό και το κακό. Πιστεύουμε ότι όλα τα πράγματα είναι το ίδια. Οδηγούμαστε από αυτόν τον σχετικισμό, το οποίο είναι ένα αδύνατο σημείο στην κουλτούρα μας. Δεν ξέρουμε πότε να πούμε όχι και πότε να πούμε ναι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί μετανάστες θέλουν να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο στην κουλτούρα μας και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αποτελεί σημάδι «ανοχής» το να πούμε ναι. Αλλά υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι που δεν συμφωνούν. Έχουμε αυτήν την τεράστια σύγκρουση μέσα στην ίδια μας την κοινωνία.

Υπάρχει μια εμφύλια διαμάχη στο εσωτερικό της κάθε ευρωπαϊκής κοινωνίας. Το ήμισυ του πληθυσμού είναι ενάντια στην πολιτική τάξη και σε αυτήν την πολυπολιτισμική ιδέα, κάτι το οποίο νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά, αν υπάρχουν ισχυροί χριστιανικοί θεσμοί.

Παρατήρησα ότι στη Μόσχα υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι, αλλά όπου κι αν περπάτησα δεν είδα πολλές γυναίκες να καλύπτουν το κεφάλι τους. Στην Ευρώπη τις βλέπεις παντού. Ρώτησα τους ανθρώπους στη Ρωσία πώς και οι μουσουλμάνες δεν καλύπτουν τα μαλλιά τους και είπαν: «Μπορεί να μην το χρειάζονται». Νομίζω ότι ο λόγος για τον οποίο δεν το χρειάζονται είναι, διότι η πλειοψηφία του ρωσικού πληθυσμού είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Έτσι ξέρουν ότι είναι ανεκτοί και είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά όχι να επιβάλλουν τον ισλαμικό νόμο. Θα πρέπει να είναι Ρώσοι. Νομίζω ότι η Ρωσία είναι μια πολυπολιτισμική κοινωνία, αλλά ο λόγος για τον οποίο λειτουργεί τόσο καλά είναι επειδή έχει ισχυρή χριστιανική βάση και ισχυρούς χριστιανικούς θεσμούς. Κατά την άποψή μου, η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι η Ρωσία, έχει πολύ σταθερούς ηθικούς και πνευματικούς θεσμούς μέσω της επιρροής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, την ώρα που ο ηθικός σχετικισμός και ο μηδενισμός κυβερνούν τη Δύση.

Είναι το απόλυτο κενό του ηθικού σχετικισμού που τροφοδοτεί τον ριζοσπαστισμό. Νέοι μουσουλμάνοι χωρίς ισχυρές ρίζες στην πίστη τους, δεν συναντούν υγιείς πνευματικές εναλλακτικές λύσεις στο δυτικό πολιτισμό, που να αντανακλούν την ανάγκη τους για μια ταυτότητα με θρησκευτικές ρίζες. Αυτό που βλέπουν είναι ένας ηθικός και πνευματικός σχετικισμός, που τον βρίσκουν τόσο αποκρουστικό που πέφτουν στα χέρια φανατικών ισλαμικών ιεροκηρύκων, επειδή μόνο αυτοί τους προσφέρουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για την ζωή τους.

Η φωτογραφία αυτή τα λέει όλα. Η Δύση σήμερα.
Η Δύση δεν προσφέρει τίποτα. Η Δύση στέκεται ανέκφραστη και ανίδεη και αποδεικνύεται ότι έχει αποτύχει παταγωδώς στο να αντικαταστήσει κάτι, αφού αυτό που προτείνει είναι το απόλυτο τίποτα. Ο σχετικισμός κάνει τους Ευρωπαίους να ζουν σε πνευματικό λήθαργο και να είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τους φανατικούς, επειδή ο σχετικισμός εξαλείφει την διάκριση ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, το καλό και το κακό. Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστικού Ισλάμ ως εκ τούτου δεν είναι απλώς ένα ζήτημα συσσώρευσης ακόμα περισσότερων χρημάτων από τους προϋπολογισμούς των κρατών για περισσότερη «ασφάλεια» και μεγαλύτερο δίκτυο παρακολούθησης. Η επαναδημιουργία χριστιανικών ηθικών βάσεων θα πρέπει να προσφέρει μία ελκυστική ισορροπία και μια εναλλακτική λύση στις απλοϊκές βεβαιότητες του ριζοσπαστισμού.

Σε μια χριστιανική κοινωνία, όλες οι μειονότητες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά δεν πρέπει να επιβάλλουν τη θρησκεία τους σε άλλους ανθρώπους και αυτό αποτελεί πρόβλημα στην Ευρώπη. Δεν έχουμε ένα χριστιανικό πλαίσιο που θα κρατήσει τους ανθρώπους στη θέση τους. Επειδή είμαστε σε σύγχυση πνευματική, ηθική και πολιτιστική, δεν γνωρίζουμε πια τι είναι λάθος και τι είναι σωστό. Και βλέπουμε ότι αυτή η κοινωνία θα καταρρεύσει τελικά ή κάποιο άλλο σύστημα πεποιθήσεων θα πάρει την θέση της.


ΚΟ: Σωστή η επισήμανση του σχετικισμού που ως έννοια έχει διαβρώσει τα πάντα. Το πρόβλημα είμαστε εμείς. Διαλύσαμε σταδιακά κάθε θεμέλιο και δομικό στοιχείο της κοινωνίας ή βλέπαμε να διαλύεται και δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Μετά ήρθαν οι βάρβαροι. Εάν ο αλλογενής αντιληφθεί ότι στην χώρα που έρχεται (ή τον φέρνουν) δεν υπάρχει σεβασμός των ίδιων των γηγενών στην σημαία τους, την θρησκεία τους, την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους κλπ δεν πρόκειται να δείξει και αυτός σεβασμό. Δημόσια κτίρια με σκισμένες σημαίες, αγάλματα και μνημεία μουτζουρωμένα, πιστοί - κληρικοί εκκοσμικευμένοι, εκκλησίες άδειες, οικογένειες διαλυμένες, τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγουν σαπίλα, σύνδρομα ενοχής για την ταυτότητά μας. Γίνεται εμφανής η διαφθορά μας και η αδυναμία μας. Το κενό στην φύση δεν υπάρχει. Ο ισχυρότερος θα επικρατήσει. Υπάρχει όμως και μία σημαντικότατη παράμετρος που δεν αγγίζει το άρθρο. Το θέμα δεν είναι μόνο πολιτιστικό ή θρησκευτικό. Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος της επιβολής του νόμου της σαρία ή των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Είναι και ο σταδιακός αφανισμός των γηγενών Ευρωπαίων και η αντικατάστασή τους με έναν ανομοιογενή αφροασιατικό πληθυσμό. Πρόκειται περί "soft" γενοκτονίας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τη Θέση του Χριστιανισμού πήρε ο σεξουαλικός εκφυλισμός. Γι αυτό πεθαίνει ο λευκός άνθρωπος. Ο καθένας ας κανονίσει την πορεία του, μας περιμένουν δύσκολες μέρες.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση.
Ο σχετικισμός και η έλλειψη σεβασμού (και αυτοσεβασμού),
που αποδομούν την πολιτισμική ταυτότητα και την κοινωνία
των ευρωπαϊκών λαών
(ιδίως αυτών που είναι πολλά χρόνια στο χωνευτήρι της ΕΕ)
είναι τα 2 σημαντικότερα αίτια του προβλήματος

Ανώνυμος είπε...

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια συμφωνούμε απολύτως. Τουλάχιστον ως προς την διαπίστωση. Γιατί ως προς την λύση μας χωρίζει χάος.

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ
https://www.youtube.com/watch?v=x64H2ThnOTA

Ανώνυμος είπε...

Το προβλημα που μαστιζει την Ευρωπη (αλλα και την Δυση γενικοτερα) μπορει να λυθη αμεσα και σχετικα ευκολα:

Διεθνης απαιτησις (με συγκεκριμενες ημερομηνιες) αμμεσου εκκενωσεως του πληθυσμου του τρομοκρατους του ισραηλ, η σε αντιθετη περιπτωση, ανηλεης βομβαρδισμος του, απελευθερωση και επιστροφη της Παλαιστινης στον Δικαιουχο Παλαιστινικαο Λαο, απηγορευση απανταχου του τοκου, επιστροφη των Τραπεζων στα Εθνη με αποκλειστικο δικαιωμα κοπης χρηματος ΜΟΝΟΝ απ'τους δικαιουχους Λαους, ειδικη και βαρυτατη φορολογια στους καταγεγραμενους εβραιους/ιουδαιους/ισραηλιτες της διασπορας προς μιαν διαρκη αποζημιωση των Παλαιστινιακου και αλλων λαων της Μεσης Ανατολης για τις εν γενει καταστροφες και συμφορες που προξενησε σ' αυτα τα κρατη η πληρεξουσια των ιουδαιων "Δυση" και βεβαια η παραδειγματικη τιμωρια ΟΛΩΝ των διεστραμμενων πολιτικαντηδων και επιορκων δικαστικων λειτουργων που με τα ψεμματα τους και τις ραδιουργιες τους μας εφεραν σ' αυτη την κατασταση.
Ητοι: Συνοπτικες δικες και δημοσιες αγχονες.
Τελος θα συνιστουσα, αφου ξεκαθαρισει το τοπιο με τις ως ανω συστασεις, την υποχρεωτικην εκμαθηση, της τουλαχιστον, απ' τον Πρωτο Παγκοσμιο Πολεμο, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, απο τις τωρινες και μελλοντικες γενιες ωστε να μην μπορουν μελλοντικοι απατεωνες να παραπλανουν το κοσμο με νοσηρες ιδεολογιες και κομπογιανιτικα περιουσια παραμυθια.
Εστι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Ιστορια θα καταγραψη, θα ταξινομηση και θα δικαιωση τον καθε ενα "παικτη" της στην πραγματικη του θεση.
Ακομα και τον Χιτλερ.

Απλα πραγματα, για να μην εθελοτυφλουμε.


Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα, Αττικης

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=rlbu9w66L4c



Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα, Αττικης

ikonsgr είπε...

Εκπληκτικό άρθρο, θίγει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ την "καρδιά" του προβλήματος!
Αυτή η αρρώστια του μυαλού που λέγεται μαρξισμός - εξισωτισμός - ισοπέδωση, δεν είναι απλά "θεωρία", είναι κάτι που εκδηλώνεται ΠΑΝΤΟΥ στην καθημερινότητα, και εκφράζεται με την πεισματική εμμονική αντίληψη που έχουν πλέον πάρα πολλοί, ότι δεν υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΩΣΤΟ-ΛΑΘΟΣ, ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ,ΑΛΗΘΕΙΑ-ΨΕΜΑ,αλλά ΤΑ ΠΑΝΤΑ έχουν ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο το τι πιστεύει ο καθένας.... Είναι αδύνατον να συζητήσεις με τέτοιους ανθρώπους, κανένα επιχείρημα, καμία λογική επαγωγική διεργασία δεν τους "αγγίζει", ότι και να πεις, η απάντηση είναι πάντα μία μονότονη εμμονή στο αλάθητο της αποψης τους: ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ, ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!


Και πολύ σωστά αναφέρει η αρθρογράφος ότι η μόνη λύση είναι ο Χριστός, γιατί ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΞ'ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ (ειδικά η ισοπεδωτική και αδιάκριτη "αγάπη" των "αριστερο-προοδευτικών") ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, το ΑΠΟΛΥΤΟ "Φάρμακο" απέναντη στην ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΙΟΥ του πολιτισμικού μαρξισμού!